• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 15 °C

Muvazaalı eczane sıkıntısı büyüyor

Muvazaalı eczane sıkıntısı büyüyor
Eczacı Odası Başkanı Tuncay Sayılkan, muvazaalı eczanelerin halk sağlığı için önemli tehditler içerdiğini ve ticari kaygı ile oluşturulan bu yapıların ülkemizin sınırlı kaynaklarını suiistimal ettiklerini söyledi.

Eczacı Odası Başkanı Tuncay Sayılkan, muvazaalı eczanelerin halk sağlığı için önemli tehditler içerdiğini ve ticari kaygı ile oluşturulan bu yapıların ülkemizin sınırlı kaynaklarını suiistimal ettiklerini söyledi.

İZMİR Eczacı Odası Başkanı Tuncay Sayılkan, İzmir ve Mardin’de eş zamanlı yapılan operasyonla ortaya çıkarılan, kiralık eczacı diplomasıyla vurgun skandalıyla gündeme gelen ‘muvazaalı eczane’lerle yıllardan beri mücadele ettiklerini bildirdi. Sayılkan, İzmir Eczacı Odası olarak yıllardan beri muvazaalı eczanelerin halk sağlığı için önemli tehditler içerdiğini ve ticari kaygı ile oluşturulan bu yapıların ülkemizin sınırlı kaynaklarını suiistimal ettiklerini her ortamda ısrarla vurguladıklarını kaydetti.

Maddi manevi zarar
Sayılkan, “Ülkemizin dört bir yanında oldukça zor koşullarda sağlık hizmeti sunan meslektaşlarımıza da önemli ölçüde maddi manevi zarar veren muvazaalı eczanelerle mücadelede eczacı odalarının yetkilerinin arttırılması gerekliliğini ifade ediyoruz. İçinde bulunduğu koşullar ne olursa olsun bazı meslektaşlarımızın muvazaalı eczaneler içinde isimlerinin geçmesini içimize sindiremiyoruz. Yapılması gereken dürüst, etik kurallara uygun ve özveri ile sağlık hizmetini sürdüren eczanelere taciz denetimleri değil, asıl sorunumuz olan muvazaalı eczanelerin hem ülke insanına hem de ülkenin kaynaklarına zarar vermelerinin engellenmesidir. Sağlık Bakanlığı’nda gerçekleşen toplantılar sonrasında odamızın hazırladığı raporlar doğrultusunda; İzmir’de açılış aşamasındaki üç eczane ve halen faaliyette olan iki eczanenin bakanlıkça ruhsatları iptal edilmiştir. Muvazaalı eczanelerle verdiğimiz mücadelenin; uzun, zahmetli ve zor bir yol olduğunu iyi biliyoruz. Ancak bizler ülkemiz ve ülke insanımıza zarar verecek her konuda üzerimize düşen sorumluluğu her koşulu yerine getirme kararlılığındayız” dedi.

17 kişi serbest kaldı

Polisin İzmir ve Mardin’de gerçekleştirdiği operasyonda, ilaç yolsuzluğu yaparak Sosyal Güvenlik Kurumu’nu zarara uğrattıkları gerekçesiyle 17 kişi gözaltına alınmıştı. Kiralık diplomalarla eczane açıp, hastane porsoneliyle de işbirliği yaparak, hastalardan habersiz fazladan ilaç yazdırılan reçetelerle kendilerine haksız çıkar sağlamakla suçlanan zanlılardan 12’si savcılıkça, 5’i nöbetçi mahkemece serbest bırakılmıştı.

Hürriyet

Bu haber toplam 2647 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim