• BIST 9079.97
  • Altın 2324.391
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.885
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 11 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 14 °C

Neden Kilo Veremiyorum?

Neden Kilo Veremiyorum?
Kilo vermek için gayret ediyor fakat sonuç alamıyorsanız bunun sebebi yanlış ya da eksik uygulanan stratejilerdir. Kilo vermeye engel olabilecek sık rastlanılan durumlardan bazıları şunlardır.

Neden Kilo Veremiyorum

 

Bu soruyu kendi kendinize sık sık soruyorsanız, ya bir yerlerde hata yapıyorsunuzdur ya da bir şeyleri eksik yapıyorsunuz demektir. Kilo verme çoğu zaman zahmetli ve uzun bir süreçtir. Bu süreci başarı ile sonlandırmak istiyorsanız hayatınızdaki bazı noktalara dikkat etmeniz gerekmektedir.

Kilo vermek için gayret ediyor fakat sonuç alamıyorsanız bunun sebebi yanlış ya da eksik uygulanan stratejilerdir. Kilo vermeye engel olabilecek sık rastlanılan durumlardan bazıları şunlardır.

Kilo vermenize engel bir rahatsızlığınız olabilir

Kilo vermek isteyip de veremeyen pek çok kişi suçu genelde uyguladıkları beslenme programlarına ve spor aktivitelerine atmaktadır. Bu çıkarım maalesef her zaman doğru değildir. Bazı rahatsızlıklar bünyede yan etki olarak kendini fazla kilolarla gösterebilmektedir. Örneğin tiroit temelli rahatsızlıklarda aşırı kilo alma görülebilmektedir. Bunun yanında başka rahatsızlıkların tedavisinde kullanılan ilaçlar da bazen kilo almanıza neden olabilmektedir. Özellikle antidepresanların fazla kilolara neden olduğu bilinmektedir.

Doğru bir diyet ya da beslenme programı uyguladığınızdan emin misiniz?

Etrafta duyulan her diyet programı maalesef herkeste aynı sonucu vermemektedir. Uygun bir diyet programı kişinin yaşı, cinsiyeti, vücut tipi, kalıtsal özellikleri ve yaşam tarzı göz önüne alınarak hazırlanmaktadır. Diyet yaptığınızı zannederken kendinize işkence çektirmediğinizden emin olmalısınız.  Doğru ve etkili bir beslenme programı uzman bir diyetisyen gözetimde hazırlanmalı ve diyetisyenin tavsiye ve direktiflerine uyulmalıdır.

Düzenli spor yapıyor musunuz?

Spor fazla kiloların eritilmesinde oldukça etkili bir yöntemdir. Spor sadece fazla kilolardan kurtulmanıza yardım etmez aynı zamanda vücudunuzun şekle girmesine de yardımcı olur. Sporun başka bir işlevi de insülin direnci nedeniyle oluşabilecek yağlanmaların önüne geçmektir. Spor, vücutta enerji açığı oluşmasına sebep olarak hücrelerin insülin hormonuna karşı uyguladıkları direnci kırmada oldukça etkilidir.

Psikolojik problemler ve stres kilo verememenize neden olabilir

Uyguladığınız diyet ve spor programlarına rağmen kilo veremiyorsanız psikolojik problemler ve stres buna neden olabilir. Özellikle psikolojik problemlerin ve aşırı stresin tedavisinde kullanılan antidepresan ilaçlar metabolizma hızını düşürerek kilo verememenize sebep olabilirler.  Ayrıca psikolojik problem ve stres uygulan diyet ve spor programlarına olan motivasyonunuzu olumsuz etkilerler.

Diyet programınıza ne kadar sadık kalıyorsunuz

Diyet programları bazen kişinin beslenme alışkanlıkları ile çakışabilmektedir. Sıvı tüketmeyi sevmeyen kişiler diyet programlarındaki sıvı hedeflerini es geçebilmektedir. Unutulmamalıdır ki sıvı alımı hem metabolizma hızının hem de sindirim sistemin etkin çalışabilmesi için gereklidir. Bu ve bunun gibi bazı durumlarda diyet programınızdan yapmış olduğunuzu sapmalar kilo vermenize engel olabilir. Sık yapılan diğer bir hatada öğün atlamaktır.

Kilo vereceğinize olan inancınızı kaybetmiş olabilirsiniz

Kilo vermenin uzun ve zahmetli bir süreç olduğundan daha önceden bahsetmiştik. Bu süreçte yapılması gereken başladığınız zamanki motivasyonunuzu korumak ve yapabileceğinize inanmaktır. Bu inancı kaybettiğinizde izlemiz gereken programdan sapabilir ve başarısızlığa uğrayabilirsiniz.

Uykusuzluk ya da yorgunluk kilo vermenize engel olabilir

Uykusuzluk ve yorgunluk metabolizma hızı üzerinde olumsuz etkiye sahiptir. Uykusuzluğun aynı zamanda strese ve psikolojik problemlere neden olabileceği unutulmamalıdır. Uygun diyet ve spor programı ile birlikte düzenli uyku da kilo verme hızınızı olumlu etkileyecektir.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 6258 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim