• BIST 9079.97
  • Altın 2323.508
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9461
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 18 °C

Ödeme Komisyonunun Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönergenin Yeni Şekli

Ödeme Komisyonunun Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönergenin Yeni Şekli
Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından "Ödeme Komisyonunun Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönergenin yeni şekli yayımlanmıştır.

 

 

21/4/2011

 

DUYURU

 

16/3/2009 tarihinde Kurumun Resmi internet sitesinde yayınlanarak yürürlüğe giren “Ödeme Komisyonunun Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönerge” nin değiştirilen 3 ve 7 numaralı maddelerinin yeni şekli eklidir.

 

Tüm ilgililere önemle duyurulur.

 

 

Uzm. Dr. Hasan ÇAĞIL

Genel Müdür

 

 

Ek:1-Yönergenin değiştirilmiş maddelerinin yeni şekli

 

 

ÖDEME KOMİSYONUNUN

ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE’NİN

DEĞİŞTİRİLEN MADDELERİ

 

Komisyonlara Katılacak Temsilciler

MADDE 3- Ödeme Komisyonu, Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürü başkanlığında, Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü bünyesindeki İlaç ve Eczacılık Daire Başkanı, Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı ve Sağlık Sigortacılığı Daire Başkanı ile Maliye Bakanlığının ve Sağlık Bakanlığının görevlendireceği en az daire başkanı düzeyinde ikişer, Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığının ve Hazine Müsteşarlığının görevlendireceği en az daire başkanı düzeyinde birer temsilcinin katılımıyla oluşur.

Her bir Kurumun Ödeme Komisyonundaki asıl üyesi kadar şube müdürü veya konu ile ilgili uzman düzeyinde yedek üyesi de belirlenir. Ödeme Komisyonunun asıl üyelerinin izin, hastalık, geçici görev gibi nedenlerle görevleri başında bulunamadıkları durumlarda yerlerine aynı kurumlardan aynı sayıda yedek üyeler aynı yetkilerle toplantılara katılır.

Tıbbi ve Ekonomik Değerlendirme Komisyonu; İlaç ve Eczacılık Daire Başkanı başkanlığında, doktor, eczacı, ekonomist, istatistikçi, uzman, epidemiyolog ve farmakolog meslek gruplarından seçilen üyelerden oluşur. Yukarıda belirtilen meslek gruplarından olmak üzere komisyonda Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığını temsilen beş kişi, Sağlık Bakanlığını temsilen iki kişi, Maliye Bakanlığını, Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığını, Hazine Müsteşarlığını temsilen birer kişi, akademisyenler arasından Başkanlıkça biri tabip olmak üzere yukarıdaki meslek gruplarından belirlenecek iki kişi ile İlaç Endüstrisi İşverenleri Sendikası, Türkiye İlaç Sanayi Derneği ve Araştırmacı İlaç Firmaları Derneğini temsilen birer kişi asıl üye olarak bulunur. Asıl üye kadar aynı meslek gruplarından yedek üyeler de belirlenir.

Komisyonlara, komisyon başkanının katılamayacağı toplantılarda başkanlık etmek üzere, komisyon başkanı tarafından bir komisyon başkan yardımcısı görevlendirilir. Komisyon başkan yardımcısı, komisyon başkanının bulunmadığı toplantılara aynı yetki ile başkanlık eder.

Herhangi bir nedenle görevinden ayrılan Tıbbi ve Ekonomik Değerlendirme Komisyonu üyelerinin yerine görevlendirilenler Başkanlığa bildirilir. Ancak bu komisyon üyelerinin geçici görev, izin, hastalık gibi görevleri başında bulunamadıkları durumlarda aynı yetkilerle yedek üyeler toplantılara katılır. Üyeler dışındaki kişiler toplantılara ancak davet edilmeleri halinde katılabilirler.

Tıbbi ve Ekonomik Değerlendirme Komisyonu, gerektiğinde sağlık ve eczacılık ile beşeri ve tıbbi ürünler sektörlerinde faaliyet gösteren ilgili sivil toplum kuruluşları temsilcilerini, görüşlerine başvurmak üzere toplantıya davet edebilir veya yazılı görüş isteyebilir.

Komisyonların sekreterya hizmetleri, Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü İlaç ve Eczacılık Daire Başkanlığı bünyesindeki ilgili şube müdürlüğü tarafından yürütülür.

Ödeme Komisyonu ile Tıbbi ve Ekonomik Değerlendirme Komisyonu asıl ve yedek üyelerinin isimlerinin yer aldığı liste Sosyal Güvenlik Kurumunun resmi internet sitesinde yayınlanır ve değişiklik durumunda güncellenir.

Komisyonlara katılacak asıl ve yedek üyeler Ödeme Komisyonunun hazırladığı gizlilik ve etik kurallar belgesini imzalayarak görevlerine başlarlar.

 

Ödeme Komisyonu Sekreteryası Tarafından Değerlendirilecek ilaç Başvuruları

MADDE 7- Listede yer alan ilaçların; Sağlık Bakanlığınca fiyat değiştirilmeksizin veya fiyat düşürülerek yapılan ruhsat, ilaç isim, barkod değişikliği ve iskonto oranlarının arttırılma talepleri ile referans fiyat değişikliğinden kaynaklanan iskonto artışı, eşdeğer grupları içerisinde aynı veya daha düşük ambalaj miktarında olmak kaydıyla birim fiyatı en ucuz olan ilacın %5 altında birim fiyatı olan ilaçların listeye alınması, ile ilgili ve orjinali listede bulunan, değerlendirme tarihinde Kamu fiyatı orijinal ilacın Kamu fiyatını aşmayan ilk jenerik ilaç başvuruları, Ödeme Komisyonu Sekreteryası tarafından değerlendirilir.

Yapılan değerlendirmeler her hafta Çarşamba günü Kurumun ilgili mevzuatı doğrultusunda yayınlanır. Yayınlanan liste takip eden ilk iş günü yürürlüğe girer. Çarşamba gününün resmi tatil olması halinde bir sonraki iş günü yayınlanır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 7027 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim