• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 16 °C

Normal doğuma, 87 kez ameliyat faturası!

Normal doğuma, 87 kez ameliyat faturası!
Erzurum Nenehatun Kadın Doğum Hastanesi'nde geçen yıl bir erkek bebek dünyaya getiren 36 yaşındaki Mukaddes Samancı, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından gönderilen tutanakta 87 kez ameliyat edildiğini görünce şaşkına döndü.

Erzurum Nenehatun Kadın Doğum Hastanesi'nde geçen yıl bir erkek bebek dünyaya getiren 36 yaşındaki Mukaddes Samancı, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından gönderilen tutanakta 87 kez ameliyat edildiğini görünce şaşkına döndü.

2 çocuk annesi Samancı, “Geçen yıl normal bir doğumla ikinci çocuğumu dünyaya getirdim. 87 kez cerrahi işlem gördüğümü öğrenince çok şaşırdım” derken, eşi 40 yaşındaki Şadi Samancı da, “Parayı ben ödemeyeceğim ama yazık, günah. Devlet kurumları birbirini soyuyor” diye konuştu. Nenehatun Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Remzi Arslan ise, hatanın bilgisayar sisteminden kaynaklanmış olabileceğini belirtti.
Pasinler İlçesi'nde yaşayan Şadi Samancı’nın eşi Mukaddes Samancı, 23 Temmuz 2008 günü artan doğum sancıları nedeniyle Pasinler İbrahim Hakkı Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Erken doğum yapabilme ihtimaline karşılık ilk müdahalenin ardından ambulansla Erzurum Nenehatun Kadın Doğum Hastanesi’ne getirilen Mukaddes Samancı, gebeliğinin 7'nci ayında ikinci bebeği Efe’yi dünyaya getirdi. Anne Samancı aynı gün taburcu edilirken, bebek prematüre (erken doğum) olması nedeniyle, 8 gün yeni doğan yoğun bakım ünitesinde kuvözde kaldı.

SGK'DAN GELEN YAZI ŞOK ETTİ
Gelişimini tamamlayan Efe bebek dokuzuncu ayına ulaşırken ailesine, geçtiğimiz günlerde SGK Genel Müdürlüğü İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanlığı’ndan bir yazı geldi. Daire Başkanı Mehmet Özdemir imzasıyla doğum sonrasında yapılan sağlık harcamalarına ilişkin gönderilen yazıda, Mukaddes Samancı’ya gebeliği döneminde 87 kez cerrahi işlem yapıldığı ve 73 bin 102 lira fatura kesildiği belirtildi.
Ev kadını Mukaddes Samancı, “Ne diyeceğimi bilmiyorum. Normal doğum yaparak ikinci bebeğimi dünyaya getirdim. Sadece Pasinler İbrahim Hakkı Devlet Hastanesi’nde rahim ağzına dikiş atıldı. Bunun dışında cerrahi bir müdahale yapılmadı. Doğumdan sonra da aynı gün hastaneden taburcu oldum. Ancak bebeğim erken dünyaya geldiği için o bir süre hastanede kaldı. 87 kez cerrahi işlem gördüğümü öğrenince çok şaşırdım” dedi.
SGK İl Müdürlüğü’ne müracaat eden eşi Şadi Samancı da, “Eşim gebeliği döneminde İbrahim Hakkı Devlet Hastanesi’nde 7 defa muayene oldu. Bunun dışında kendisine hiçbir işlem yapılmadı. Nenuhatun Hastanesi’nde de normal bir doğum gerçekleşti. 73 bin 102 liralık sağlık harcaması yapmamız mümkün değil. Parayı ben ödemeyeceğim ama yazık günah. Devlet kurumları birbirini soyuyor” diye konuştu.

BAŞHEKİM: BİLGİSAYAR HATASI OLABİLİR
Mukaddes Samancı’nın belirtilen tarihte hastanede doğum yaptığını doğrulayan Nenehatun Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Remzi Arslan ise, 87 kez cerrahi işlem yapılmasının mümkün olamayacağını söyledi. Hastane kayıtlarına göre normal doğum yapan anne Samancı için 250 TL, 8 gün yoğun bakım ünitesinde kalan bebek için de 4 bin 580 TL fatura kestiklerini belirten Başhekim Arslan, “Böyle birşeyin olması mümkün değil. Bilgisayar sisteminden kaynaklanan bir hata olabilir. Öyle ki, SGK bu hastanın faturasını onaylamış. Hata SGK’nin sistemlerinden kaynaklanmış olabilir” dedi.

Radikal

Bu haber toplam 2451 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim