• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.9392
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 9 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 14 °C

Navigasyon yönetimi ile 4 dakikada implant

Navigasyon yönetimi ile 4 dakikada implant
Gelişen teknoloji bize sağlık alanında büyük kolaylıklar sağlıyor. Teknolojik bir gelişme olan navigasyonlu implant sayesinde dikiş olmadan sadece dört dakikada implant tedavisi gibi zor bir tedavi zahmetsizce yapılabiliyor.

İlerleyen teknoloji sayesinde artık kemik eksikliği olmadığı durumlarda dört dakikada implant uygulaması mümkündür. Dokular kesilmeden, dikiş atılmadan yapılabilen implant uygulamaları sayesinde, hastaların alışmakta zorluk çektikleri hareketli protezler tarih olmaktadır. Bu hafta sizlere navigasyonlu implant sisteminin ayrıntılarını aktaracağım... Navigasyonlu implant teknolojisi sayesinde implant uygulamaları esnasında karşılaşılabilecek sorunlar önceden belirlenir, analiz edilir ve ameliyat sırasında sürpriz yaşanmaz. Navigasyonlu implant teknolojisinin avantajları şöyledir: 

- Navigasyonlu implant teknolojisi doğru açı ve konumda implant yerleştirilmesini sağlar. 
- Modern teknoloji desteği alt çene bölgesinde üç boyutlu görüntüleme teknolojisine rağmen implant uygulaması için sınırlıdır. Çünkü doğru yerde olmayan delmeye sebep olur ve bu durum da yavaş ve yetersiz iyileşmeye yol açar. 
- Operasyon sonrasında ise ameliyat kesiği, kanama ve dikiş olmadığı için çok hızlı iyileşme sağlanır. 
- Hastadan alınan dijital tomografi, panoramik röntgene göre cerrahi planlamada büyük avantaj sağlar. İmplant tedavisinde karşılaşılan başarısız sonuçlar ve sinir zedelenmelerini ortadan kaldırır. 

LAZER DESTEKLİ İMPLANT 

Lazer destekli implantın detayları şöyledir: 

- Lazer kullanılarak yapılan implant uygulamaları, minimal invaziv yöntem olarak bilinmektedir. Bu yöntem, kemik hacminin uygun olduğu her alanda uygulanabilir. 
- Lazer destekli implant uygulaması öncesinde hastadan üç boyutlu bilgisayarlı tomografi alınarak implantın yerleştirileceği kemik dokusunun genişliği ve derinliği hakkında detaylı bilgi elde edilir. 
- Bu uygulamada, diş etinin sadece implant uygulanacak bölgesi lazer kullanılarak açılır. Kemik dokusuna ulaşıldıktan sonra burada implant çapında bir frez açılır. Açılan freze implant yerleştirilir. 
- Lazer destekli implant uygulaması sonrasında yine lazer biostimulasyon uygulaması yapılarak, operasyon sonrası oluşabilecek ağrı ortadan kaldırılır ve doku iyileşmesi hızlanır. 

LAZERİN AVANTAJLARI 

- Lazer destekli implant uygulamasında sadece implant uygulanacak bölgede diş eti ve kemik işlemi yapıldığı için operasyon sonrası iyileşme süreci kısadır. 
- Lazerin hidrokinetik kesme tekniği ile her türlü kemik cerrahisi işlemi ve implant uygulaması kemik dokusunu bozmadan, termal hasar vermeden yapılabilir. Böylece operasyon sonrası kemik kaynaması maksimum düzeyde olur. 
- Lazer destekli implant uygulaması öncesi hastadan üç boyutlu bilgisayarlı tomografi alınarak implantın yerleşeceği kemik dokusunun genişliği ve derinliği hakkında detaylı bilgi elde edilir. Böylelikle operasyon esnasında herhangi bir sorun yaşanmadan operasyon kısa sürede tamamlanır. 

İYİLEŞME ÇOK DAHA HIZLI OLUR 

- Dünya çapında uygulanan lazer destekli implant uygulaması yöntemleri sayesinde operasyon sonrası açıkta yara yeri kalmadığından operasyon yapılan bölge daha çabuk iyileşmekte ve dikiş olmadığından yemek artıklarının birikmesi önlenerek, operasyon sonrası diş kullanımı kolay hale gelmektedir. 
- Özellikle tek diş eksikliklerinde lazer destekli implant uygulaması ile uygun kemik bulunduğunda implant hemen uygulanarak, implant üzeri dişe CAD-CAM yöntemi ile seramik rekonstriksiyon yapılarak iki saat gibi kısa bir zamanda daimi diş de yapıştırılarak hastanın kullanımına sunulabilir. 

İMPLANT TEDAVİSİNDE KARŞILAŞILAN FİYAT FARKININ SEBEBİ NEDİR?

Fiyat farkları; hekimin implant tecrübesi, uyguladığı implantın kalitesi ve uygulama tekniğiyle doğru orantılıdır. Dünyada binin üzerinde implant firması mevcuttur. Ülkemizde ise 100'ün üzerinde farklı ülkeden gelen implant markaları bulunmaktadır. İmplant uygulatacak kişilerin hekimlerinden kendilerine uygulanacak olan implantın markası konusunda bilgi alarak, bu implantı araştırmaları gerekir. Kişiye kullanılacak olan markanın ülkemizde distribütörünün olması önemli bir noktadır. Bunu anlamak için markanın resmi internet sitesine girerek ülke distribütörleri veya iletişim sayfasından Türkiye distribütörünü araştırabilirler.

Bu konuya dikkat çekmemin nedeni de şudur: İmplantınızı yaptırdıktan belli bir zaman sonra bir sorun olmasa bile ağız içindeki diğer diş problemlerinin sebep olduğu protez değişikliklerinde, implantın kaplamasının değişmesi gereken durumlarda ya da dişeti probleminden dolayı implantınızın 'üst abutment' denilen kesik diş formundaki parçasının değişmesi ve yeni bir protez yapılabilmesi için yaklaşık üç parçaya daha ihtiyaç olacaktır. Eğer diş hekiminiz bu parçaları temin etmezse, maalesef o implant ağzınızda diş etinin altında gömülü bir vidadan başka hiçbir işe yaramaz. İmplant yaptıracak hastaların implant yaptıracakları kliniğin ya da muayenehanenin mutlaka panoramik ya da ağız ve diş çevre dokularını görüntülemeye yardımcı dental tomografik görüntüleme sistemine sahip olup olmadıklarını araştırmaları gerekmektedir. Çünkü bazen bir implant operasyonu esnasında iki-üç, hatta daha fazla sayıda röntgen görüntüsü almak gerekebilmektedir. İmplant operasyonu esnasında oluşabilecek kanamaların önlenebilmesi için donanımların gerekliliği de sorulmalıdır. Sterilizasyon sisteminin en üst seviyede olmasının gerekliliği araştırılmalıdır. 

BU TEDAVİYİ, KONUSUNDA UZMANLAŞMIŞ EKİPLER YAPMALI

Ömrünüzün sonuna kadar çeneniz uyuşuk kalsın istemiyorsanız bunları dikkate alın ve unutmayın: 

- Başarılı bir implant tedavisi için uzman bir diş hekimi ve ekibi bu işin olmazsa olmazlarındandır. 
- İmplant tedavisi, diş hekimliğinde özel bir uzmanlık alanıdır. Bu nedenle tedaviyi gerçekleştirecek olan diş hekiminin bu konuda eğitim almış ve uzmanlaşmış olması gerekir. 
- Cerrahi prosedürü yerine getirebilmek için ağız cerrahı, implantolog ya da periodontolog ve protez uzmanından oluşan bir ekip gerekmektedir. Aksi taktirde tedavi, başarılı bir sonuçtan çok olumsuz bazı neticelerle sonuçlanabilir. Diş hekiminizi seçerken bu detayları atlamayın. 

Diş Hekimi İlker Erdoğan

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 6516 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim