• BIST 9057.24
  • Altın 2299.873
  • Dolar 32.3145
  • Euro 35.0998
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 26 °C

Obezite salgını okullarda yayılıyor!

Obezite salgını okullarda yayılıyor!
İki bakanlık bu salgına karşı ortak bir tavır aldı; Sağlık ve Milli Eğitim bakanlıkları kantinlerde kola, hamburger, hazır meyve suyunu yasakladı.

 


Peki çocuklar okullarda ne içecek?

İngiltere'de getirilen satış kısıtlamalarıyla birlikte sağlık bakanlığı okullarda satılacak yiyeceklerin belirli oranda demir, kalsiyum ve vitamin içermesi koşulunu da getirmiş, ayrıca yüksek kalorili yağlı süt satışını da yasaklamıştır.

Dünyada bir ilk!

Okul dönemindeki çocukların renkli parlak ambalajların arkasında saklanan sağlıksız yiyecek ve içecekleri tüketmesini önlemek amacıyla geliştirilmiş, onların günlük alması gerekli vitamin-mineraller ile birlikte sağlığını koruyan ve geliştiren faydalı besin öğelerini de içeren, çok düşük kalorili ve lezzetli; "Çocukların Faydalı İçeceği" artık ülkemizde de ulusal zincir marketlerde satışa sunuldu. Türkiye'de "Nutrigen Drink it" markası ile pazara giren faydalı içecekler çocukların okul çantalarına atılacak kadar hafif, küçük, dayanıklı ve kırılmayan şişelerdedir.

Okul içeceği olarak geliştirilmesinin nedeni hem salgın halindeki obeziteden çocukları korumak, hem de onlara abur cubur beslenme ile yeterli miktarda alamadıkları günlük vitamin mineral almasını sağlayarak derslerdeki performanslarını arttırmaktır. Çocukların faydalı içeceklerinde şeker bulunmaz ve fruktoz şurubu gibi obezojenik, aspartam gibi sağlıksız tatlandırıcılar içermez, Nutrigen Drink it'te bitkisel bir tatlandırıcı olan stevya kullanılmıştır.

Sağlık ve Milli Eğitim Bakanlıklarının getireceği uygulama ile önümüzdeki dönemlerde okul kantinlerinde, yüksek kalorili ve sağlıksız yiyecek, içecekler yerine sağlıklı besinler ile "Çocukların Faydalı İçecekleri"nin raflardaki yerini alması, sağlıklı bir gelecek için önemli bir adım olacaktır. Artık çocukları faydasız hatta zararlı, besin değeri olmayan ancak ciddi olarak şişmanlatan içeceklerden uzak tutmak; lezzetli, faydalı ve kalorisiz “Çocukların Faydalı İçecekleri” ile çok daha kolay olacak!

 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5908 defa okunmuştur
Haberin Devamı 1 2 3  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim