• BIST 9530.47
  • Altın 2483.342
  • Dolar 32.5306
  • Euro 34.8665
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 19 °C

Nemlendirici seçerken dikkat !

Nemlendirici seçerken dikkat !
Nemlendirici seçerken güneş koruyucu özelliği olmasına dikkat edin. Güneş artık eskisi kadar dost değil bizlere; tüm canlılar için yaşam enerjisi olan güneş ozon tabakasının incelmesiyle birlikte neyazık ...

NEMLENDİRİCİ SEÇERKEN GÜNEŞ KORUYUCU ÖZELLİĞİ OLMASINA DİKKAT EDİN

 

Güneş artık eskisi kadar dost değil bizlere; tüm canlılar için yaşam enerjisi olan güneş ozon tabakasının incelmesiyle birlikte neyazık ki  artık bir tehlike unsuru haline geldi. Yeryüzüne ulaşan ultraviyole radyasyonu miktarı arttı ve eskiden yeryüzüne sadece UVA ve UVB ulaşırken artık UVC radyasyonu da ulaşmaya başladı. UVA  kısa dalga boyludur cildin erken yaşlanması ve kırışmasına sebep  olurken; UVB ve UVC nin ise deri kanseri riskini arttırdığını biliyoruz. Bu yüzden de sadece deniz ya da havuz kenarında güneşlenirken değil, günün her saatinde güneşten korunmamız büyük bir önem taşıyor. Dolayısıyla özellikle güneşe, yaz, kış direkt maruz kalan yüzümüze kullandığımız nemlendiricilerin güneşten koruma özelliği olması önemlidir.

-Günlük kullanım için en az kaç faktörlü nemlendiriciler kullanmalıyız?

En az SPF 30+ olmalıdır. SPF( Sun Protection Factör) bir rakamla belirtilen bu özellik, ürünün cildi güneş hasarına  karşı koruyabilme yeteneğini gösterir(Özellikle  UVB ye karşı)

Günlük kullanım için iyi bir nemlendirici; kokusuz, parfümsüz, nonallerjik ve en az SPF 30 +  olmalıdır.

-SPF özelliği olmayan günlük nemlendiriciler cilt lekelerine neden olur mu?

Evet! Güneşin istenmeyen bir diğer etkisi ise cildimizde istenmeyen lekelere yol açmasıdır.

Güneşten gelen UV ışınları derideki canlı hücrelere zarar verir. UV ışığına maruz kalan hücreleri korumak için hücrelerin etrafında bulunan melanositler(derimize rengini veren pigment yapımından sorumlu hücreler) çoğalmaya başlar ve deride koyu kahverengi renk değişimi(bronzlaşma) gözlenir. Yani  güneşe maruz kalan derinin koyulaşması bir savunma mekanizmasıdır.

Güneş koruyucu içermeyen nemlendiriciler ;cildimizi savunmasız bırakacağı için istenmeyen lekelere neden olurlar. 

 -Araba kullanırken, sabah evden çıktığımızda, yürüyüş yaparken maruz kaldığımız güneş ışınları cilde ne kadar zararlıdır?

Bizler güneşten korunmayı sadece tatil ve  denizle sınırlandırıyoruz. Oysa günlük yaşamımızda farkında olmadan maruz kaldığımız güneş ışınları da aynı ölçüde zaralıdır. Gün içinde maruz kaldığımız hasarın yıllar içinde oluşturacağı etkiyi  total olarak düşündüğümüzde çok anlamlıdır.

Dolayısıyla ;özellikle güneşe direkt maruz kalan yüz,boyun ,ense,göğüs ,eller ve kollara  evden çıkmadan önce güneş koruyucu uygulanması ;hem derimizin genç kalması , hem de ileride oluşabilecek deri kanseri riskini azaltmak açısından büyük önem taşır.

Amerikan Hastanesi

Dermatoloji Bölümü

Dr.Ayfer Aydın

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 3143 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim