• BIST 9524.59
  • Altın 2490.141
  • Dolar 32.4943
  • Euro 34.7434
  • Ankara 24 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 22 °C

Nasıl formda kalıyorlar, kilo veriyorlar?

Nasıl formda kalıyorlar, kilo veriyorlar?
Oyuncuların diyet koçu onların mutfak sırlarını anlattı... Mert Fırat, Haluk Bilginer, Ebru Özkan, Ayşe Şule Bilgiç gibi bir çok ünlü ismin beslenme,..

Mert Fırat, Haluk Bilginer, Ebru Özkan, Ayşe Şule Bilgiç gibi bir çok ünlü ismin beslenme danışmanlığını yapan Elvan Odabaşı Kanar'la oyuncuların mutfak sırlarını konuştuk.

Elvan Odabaşı, 2004 yılında Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü'nden mezun olmuş genç bir diyetisyen. Bir süre hastanelerde çalıştıktan sonra Ankara'da kendi merkezini açıyor ve tesadüfen ilk hizmet verdiği kişilerden biri oyuncu Mert Fırat oluyor. Bir oyuncunun hayatına yakından şahit olunca onların nasıl beslenmesi gerektiği konusunda kendini gelşitiriyor. Şimdi Mert Fırat, Haluk Bilginer, Ebru Özkan, Ayşe Şule Bilgiç'e beslenme koçluğu yapıyor. O bilindik diyetisyenler gibi haftalık diyet listesi verip danışanların kilolarını ölçmekle yetinmiyor; gün içinde ne yedikleri, kaçta uyudukları, hangi restoranlara gittiklerini de bilmek istiyor. Hatta "Bugün şu restorana gidiyorum sizce ne yemeliyim?" diye soran oyuncu danışanı için restoran mönüsünden seçim yapıyor.

Mert Fırat bir gurme
Mert Fırat, kapımı çaldığında Binbir Gece dizisinde oynuyordu. Çekimlerde aşırı halsizlik, yorgunluk yaşıyor, kısa zamanda aldığı sekiz kiloyu nasıl vereceğini bilmiyordu. Ona sağlıklı beslenmeyi de öğretebileceğimiz oldukça yoğun bir diyet listesi uyguladım. Kan tahlillerinin ardından sıkı bir mineral takviyesine başladık. Sevdiği yiyecekleri tespit ederek bir beslenme planı çıkardık. Diyet listesinde yer alan yemeklerin büyük bir kısmını Mert Fırat'ın kendisinin pişirmesi şansımızdı. Yemek pişirmeyi seven bir erkeğe diyet yaptırmak çok daha kolay, çünkü yemeğe baktığında içine neler katıldığını tahmin edebiliyor. Listeleri hazırlarken en zorlandığımız durum ise tabii ki çalışma saatleriydi. Oyuncular için hazırladığım programa beslenme el kitabı adını koydum. Aslına bakarsanız bu programların bir standartı da yok. Çünkü her şey yer aldıkları projeye ve canlandırdıkları kişiliğe göre değişkenlik gösteriyor. Mesela Mert Fırat, Binbir Gece'de rol aldığı sırada Hırçın Kız için de sahneye çıkıyordu. Dizideki rolü için kilosunun ideal olması gerekiyordu ancak tiyatroda canlandırdığı karakter için enerjisi yüksek bir beslenme programı uygulaması zorunluydu. Bunlara bir de sinema filmi Başka Dilde Aşk'ın çekimleri eklenince, uykusuz gecelerin sabahında yorgunluğunu yansıtmaması için doğru vitamin ve mineral takviyeleri yaptık. Bazen kısa ve kuvvetli kahvaltılar, bazen gece yarısı öğünlerinde çorba, kuru kayısı, makarna ve tost ile üç ayda 8 kilo vermesini sağladık. Mert Fırat'a hâlâ hazırlandığı her proje öncesinde yeni bir diyet listesi hazırlıyoruz.

Haluk Bilginer simit ve balık sever
Haluk Bilginer ile Evlilikte Ufak Tefek Cinayetler adlı oyunu için kilo vermesi gerektiğinde bir araya geldik. Haluk Hoca'nın yoğun programının içinde sağlığını ve kilosunu yönetmek hiç de kolay değildi. Onun adına beslenme programları düşünürken geceler boyu uykusuz kaldığım oldu. Haluk Bey için 12 saatte bir değişen diyet listelerimiz vardı. Beslenme programı şehirden şehire ve oyun saatlerine göre değişkenlik gösteriyordu. Kilo vermesi şarttı ama bunu yavaş yavaş yapmak zorundaydık. Oyun Atölyesi'ndeki yemekleri tek tek teftiş ettim. Neyi yemesi ve yememesi gerektiğini Oyun Atölyesi'nin aşçısı da biliyordu. Haluk Bilginer'in vazgeçemediği yiyecekler olan simit ve balığı her diyet listesine mutlaka koyduk. İzmir'e çok seyahat ettiği için gidebileceği restoranları, yiyebileceği yemekleri önceden belirledik. O da restoran ve yemek tercihleri dışına çıkmadı.

Ebru Özkan'ı şişmanlattık
Sürekli ekrana çıkan bir oyuncu için zayıflık ne kadar avantajlı olsa da bu durum sağlık açısından dezavantaj yaratabiliyor. Ebru Özkan için durum tam da buydu. Şikayeti sağlıksız beslendiği için kendini sürekli yorgun hissetmesiydi. Bunun farkındaydı ve yoğun bir çalışma sürecine girmesi gerekiyordu. Birlikte yaptığımız beslenme programı ile kısa sürede yüzündeki yorgunluktan eser kalmadı. Hanımın Çiftliği'ndeki rolü için güçlü ve dayanıklı bir kadın gibi görünmesi gerekiyordu. İki ay içinde sağlıklı bir beslenme programı ile üç buçuk kilo almasını sağladım. Şu anda çok sağlıklı ve karbonhidrat yüklü diyetiyle üstün performans sergileyebiliyor.

Ayşe Hanım'ı zayıflatıp bebeğini şişmanlatıyorum
Ayşe Şule Bilgiç'le doğum sonrası kiloları için çalışmaya başladık. Emzirme döneminde olduğundan hem iyi beslenmesi hem yavaş yavaş kilo vermesi gerekiyordu. Düzenli görüşmeleriniz hâlâ devam ediyor. Ayşe Hanım epeyce zayıfladı öte yandan düzgün beslediği için sütünün kalitesi devam etti. Bebeği de iyi beslendi. Emzirme dönemi sonrası eski sağlıklı beslenmesine döneceğinden kilo problemi de kalmayacak.

Holywood'un diyetisyeni
Hollywood'un ünlü diyetisyeni Dr. Joel Fuhrman'ın danışanları arasında Madonna, Carmen Electra, Catherine Zeta Jones ve Sharon Stone gibi ünlüler yer alıyor.

8 ayda 30 kilo
Winnie Mandela'yı canlandıracak oyuncu Jennifer Kate Hudson yeni rolü için 30 kilo verdi. Hudson, 8 ayda 92'den 62 kiloya indi.

2.5 yılda 25 kilo
Oyuncu Yeşim Ceren Bozoğlu, diyetisyen kontrolünde 2.5 yılda 25 kilo verdi. "Bunu daha iyi roller alabilmek için yapmak zorundaydım" dedi.

YASEMİN CANDEMİR

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5986 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim