• BIST 9101.45
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 25 °C
  • İzmir 21 °C

Obezliğe karşı uzman ekipler oluşturulmalı

Obezliğe karşı uzman ekipler oluşturulmalı
İngiltere'de uzman bir diyetisyen, ülkedeki her aile hekiminin, şişman insanların kilo vermelerine yardım etmek ve bu nedenle ciddi sorunların ortaya çıkmasını engellemek için obezite uzmanları ekibine sahip olması gerektiğini söyledi.

Profesör Tony Leeds, aile hekimliği düzeyinde yapılacak bu yatırımın, birçok hastalığı önleyecek olması nedeniyle, hastaneler üzerindeki basıncı azaltıp, tasarruf yapılmasını sağlayacağını da belirtti.

Leeds'e göre, kilo vermede başarı kaydedilememesinin nedeni aile hekimlerinin bu konudaki eğitim eksikliği.

Obezite uzmanına göre bu nedenle hekimlerin soruna karşı daha sağlam yapısal bir yaklaşım geliştirmeleri gerekli.

Obezliğin kendisi ve obezlik kaynaklı hastalıklar İngiltere'de sağlık sistemi üzerinde yıllık yaklaşık 7 milyar dolarlık baskı oluşturuyor.

Son istatistikî veriler, İngiltere'de her dört yetişkinden birinin obez olduğunu ortaya koymuştu.

Konuyla ilgili hükümetin isteğiyle 2007 yılında hazırlanan bir raporda herhangi bir önlem alınmaması durumunda 2050 yılına kadar İngiltere'deki erkeklerin yüzde 60'ı, kadınların yüzde 50'si ve çocukların yüzde 25'i obez olacakları öngörülmüştü.

Londra'daki iki hastanenin obezite kliniklerinin başında bulunan Profesör Leeds beş kilo kadar vermesi gereken kişilerin durumunun çok ciddi olmadığını ancak 30 kilo kadar vermesi gereken kişiler için ameliyat seçeneğinin de düşünülebileceğini söyledi.
 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2652 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim