• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • Ankara 23 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 26 °C

Nakillerini durduran istifa

Nakillerini durduran istifa
Ege Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi'nde karaciğer nakil sorumlusu olarak görev yapan Prof. Dr. Ahmet Çoker, hakkında 'evrakta sahtecilik' söylentileri çıkınca istifa etti.

Prof. Dr. Çoker'in istifasıyla birlikte, Ege Üniversitesi Hastanesi'nde karaciğer nakilleri durdu.

Prof Çoker, ağustos ayında ‘Karaciğer Nakil Sorumlusu’ olmuş, Sağlık Bakanlığı da Çoker’e yetki belgesi vermişti. Ancak bir süre sonra öğretim üyelerine isimsiz elektronik postalar gönderilmeye başlandı. Söz konusu iletilerde Çoker’in yetki belgesinin sahte belgelerle alındığı iddia edildi.
Sağlık Bakanlığı da kendi verdiği belgeyle ilgili isimsiz ihbarları dikkate alıp soruşturma açtı. Bu gelişmeler yaşanırken, Prof. Dr. Çoker de istifasını verdi ve Ege Üniversitesi Hastanesi’nde karaciğer nakil grubunda yetkili cerrah kalmadı.

‘Önlem zamanında alınmalı’
Prof. Dr. Ahmet Çoker istifasıyla ilgili konuşmazken, karaciğer nakillerinin durması hastane çalışanlarını ve hastaları üzdü. İsimsiz ihbarlarla kişilerin ve kurumlarının yıpratılmasının faturasının hastalara çıktığını belirten bazı öğretim üyeleri, “Bu karalama kampanyası her an herkesin başına gelebilir. O nedenle önlemler zamanında alınıp, kişiler ve kurum korunmalı” dedi.
Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz ise her zaman Prof. Çoker’in arkasında olduklarını söyledi. Rektör Yılmaz, belgelerde hiçbir hatanın olmadığını, bazı kişilerin iyi şeyler yapılırken rahatsız etmeyi çok sevdiğini öne sürdü.

Rektörden destek
Prof. Ahmet Çoker’le ilgili bu kampanyayı başlatanların mutlaka bulunacağını ve soruşturmanın sürdüğünü belirten Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Candeğer Yılmaz, şunları söyledi:
“İsimsiz e-postalar, telefonlar, o telefonlarla ulaşılan insanlar hemen hemen belli. Bunlarla ilgili izler devam ediyor. Bunlar çok fazla olunca psikolojik olarak doğaldır ki Ahmet beyi rahatsız etti. Kişisel olarak dayanamayıp istifa etti. Çok büyük baskı altında kaldı, Ahmet bey. Tek başına bütün hepsine cevap verdi. Bu bence bir insanı, bir işi durdurmak için, doğru olmayan bilgilerle nasıl baskı yapılabildiğinin bir örneği. Her zaman Ahmet beyin arkasında oldum, ekipte arkasında olmayan kimse yok. Ekibi genişletme konusunda, Ahmet beye de yardımcı ekip oluşturması konusunda çalışmamız vardı. Bu çalışma sürüyor. Ancak muvafakat alınması o kadar basit bir şey değil. Bu Ege Üniversitesi’nin yapmak zorunda olduğu bir hizmettir. Hizmet durmaz.”

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3358 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim