• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 16 °C

Ödemiş Devlet Hastanesi tomografi sorununa açıklık getirdi

Ödemiş Devlet Hastanesi tomografi sorununa açıklık getirdi
Ödemiş Devlet Hastanesi Başhekimi Ziya Yurdakonar, hastanenin tomografi cihazının arızalı olduğu ve ilgilenilmediği yönünde yerel basında çıkan haberlere açıklık getirdi.

Yurdakonar yaptığı açıklamada, "Hastanemizi konu alan söz konusu haberde, 'Röntgen cihazı çalışmıyor' şeklindeki detay tamamen asılsızdır. Hastanemize tomografi cihazını ben başhekim olduktan 1 yıl sonra, 2004 yılında almıştık. Her ay periyodik bakımı düzenli olarak yetkili firmaca yapıldı. Bu yıla kadar da sorunsuz hizmet verdi. Ancak bu yıl Şubat ayında bir sorun yaşandı. Firma 'inverter' denilen bir parçanın değişmesi gerektiğini söyledi. 70 bin TL ödeyerek parçayı yeniledik. 3 Temmuz günü yine arıza verdi. Bu defa firma tüp değişmesi gerektiğini söyledi. Derhal 118 bin liraya anlaşma yaptık ve yeni tüp geldi. Ancak tüp takıldığında arıza giderilemedi. Garantili olan inverter cihazının yenisi geldi yine sorun giderilemedi. Bugün yeni bir tüp daha geldi ve firmanın mühendisleri şimdi tekrar deneme yapılacak. Bütün bu işlemler cihazın yetkili firması tarafından yapılmaktadır. İnverter veya tüp piyasadan hemen satın alınacak cihazlar değildir. Bunlar Japonya menşeli cihazlardır. Bu cihazların getirilmesi hemen mümkün olmamaktadır. Bu tür cihaz arızaları hangi hastanede olursa olsun bu süreç maalesef böyle işler." dedi.

Arızanın ilk gününden beri gece gündüz bu cihazla ilgilendiklerini belirten Yurdakonar, "Buradan hastaları tomografi için Tire’ye götürmek hastalar için zor olduğu kadar bizim için de çok zor ve üzücü. Ancak bunlar elde olmayan nedenlerle yaşanıyor. Halkımızın bizim elimizden geleni yaptığımızdan emin olmasını rica ediyorum." diye konuştu. 

Öte yandan; Sağlık Bakanlığı'nın yeni hastanede kurulmak üzere yeni bir tomografi cihazı aldığını, firmanın bu cihazı Japonya’dan getirerek Ekim ayı sonuna kadar kuracağını kaydeden Ödemiş Devlet Hastanesi Başhekimi Ziya Yurdakonar, "Biz eğer cihazımız tamir olamazsa yeni tomografi cihazının bir an önce eski hastanemize kurulması için çaba harcayacağız. MR cihazı için hizmet almaktayız. Yani MR cihazı bizim değil özel bir firmanın ve onlardan hizmet satın alıyoruz. Bu cihazda da arıza oluştu. Arıza giderilinceye kadar firma hastaları haftanın 2 günü (Çarşamba ve Cumartesi) kendi temin ettiği bir servis aracıyla İzmir’e götürüp,MR çekiminden sonra geri getirmektedir. Röntgen cihazlarımızda da arıza olduğu söylenmektedir. Ancak bu gerçek değildir.Röntgen cihazlarımız sorunsuz hizmet vermektedir. “dedi.

Bu haber toplam 6247 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim