• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 19 °C

Mustafa Kuruca SGK Başkan Yardımcılığı'na atandı

Mustafa Kuruca SGK Başkan Yardımcılığı'na atandı
Sosyal Güvenlik Kurumu İstanbul İl Müdürü Mustafa Kuruca SGK Başkan Yardımcılığı görevine atandı. SGK İstanbul İl Müdürü Mustafa Kuruca görevinden terfi ederek Ankara da Çalışma ve Sosyal Güvenlik ...

SGK İstanbul İl Müdürü Mustafa Kuruca görevinden terfi ederek Ankara da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı SGK Başkan Yardımcılığı görevine atandı. İstanbul Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü'ne ise Bursa Sosyal Güvenlik İl Müdürü Ramazan Yıldız atandı.

Kurumda müfettiş yardımcısı olarak işe başlayan Mustafa Kuruca 8 yıllık müfettişlik görevinden sonra Teftiş Kurulu’na geçti ve burada yöneticilik yaptı. SGK kurumunun çeşitli kademelerinde görev alarak başarılı hizmetler verdi.

Kuruca, İstanbul Sigorta Müdürlüğü görevini yürütürken İngilizce eğitimi için Amerika ya gitti ve Boston Üniversitesi’nde İngilizce eğitimi alırken Faruk Çelik’in bundan önceki dönemin de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı iken Başbakan’ın da bilgisi dâhilinde Türkiye’ye davet edildi. Kuruca, Sosyal Güvenlik kurumlarının tek çatı altında birleştirilmesiyle birlikte İstanbul’da bu kurumun başına getirildi ve 3 yılı aşkın bir süredir SGK İstanbul İl Müdürlüğü görevini yürütüyordu.

Sosyal Güvenlik Kurumlarının tek çatı altında birleştirilmesi gibi İstanbul da bu görevi sağlıklı ve başarılı bir şekilde sorunsuz yürüttü. Mümkün olduğunca bu birleştirilmelerdeki şikâyetleri en aza indirdi. Emekli işlemlerindeki gecikmeler ise neredeyse bir ayın altına indirildi.

Kurumda çalışanların fiziki çalışma ortamlarını daha sağlıklı bir seviyeye getirdi. SGK binalarına deprem güçlendirilmesi yaptırdı. Cumartesi Pazar da dahil akşamın geç saatlerine kadar bir arı gibi çalıştı. İstanbul’un başarılı bürokratları arasında yer aldı. Mustafa Kuruca’nın SGK Daire Başkan Yardımcısı olarak atanması kurum içinde ve kamuoyunda isabetli bir atama olarak değerlendirildi.

Aslen Giresun Yağlıdere, Kurucalı Köyü nüfusuna kayıtlı olan ve Ankara da Çalışma Bakanlığı SGK Daire Başkan yardımcılığı görevine getirilen 1969 doğumlu Mustafa Kuruca, İlkokulu Kurucalı Köyü’nde, Ortaokulu Yağlıdere orta kısmında okudu. Lise eğitimini Amasya Ziraat Meslek Lisesi’nde tamamladıktan sonra bir süre Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde Ziraat Teknisyeni olarak çalıştı. Bu görevi sırasında Üniversite seçme sınavlarına girerek İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini kazanarak bu üniversitenin Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun oldu.

Yüksek lisans için İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’ne devam etti ve Maliye Bilimi Dalında Yüksek lisansını tamamladı. Doktora eğitimini bitirme aşamasına getiren Kuruca, üniversitelerde ders de veriyor. Kuruca’nın Sosyal Güvenlik sistemi üzerine yazılmış eseri olduğu gibi halen basılmaya hazır eserleri de bulunuyor.

Mustafa Kuruca’nın çeşitli gazetelerde ve dergilerde makaleleri de yayınlanıyor.

Mustafa Kuruca İngilizce biliyor. Kuruca, evli ve bir çocuk babası.

aydinses.com

Bu haber toplam 23536 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim