• BIST 9079.97
  • Altın 2324.118
  • Dolar 32.3373
  • Euro 34.9482
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 11 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 14 °C

Müezzinoğlu'ndan Yılmaz Özdil'e tepki

Müezzinoğlu'ndan Yılmaz Özdil'e tepki
"Soma'da şehitlerimiz varken, AK Parti mitingine gitti diye Recep Tayyip Erdoğan'a destek oldu diye 'müstahaktır' kelimesini kullananlar, bu milleti seven biri olamaz" dedi.

Müezzinoğlu, AK Parti Yalova Gaziosmanpaşa Mahallesi seçim irtibat bürosunu ziyaret etti. Vatandaşlar ve partililerle sohbet eden Müezzinoğlu, yaşlı bir vatandaşın sıkıntısını dinledi ve çözümü için talimat verdi. Burada vatandaşlara seslenen Müezzinoğlu, "1 Haziran'da Yalova Belediye Başkanlığı seçimleri yenilenecektir. İnşallah bu yenilenme Yalova ve Yalova'nın geleceği adına hayırlı sonuçlara vesile olmasını Rabbim'den niyaz ediyorum" diye konuştu.

Sağlık alanında önemli gelişmeler yaşandığını aktaran Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Bakınız çok değil. 10-12 yıl önce 1 Alman vatandaşı Antalya'ya, Bodrum'a tatile geldiğinde, rahatsızlandığında Almanya'yı arıyor, Almanya ambulans helikopterini gönderiyor hastasını, yani vatandaşını alıyor Almanya'ya götürüyordu. Bize de şu cümleyi söylemek düşüyordu: 'Vay anasını ya. Adamların vatandaşları ne kadar kıymetli. Biz asla adam olmayız, biz yapamayız' diyor muyduk, diyorduk. Şimdi ambulans uçaklarımız, helikopterlerimiz var mı, Kazakistan'dan, Somali'den, Gana'dan, yaralı Kızılay görevlilerimizi alabiliyor muyuz, alıyoruz. Kazakistan'da 3 ay önce Türk şoförümüz kaza yaptı. Çok olağanüstü bir sorunu yoktu. Ayağında iki kırığı vardı ama Sağlık Bakanlığını aradı, dedi ki, 'Ben ülkemde tedavi olmak istiyorum.' Ambulans uçağımız gitti Kazakistan'dan tır şoförünü aldı ve getirdi. Bulunduğumuz ülke, medeni ülke, gelişmiş ülke bu."

Müezzinoğlu, bazı kesimlerin Türkiye'nin gelişmesinden rahatsız olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"12-13 yıl önce bizim, 'yapamayız' denileni yapıyor olmamızdan rahatsız olanlar var. O gün rüyasında bile görse inanmayanlar, bugün bizim yaptıklarımızı hazmedemiyor ve Recep Tayyip Erdoğan ile ve AK Parti ile uğraşıyorlar. Durmadan dedikodu üretiyorlar, durmadan iftira üretiyorlar. Bu milletin istikrarını bozmaya çalışıyorlar ama ne yaparlarsa yapsınlar, inşallah milletle beraber yürüyüşümüzü, CHP'li kardeşlerimize her alanda hizmetin en iyisini ister yerel yönetimde olsun, ister merkezi iktidarda olsun, biz yapacağız, biz. 10 yıldır yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. İnşallah MHP'li vatandaşlarımızın da yarınlarını bugünden daha güzel yapmayı yine biz taahhüt ediyoruz. Bunu yine biz başaracağız."

Seçimlerin Yalova tarihi geleceğine önemli katkılar sağlayacağını ifade eden Müezzinoğlu, CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce'yi de eleştirerek, sözlerine şöyle devam etti:

"Muharrem İnce bugün yanımda olsa, ya şu cümleyi söyleyebilir mi, 'merak etmeyin buraya onkoloji merkezini ben getireceğim' diyebilir mi? 'Merak etmeyin size kardiyolog vereceğim' diyebilir mi? 'Merak etmeyin Termal Tesislerini uluslararası boyutuyla yapacağım' diyebilir mi? 'Merak etmeyin Yalova'ya, size ve bölgeye yakışan bir hastane yapacağım' diyebilir mi? Peki ne diyecek, 'Müezzinoğlu filan yerde şunu yaptı, filan yerde bunu dedi, filan yerde şu yanlışı vardı, ya zaten her zaman şunu söylüyor, Yunanistan'dan gelme' falan filan... Peki kimin karnını doyuracak? Kimin geleceğini aydınlık edecek? Yalovalı'ya ne faydası olacak. Arkadaşlar bizim derdimiz vatandaşımız, geleceğimiz, insanımız kazansın. Belediye başkanlığını kimin kazanacağı değil, o makamda kimin Yalova'nın geleceğine hizmet edeceğidir önemli olan. Biz istiyoruz ki sizin yüzünüz gülsün."

- "Müstahaktır' kelimesini kullananlar, bu milleti seven biri olamaz"

"Türkiye muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarsa, biz zorlanırız' diyorlar. Onun için Gezi olaylarını çıkarıyorlar. Onun için 17 Aralık operasyonu yapmak istiyorlar. Onun için Soma'da yaşadığımız felaketi hükümet düşmanlığına çevirmeye çalışıyorlar" diyen Müezzinoğlu, "Soma'da felaket yaşadık. Soma'daki 301 şehidimize Rabbim rahmet eylesin. Ailelerine sabırlar versin ve milletimizin başı sağ olsun diyorum ama ülkemizin istikrarını bozmak isteyenler, hele hele oradaki şehitlerimiz varken, AK Parti mitingine gitti diye Recep Tayyip Erdoğan'a destek oldu diye 'müstahaktır' kelimesini kullananlar, bu milleti seven biri olamaz" ifadesini kullandı. Vatandaşlardan "yuh" sesleri yükselmesi üzerine Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

"Yuha gerek yok. İnsani değerleri olanlara belki yuhalama olur ama insani değeri olmayanlara bunu yapmaya da gerek yok. Kaleminden kin kusan, kaleminden kan, ayrışma, dönüşme ve düşmanlık kusanlara bakın. Ülkeye, millete ne faydası olmuş. Milletin hangi değerleriyle yarınlara yürümesi için bir fedakarlık yapmış. Öyle bir dertleri yok yeter ki istikrar bozulsun. Yeter ki onların patronları kazansın. Yeter ki milletin ümüğünü daha güçlü sıksınlar, milletin cebini daha kolay hortumlasınlar ama Recep Tayyip Erdoğan artık milletin ümüğünü sıkmasına müsaade etmiyor. Milletin cebini hortumlamalarına müsaade etmiyor. Onun için Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığı var. Onun için bu Yalova seçimleri, belediye başkanlığı seçimleri değil, yalnız bir belediyeyi kim kazandı kim kaybetti değil, devletin geleceğine, Yalova'nın geleceğine, milli iradenin geleceğine, muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki o yolculuğa bizim olumlu gönülden desteğimizi 1 Haziran akşamı yeniden birilerine ders vermesi gereken bir seçim."

- Gençlerden Bakan Müezzinoğlu'na sigarayı bırakma sözü

Balkan Evi'ne de ziyarette bulunarak, vatandaşlarla sohbet eden Müezzinoğlu, daha sonra Gaziosmanpaşa Mahallesi Meydanı'ndaki kafeye gitti. Burada Bakan Müezzinoğlu, sigarayı bırakmalarını istediği gençlerden bu konuda söz aldı. Gençlerin sigara paketleri ile telefonlarını alan Müezzinoğlu, 1 ay sonra sigarayı bırakıp bırakmadıklarına dair kendilerini arayacağını, bırakmaları halinde ödüllendireceğini söyledi.

Müezzinoğlu, Termal ilçesindeki Sağlık Bakanlığı'na ait kaplıca işletmelerini de gezerek, incelemelerde bulundu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3088 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim