• BIST 9079.97
  • Altın 2323.714
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.949
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 15 °C

Oğlu felç olup, yatağa mahkum kalan babanın doktor tepkisi

Oğlu felç olup, yatağa mahkum kalan babanın doktor tepkisi
"Doktora ceza değil ödül verilmiş"


AYDIN'ın Sultanhisar İlçesi'nde, dört yıl önce yüksek ateşe bağlı olarak beyin iltihabı nedeniyle felç olup, yatağa bağımlı olarak yaşayan 19 yaşındaki Ahmet Yalçin'in babası Cemal Yalçin, oğlunun bu hale gelmesinde ihmali olduğunu ileri sürdüğü, o dönemde Nazilli Devlet Hastanesi'nde görev yapan Uzman Doktor P.G.O.'nun (Pelin Gençer Oruç) bir süre önce Çine Devlet Hastanesi'nde Başhekim Yardımcısı olarak atanmasına tepki gösterdi. Bunun, hakkındaki savcılık soruşturması devam eden doktoru ödüllendirmek olduğunu belirten baba Yalçin, yasal yollardan sonuna kadar haklarını aramaya devam edeceklerini söyledi.

Sultanhisar'ın kırsal Yağdere Mahallesi'nde yaşayan Cemal-Gülendam Yalçin çiftinin 7 çocuğundan birisi olan Ahmet Yalçin, dört yıl önce Atça Lisesi 2'nci sınıf öğrencisiyken, okulda rahatsızlandı. Yalçin, aniden gelişen yüksek ateş şikayetiyle ambulansla Nazilli Devlet Hastanesi'ne kaldırılıp, ailesine bilgi verildi. Kendilerine ulaşan bilgi sonrası hastaneye gittiklerini belirten Baba Cemal Yalçin, "Hastaneye gittiğimizde, oğlum serum bağlanmış yatıyordu. Kendisine herhangi bir tetkik yapılmadan iğne yapılmış ve serum bağlanmış. Tedavisi tamamlandığında eve döndük. Acil serviste yazılan reçetede bulunan ilaçlarını aldık. Aynı gün gece 03.00 sıralarında oğlumun odasında ışığın açık olduğunu görüp odasına girdiğimde kendisini kasılmış vaziyette buldum. Tekrar Nazilli Devlet Hastanesi'ne götürdük. Burada beş gün yoğun bakımına alındı, ardından İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. 20 ay burada yoğun bakımda kalan oğluma, beyin iltihabı olarak bilinen ensefalit sekeli teşhisi konuldu. İlk acil servise kaldırıldığında, yüksek ateşi olan oğluma tetkik yapılmış olsaydı, oğlumun bu duruma gelmesi önlenebilecekti" dedi.

"BU DOKTORUN VİCDANI RAHAT MI ACABA?"

Nazilli Devlet Hastanesi İntaniye Servisi'nde görevli Uzman Doktor P.G.O.'nun ihmali sonucu çocuklarının bu hale geldiğini iddia eden ve doktor hakkında şikayetçi olduğunu söyleyen baba Yalçin, "Oğlum şu an evde sadece sıvı mama vererek beslenebiliyor. Oğlumun 

bu hale gelmesine neden olan doktoru, başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Adalet Bakanlığı ve Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER) şikayet ettim. Adalet Bakanlığı önce soruşturma izni vermedi. Ancak, tekrar şikayetimi yineleyince bu defa soruşturma izni çıktı. Nazilli Cumhuriyet Savcılığı'nın doktor hakkında başlattığı adli soruşturma halen devam ediyor. Kamu Hastaneleri Birliği'nde de doktorla ilgili idari soruşturma dosyası var. AK Parti Aydın milletvekillerinden yardım istedim. Öğrendim ki bizim cezalandırılmasını beklediğimiz doktor, Çine Devlet Hastanesi'nde Başhekim Yardımcısı olmuş. Kendisi cezalandırılmak yerine ödüllendirilmiş. Bu doktorun vicdanı rahat mı acaba? Çok merak ediyorum. 2013 yılında oğlumun ve bizim hayatımızı karartan doktor hakkında başlattığımız hukuki süreçte, sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz" diye konuştu. Yetkililer, konudan haberleri olduğunu ancak valilik izni olmadan bir açıklama yapamayacaklarını belirtti.
 

Cem ULUCAN / AYDIN, (DHA)

Bu haber toplam 3371 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim