Sağlık Aktüel
25 Mayıs 2012 Cuma
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
09 Haziran 2011 Perşembe 09:48

Obeziteye karşı gıdalara tedbir

Türkiye'nin sağlığını tehdit eden tehlikeye karşı tedbir geliyor. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türkiye’nin en önemli sağlık sorununun obezite (vücut yağ oranının aşırı artması, şişmanlık) olduğunu söyledi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türkiye’nin en önemli sağlık sorununun obezite (vücut yağ oranının aşırı artması, şişmanlık) olduğunu söyledi. “Ülkemizde obezite salgını var” diyen Akdağ, sigaradan sonra şimdi de obeziteylemücadeleye hız vereceklerini söyledi. Akdağ, obezitenin hareketsizlik ve çok yemekten kaynaklandığını söyleyerek “Vatandaşlara adım ölçer dağıtmayı düşünüyoruz. Okul kantinlerinde yüksek kalorili gıdalar satılamayacak. Gıdaların üzerine kaloriyi gösteren uyarı işaretleri, kırmızı çizgiler konacak. Lokantalarda yiyeceklerin kalorisi gösterilecek. Çocuk reklamlarında yüksek kalorili yiyecekler yer alamayacak” dedi.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak:
Bu haber toplam 399 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.