• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 17 °C

Nanoteknoloji yaşlanmayı durduracak

Nanoteknoloji yaşlanmayı durduracak
Akıllı kremler, yaşlanmanın ana sebebi olan güneş ışınlarına karşı korurken diğer yandan da cilt yenilenmesini destekleyen moleküllerle cildi tazeliyor...

Yıllardan beri değişmeyen tek gerçek kadınların güzelliğe olan tutkusu. Tarihin her çağında daha güzel görünmeyi isteyen kadınlar yüzyıllardır her yolu denediler. 'Cildinizin gerçek yaşı ne?', 'Yanlış krem kullanımı cildinize nasıl zarar veriyor?', 'Cildiniz sağlığınızın aynası mı?' gibi soruları Dermotoloji Danışmanı Eczacı Tülin Kızılırmak ve Dermatalog Dr. Erçin Özüntürk'e sorduk. Eczacı Tülin Kızılırmak, kadınların korkulu rüyası olan yaşlanma ve kırışıklık sorununa çözüm bulunduğunu söyledi. Nanoteknoloji ile üretilen akıllı moleküllü kremler sayesinde yaşlanmanın tarihe karıştığını anlatan Kızılırmak, sözlerini şöyle sürdürdü: 'Nanoteknoloji ile üretilen akıllı kremler, yaşlanmanın ana sebebi sayılan güneş ışınlarına karşı korurken diğer yandan da cilt yenilenmesini destekleyen moleküllerin kolaylıkla cilde verilebilmesini sağlıyor.'

ELASTİKİYET AZALIR  VE CİLT SARKAR

Tülin Kızılırmak, yaşlandıkça cildin sahip olduğu su miktarının, cildin elastikiyet ve sağlamlığını sağlayan proteinlerin vücut tarafından yapımının azaldığını ve UV ışınları, yanlış beslenme ve sigara içmenin eklenmesiyle yaşlanmanın kaçınılmaz olduğunu aktardı. Kızılırmak, 'Nano teknolojili kremler yaşlanmayı durdurmak için çığır açacağa benziyor. Akıllı kremlerle artık cildin yaşlanması durdurulabiliyor. Ayrıca nanoteknoloji ile üretilen kremlerle artık gündüz ayrı gece ayrı krem kullanma dönemi de sona erdi' dedi.

GENETİK FAKTÖRLER

Kronolojik yaşlanma, güneş, genetik faktörler, hormonal etkenler, stres ve daha birçok nedenden dolayı erken yaşta cildimizde çizgilerle tanışabiliyoruz. Eczacı Tülin Kızılırmak, cildin bu etkenlerden dolayı oldukça etkilendiğini ve yaş ilerledikçe cildin kendini yenileme sürecinin yavaşlayarak ince çizgilerin daha da belirginleştiğini söyledi. Bu durumda her cildin kendine özel bir bakım gerektirdiğini söyleyen Kızılırmak, bu riskleri en aza indirmek için akıllı moleküllü kremlerin önemine dikkat çekti.

Yanlış krem, kalıcı hasarlara yol açıyor

Cilt bakımında en çok başvurulan yöntemin arkadaş tavsiyesi olduğunu söyleyen Dermatolog Dr. Erçin Özüntürk, cildini tanımadan tavsiyeyle alınan ürünlerin ciltte kalıcı hasarlara yol açabileceğini belirtti. Özüntürk, 'Her cildin ihtiyacı farklıdır, bu nedenle kişinin ihtiyaçlarına uygun ürünler tercih edilmeli. Yaşam boyu maksimum güzellik için nanoteknoloji ile üretilen akıllı moleküllü kremler, devrim niteliğinde çözümler sunuyor. Bu kremler sayesinde hayatınızın her döneminde sağlıklı, genç, pürüzsüz ve ışıltılı bir cilde sahip olmak mümkün' dedi.

GÜNEŞTEN KORUNMAK ŞART

Eczacı Kızılırmak, 'Şehirde yaşıyorsanız, gıdalarınıza dikkat etmiyorsanız, sigara içiyorsanız, hele bir de güneşten korunmuyorsanız cildinizin yaşlanması ve bazı sorunlarla karşı karşıya kalmanız kaçınılmaz. Tabi genetik faktörleri ve hormonları da unutmayalım. Birçok sağlık sorununun cilde bakarak anlaşılabileceğini söyleyen Tülin Kızılırmak, kendisine böyle sorunlarla gelen kişileri doktora yönlendirdiğini söyledi.

Kozmetikte Nanoteknoloji
- Aslında nanoteknoloji 2000 yıl önce de kozmetikte kullanıldı. Antik Yunanlılar saçlarını boyamak için Kurşun Sülfatlı nanokristalleri kullanıyorlardı. Tabi bu bilinçsiz bir hareket olduğu için, kullanma olarak sayılmıyor.
- Kozmetikte nanoteknoloji ilk defa 1995 yılında uygulandı. Mayıs 2006'da sunulan bir rapora göre 116 ürün, nanoparçacık içeriyor.
- Kozmetikteki mantık şu: daha küçük parçalar (nanotanecikler) derinin alt kısımlarına daha rahat gidebiliyor, bu sayede bozukluklar daha kolay ve verimli bir şekilde düzeltiliyor. Ürünlerde genellikle metal oksitler kullanılıyor: Titanyum oksit, Çinko oksit gibi.
- Normal şartlarda cilt altına kolay inemeyen bir takım içeriklerin, nano teknoloji kullanılarak cilt altına daha hızlı nüfus etmesi (Transdermal) sağlanmış ve ürünlerin etkilerinin hızlanması sağlanmıştır.

Yasemin İLAN

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3449 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim