• BIST 9530.47
  • Altın 2478.029
  • Dolar 32.4426
  • Euro 34.705
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 18 °C

MÜSİAD: Özel hastanelerde ücret farkı yüzde 70 olsun

MÜSİAD: Özel hastanelerde ücret farkı yüzde 70 olsun
MÜSİAD, özel hastenelerin alabileceği yüzde 30 hizmet bedeli farkının yüzde 70'e çıkarılmaması durumunda sektörün zorda kalacağını açıkladı.

MÜSİAD, özel hastenelerin alabileceği yüzde 30 hizmet bedeli farkının yüzde 70'e çıkarılmaması durumunda sektörün zorda kalacağını açıkladı.

Danıştay'ın özel hastanelerde sağlık hizmet bedelinin en fazla yüzde 30'una kadar ek ücret alınabileceği yönündeki kararını değerlendiren MÜSİAD Sağlık Sektör Kurulu Başkanı Hakan Bahadır, "Bu karar, büyük bir maddi sıkıntıya girmesi muhtemel olan özel hastaneler için son derece vahimdir. Ayrıca kararın getirdiği olumsuzluklardan dolayı kaliteli hizmet alamayacak olan hastalar içinde bir mağduriyetin ortaya çıkması muhtemeldir" dedi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Sağlık Sektör Kurulu Başkanı Uzm. Dr. Hakan Bahadır, Özel Hastaneler Derneği'nin başvurusu sonucu Danıştay'ın özel hastanelerde sağlık hizmet bedelinin en fazla yüzde 30'una kadar ek ücret alınabileceği yönünde verdiği kararı yazılı bir açıklama ile değerlendirdi.

Karar ile birlikte hastanelerdeki hizmet kalitesinin düşeceğini ifade eden Bahadır, "Vatandaşlarımızın alım gücü düşünülerek hastalardan yüzde 30'luk farkın alınması yönünde yapılan düzenlemeler çok iyi niyetli bir düşüncedir. Ancak sağlık alanında yapılan düzenlemelerde hastalardan alınan fark ile hastalara verilen hizmet sunumunun maliyeti arasındaki dengenin de gözetilmesi gerekmektedir" dedi.

Bahadır açıklamasına şöyle devam etti:

"Yüzde 30'luk fark, büyük yatırımlar ile ülkemize istihdam sağlayan hastanelerimizi uzun vadede büyük bir maddi sıkıntıya sokabilir. Hastanelerinde birer işletme olduğunu unutmamız gerekir. İşletmesini ayakta tutmak isteyen hastaneler, hastalarına sunduğu hizmetlerde, elde olmayan nedenlerden dolayı, kalite kaybına engel olamayabilir. Hastalardan alınacak farkın yüzde 70 olarak düzenlenmesi ile kaliteli hizmetin devam etmesi, sağlık sektörünün ayakta kalması ve vatandaşlarımızın mağdur olmaması sağlanabilir.

Fiyat farkı ile ilgili bu yönde yapılan bir düzenlemenin ardından, ortaya çıkabilecek olumsuzlukların önüne geçebilmek için, alınacak farklar ve hizmet bedelleri konusunda sağlık kuruluşları ve Sosyal Güvenlik kurumu (SGK) tarafından hastaların en doğru şekilde bilgilendirilmeleri de oldukça önemlidir."

dunyabulteni.net

Bu haber toplam 2042 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim