• BIST 8884.22
  • Altın 2238.926
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.0937
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 18 °C

Ne ararsan var ama yolu yok!

Ne ararsan var ama yolu yok!
12 Trilyona mal olan ve içi modern her ihtiyaca yanıt verecek şekilde döşenen Tunceli Atatürk Mahallesi’ndeki Eğitim Sağlık Ocağı Karayoluna 50 metre mesafede. Ama bağlantı yolu yok!

12 Trilyona mal olan ve içi modern her ihtiyaca yanıt verecek şekilde döşenen Tunceli Atatürk Mahallesi’ndeki Eğitim Sağlık Ocağı Karayoluna 50 metre mesafede. Ama bağlantı yolu yok!


Tunceli merkezde bulunan Atatürk Mahallesi’ndeki Eğitim Sağlık Ocağı 2006 yılının son aylarında bitirildi. 12 Trilyona mal olan beş katlı sağlık ocağının misafirhane kısmı da var. Yıldızlı otelleri aratmayacak mutfak eşyaları, çamaşırhanesindeki büyük makinelerin yanısıra merkezi ses sistemi, odalar ve koridorlar amerikan halı denilen PVC kaplı. Her katta 6 odanın olduğu misafirhanede engelli odasının yanısıra suit odalar da yer alıyor. İçinde duş kabinleri, dolap ve ikiz yatakların bulunduğu odalarda nevresimler dahi açılmamış.

Toplam 35 yatak kapasiteli misafirhanenin üst katında konferans salonu bulunuyor. Konferans salonunda televizyonun yanısıra sinevizyon gösterileri için de teknik donanım mevcut. Kütüphanesi, katlarda temizlik odaları var.

Yaklaşık 3 dönümlük alanı kaplayan bu dev yatırımın sadece alt katındaki bir odası tek tük buraya yolu düşen hastaları muayene için kullanılıyor.

Peki bu dev bina nasıl bu kadar bakımsız ve atıl dersiniz? Her türlü konfor ile teknolojiyle donatılan bina 50 metrelik yolu yapılmadığı için kullanım dışında.

2 yaşını doldurmamış, Dünya Bankası kredileriyle Türkiye çapında o dönemde sadece 23 ilde yaptığı projeyle hayata geçirilen bina, yaklaşık 50 metrelik yolu yapılmadığı için atıl durumda.

Bir süre sonra Kanser Tanı ve Teşhis Merkezine dönüştürülmesi tavsiye edilen binaya yol olmadığı için ünlü dağcı Nasuh Mahruki ve ekibi ancak tırmanarak ulaşabiliyor. Belediyeyle yapılan sayısız görüşmeleri olduğunu, buna rağmen sonuç alınamadığını söyleyen Sağlık Müdürlüğü Yetkilileri, bir sağlık kurumunun yolunun olmamasını anlamakta zorlandıklarını ifade ediyorlar.

Belediye'nin yol yapımını neden yapmadığına dair mazereti ise ilğinç: Kırıcı yok! Bu durumda gözler İl Özel İdaresine çevriliyor. Makine oradan talep ediliyor. Ama onların da mazereti var: Makine yol yapımlarında çalışıyor...

Artık Türkiye'de geride kaldı sandığımız bu acı manzaraların Tunceli'de ortaya çıkması, Türkiye'nin daha yapılacak çok işinin olduğunun bir açıdan en güzel göstergesi...

Bu haber toplam 1399 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim