• BIST 9524.59
  • Altın 2524.253
  • Dolar 32.5759
  • Euro 34.6057
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 11 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 16 °C

Nefesi Kullanmak Ve Yönlendirmek

Nefesi Kullanmak Ve Yönlendirmek
Nefes alıp vermek, öğrenmek için çaba harcamadan refleks olarak bildiğimiz bir yetenek iken nasıl deformasyona uğrayıp bilinçsiz bir şekilde aslında kendi bedenimizi ve yaşadıklarımızı baltayabilir?

Nefes alıp vermek, öğrenmek için çaba harcamadan refleks olarak bildiğimiz bir yetenek iken nasıl deformasyona uğrayıp bilinçsiz bir şekilde aslında kendi bedenimizi ve yaşadıklarımızı baltayabilir?

Doğum ve pilates-yoga eğitimlerimizin temelidir nefes aslnda. Gerçi fitness yaparken de doğru nefes için eğitmenler hep uyarır çalışanları. İyi de deriz bazen, nefes neden bu kadar önemli ki, zaten doğar doğmaz bildiğimiz ve kendiliğinden bedenimize yükleniveren bir program değil midir nefes alıp vermek?

Evet nefes en doğru şekliyle bedenimize doğardoğmaz yüklenen bir bilgisayar programı gibi... Ancak biz onu o kadar çok yanlışlıkla bir arada kulllanmakta ısrar diyor ve değiştriyoruz ki gerçek olması gereken işlevinin dışında bir hale gelior.. Mesela hava yutuyoruz... Mesela bedenimizdeki akışı durduruyoruz. Mesela içmize temiz hava dışında zehir akıtmak için kullanıyoruz zararlı alışkanlıklarımızla. Oysa nefesin en büyük işlevi bedendeki ve ruhtaki temizlenme ve arınmayı sağlamak... Yaşamı sağlamak. Sigara vb. zraarlı alışkanlıklarla nefesimizi ölüme ait yolda kullanmak neden demek istiyorum burada aslında ama bu gene başka bir yazının konusu.

Şimdi size bu geceye dek bir egzersizi paylaşmak istiyorum lütfen uygulamaya çalışınız. Eğer uygulayabiliyorsanız veya uygulayamıyorsanız bana nedenlerini de yazar mısınız?

Gözlerinizi kapatın. Ve burnunuzdan bedeninizin içine, hadi sınır koyalım biraz, sırtınızın tamamına yayılan ince ince bir yığın dallı budaklı ağlardan oluşan bir labirentsel yol hayal edin. Burnunuzdan bedeninizin içine yayılan bu kanalları gözünüz kapalıyken beyninzin içinde hayal edin.

Şimdi sırtınızda bir noktaya odaklanın. Bu nokta ağrıyan bir yerinize ait olabilir.

Şimdi zihninizde o labirentsel yolu canlandırırken, sadece o noktaya ulaşan yolun akışını açık bırakıp, diğer yolları kapattığınızı görün. Aldığınız nefes burnunuzdan sadece seçtiğiniz noktaya doğru akan kanal boyunca akacak... Aynı bir su gibi. Nefesin tamamını içinize alın ve o noktaya akıtıp biriktirin ve tamamını boşaltırken de sanki o noktadan dışarı doğru akıyormuş gibi evrene geri akıtın.

Olmuyor diye düşünebilirsiniz ilk başta ama lütfen deneyin...

Ve birkaç kez denedikten sonra başarılı olacağınızı düşünüyorum.. Yeter ki odaklanın.

Bu konuda anlatacaklarım var size çünkü....

Ve konunun boşa gitmesini istemediğim için önce bu mini egzersizle sizi başbaşa bırakmak istiyorum..

Sevgilerimle..

Jale Özen

 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2441 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim