• BIST 9721.45
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Ankara 31 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 28 °C
  • İzmir 27 °C

Ne SUT ne yüzde 30 durduramadı, bir özel hastane daha açılıyor

Ne SUT ne yüzde 30 durduramadı, bir özel hastane daha açılıyor
Metropark A.Ş. ve Türkiye çapında hastaneler zincirine sahip Esas Holding kuruluşu olan Birleşik Sağlık Kurumları (BSK) ortaklığı ile kurulan 40 milyon YTL'lik yatırım, sağlıkta bölgenin referans merkezi olmayı planlıyor.

Metropark A.Ş. ve Türkiye çapında hastaneler zincirine sahip Esas Holding kuruluşu olan Birleşik Sağlık Kurumları (BSK) ortaklığı ile kurulan 40 milyon YTL'lik yatırım, sağlıkta bölgenin referans merkezi olmayı planlıyor.

Birleşik Sağlık Kurumları (BSK) Özel Adana Hastanesi, Ocak 2009'da hizmete girecek.

Metropark A.Ş. ve Türkiye çapında hastaneler zincirine sahip Esas Holding kuruluşu olan Birleşik Sağlık Kurumları (BSK) ortaklığı ile kurulan 40 milyon YTL'lik yatırım, sağlıkta bölgenin referans merkezi olmayı planlıyor. Hiltonsa Oteli'nde düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Metropark A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Kemal Atilla, BSK Adana Hastanesi'nin; deneyimli, hitap edeceği pazarı ve hedef kitleyi tanıyan, işadamı kimliğine sahip hekimler ile inşaat sektöründe marka haline gelmiş girişimcilerin ortak projesi olarak hayata geçtiğini söyledi.

Bu girişimcilerin tasarladıkları projeyi, bölgenin yerel gereksinimlerinin de ötesine taşımayı iş yaşamının gereği değil, toplumsal ve sosyal sorumluluğun bir gereği olarak algıladığını vurgulayan Atilla, uluslararası kalite standartlarında bir yatırımın kente kazandırıldığını kaydetti. Atilla, hastaneyi kredi almadan kendi öz sermayeleri ile inşa edeceklerini sözlerine ekledi.

BSK'nın Genel Direktörü Dr. Murat Dayanıklı da Adana'nın güçlü ve deneyimli hekimleri ve kuruluşları ile yaptıkları ortaklıktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Dayanıklı, ülke genelinde şu anda 8 olan hastane zinciri sayısını daha da artıracaklarını kaydetti.

Esas Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve BSK Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Kamışlı ise Türkiye'de sağlık sektörünün gelişmesine katkıda bulunmak istediklerini anlattı.

Kentin ilk JCI akreditasyonuna sahip BSK Adana Hastanesi, yabancı hastalara da hizmet verecek. 13 bin metrekare kapalı kullanım alanı bulunan ve 23 yoğun bakım yatağı olmak üzere, 120 yatak kapasiteli olacak hastanede; Genel Cerrahi, İç Hastalıkları, Hematoloji, Üroloji, Ortopedi, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Pediatri, Göz, Kulak Burun Boğaz, Nöroloji, Dermatoloji, Beyin Cerrahi, Göğüs Hastalıkları, Gastroenteroloji, Kardiyoloji, Kalp ve Damar Cerrahi, Fizik Tedavi, Beslenme ve Diyetetik uzmanlık bölümleri yer alacak.

Bu haber toplam 2238 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim