• BIST 9717.77
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Ankara 29 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Bursa 26 °C
  • Antalya 29 °C
  • İzmir 28 °C

Novartıs bilim ödülleri sahiplerini buldu

Novartıs bilim ödülleri sahiplerini buldu
14 Mart Tıp Bayramı ve 14 Mayıs Eczacılık Günü arasında anlamlı bir köprü oluşturan 14 Nisan Novartis Bilim Günü'nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Novartis tarafından bilimsel araştırmaları teşvik etmek ve sayılarını artırmak amacıyla 1986 yılından bu yana verilen Novartis Bilim Ödülleri bu yıl Farmasötik Teknoloji Proje Destek, Farmasötik ve Medisinal Kimya İlaç Tasarımı ve Geliştirme Araştırma , Farmasötik Teknoloji Araştırma, Farmakoloji Dalı Araştırma ve Novartis Bilim Onur Ödülü olmak üzere beş kategoride dağıtıldı.

Türkiye ilaç sektörünün lider şirketlerinden Novartis tarafından bilimsel araştırmaları teşvik etmek ve sayılarını artırmak amacıyla 1986 yılından bu yana verilen Novartis Bilim Ödülleri, bu yıl da Ankara Sheraton Otel'de düzenlen 14 Nisan Novartis Bilim Günü 2011 kapsamında sahipleriyle buluştu. İlaç sektörünün ve akademik dünyanın önde gelenlerinin katılımı ile gerçekleşen törende Farmasötik Teknoloji Proje Destek, Farmasötik ve Medisinal Kimya İlaç Tasarımı ve Geliştirme Araştırma, Farmasötik Teknoloji Araştırma, Farmakoloji Dalı Araştırma ve Novartis Bilim Onur Ödülü olmak üzere beş kategoride dağıtıldı.Törende Novartis Bilim Onur Ödülü, İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aysel Gürsoy'a takdim edildi.

Tören, dünya çapında yaptığı çalışmalarla 'kronik mieloid lösemi' tedavisinde çığır açmış bir isim olan ve "Novartis Lider Bilimadamları" ödülü sahibi Novartis Global Araştırma Geliştirme Direktörü Dr. Paul Manley'nin katılımıyla "Ar-Ge ve hasta odaklılık" temasıyla gerçekleşti. Tören sırasında konuşma yapan Dr. Manley, bilim camiasında mucize kabul edilen Imatinib ve Nilotinib ilaçlarının araştırma ve geliştirme serüvenini anlatırken, yakın gelecekte de hasta ihtiyaçlarının yoğun olduğu hematoloji alanında 'Jak 2 kinase inhibitörleri' ve 'akut milöid lösemi' tedavilerinde karşılanmamış hasta ihtiyaçlarına çözümler geliştirebilmek için neler hedeflendiğini paylaştı.

Ödül töreni sırasında konuşma yapan Novartis Türkiye Başkanı Güldem Berkman; "14 Mart Tıp Bayramı ve 14 Mayıs Eczacılık Günü arasında anlamlı bir köprü vazifesi gören bu önemli günde Türkiye'de yarım yüzyılı aşkın bir süredir hizmet verdiğimiz doktorlarımız ve eczacılarımızla bir araya gelmenin onurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. 1986'dan beri her yıl geleneksel hale getirdiğimiz, bilimsel araştırmaları teşvik etmek, sayılarını artırmak ve kaynak oluşturmak amacıyla preklinik ve klinik alanlarda Novartis Bilim Ödülleri'ni veriyoruz" dedi. 14 Nisan Novartis Bilim ödüllerini her yıl sağlık sektöründeki önemli bir gündem konusu ışığında gerçekleştirdiklerini söyleyen Berkman, bu yıl ki toplantı gündeminin hasta odaklı araştırma – geliştirme olduğunu belirtti. Novartis olarak insanlığa daima iyiyi ve yeniyi sunmak amacında olduklarını ifade eden Berkman, "İleriyi hedefleyen farklı bakış açımızla beklentilerin de üzerinde standartlar getirme düşüncesiyle hareket ediyoruz. Bundan sonraki dönemlerde de 'Hasta odaklı' ilkemizle birlikte yeni teknolojileri anında hizmete sunacağız. Türkiye'de araştırma ve geliştirmeye yatırımımız her geçen gün artarak devam edecek." şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2167 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim