• BIST 8908.35
  • Altın 2240.294
  • Dolar 32.337
  • Euro 35.0975
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 18 °C

Öğrencinin üstüne sınıfta dolap düştü... Öğrenci ağır şekilde yaralandı

Öğrencinin üstüne sınıfta dolap düştü... Öğrenci ağır şekilde yaralandı
Bursa'daki bir ilkokulda, üzerine sabitlenmeyen dolap düşen 2'nci sınıf öğrencisi 7 yaşındaki Yusuf Ertaş ağır yaralandı.


Bursa'daki bir ilkokulda, üzerine sabitlenmeyen dolap düşen 2'nci sınıf öğrencisi 7 yaşındaki Yusuf Ertaş ağır yaralandı. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan minik öğrenci yoğun bakımda tedavi altına alındı. Olayla ilgili adli ve idari soruşturma başatıldı.

 

Bursa'nın merkez Nilüfer İlçesi'ndeki Canaydın İlkokul'ndaki 2-D sınıfında olay dün meydana geldi. Sınıfta bulunan 1 metre 80 santim yüksekliğindeki dolabın altında kalan Yusuf Ertaş ağır yaralandı. Bu sırada aynı okulda 4'ncü sınıfta okuyan Muhammet Said Ertaş, koşarak geldiği sınıfta kardeşini dolabın altında kanlar içersinde görünce baygınlık geçirdi. Yusuf Ertaş dolabın altından çıkartılıp Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Başına darbe alan, vücudundaki birçok kemikte kırıklar tesbit edilen Yusuf Ertaş, beyin ameliyatı geçirdikten sonra yoğun bakıma alındı. Ağabeyi Muhammet Said Ertaş'a ise okulda sağlık ekibi tarafından müdahale edildi. O da yaşadığı şoku uzun süre üzerinden atamadı.

Olayı, kendisini telefon ile arayan sınıf annesinden öğrenen avukat baba Adnan Ertaş, geldiği Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yoğun bakım ünitesinin önünde oğlunun doktorlarından gelecek iyi haberi bekliyor. Şu anda tek beklentisinin oğlunun sağlığına kavuşması oludğunu söyleyen Adnan Ertaş, "Olayı bana okul idarecileri değil, sınıf annesi telefon ile bildirdi. Onu bu durumda gören diğer oğlumun da pisikolojisi bozuldu. Çocuk ağlıyor, yemek yemiyor. Ne yapacağımızı şaşırdık" dedi. Adnan Ertaş, daha sonra cep telefon ile arayıp "Geçmiş olsun" demek isteyen okul yönetecileri ile "Durumum iyi değil" diyerek görüşmediğini açıkladı.

Bu arada, Canaydın İlkokulu idarecileri kendilerini arayan DHA muhabirinin konuşma talebini kabul etmedi.

İlçe Milli eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise Yusuf'un üzerine düşen dolabın geçen eğitim döneminde sabit olduğunu, yaz tatilinde boya ve badana yapıldığını, bu sırada sabit olduğu için de dolabın arkasının boyanamadığını belirtip, "Nasıl sabit olmayan hale geldi bilmiyoruz, araştırıyoruz" dedi.

DOKTORU: YUSUF'UN HAYATİ TEHLİKESİ DEVAM EDİYOR

Bursa'da dün Canaydın İlkokul'nda meydana gelen olayda sınıfta üzerine devrilen dolabın altında kalarak ağır yaralanan ve kaldırıldığı Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alınan Yusuf Ertaş'ın tedavisi sürüyor. Yoğun bakım ünitesinde yatırılan Yusuf'un tedavisini sürdüren Doç. Dr. Özgür Taşkapıoğlu, sağlık durumunun ciddiyetini koruduğunu, hayati tehlikesinin bulunduğunu söyledi. "Yusuf'un şu andaki durumu ilk geldiği zamandan daha iyi" diyen Doç.Dr. Özgür Taşkapıoğlu, şunları söyledi:

"Hasta üzerine dolap devrildikten sonra şuuru kapalı olarak acil servise getirildi. Kafa tabanında ve kafatasının üst kısmında kırıkları vardı. Takip amacı ile yoğun bakıma yatırdık. Beyin kanaması geçirdğini tesbit edince gece ameliyata aldık. Kanama tamamen boşaltıldı. Şu an yoğun bakımdaki tedavisi sürüyor. Hayati tehlikesi de devam ediyor. Yalnız, şu andaki durumu ilk geldiği zamandan daha iyi. Bundan sonraki süreçte ölçtüğümüz beyin basıncı normal. Takibine devam edeceğiz. Bu ciddi bir tramva, ağırlığı konusunda net bir fikrimiz yok ama kafatasında bu derecede bir kırığa sebep olması için ağır olması gerekiyor."

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Yakup Canıztez ise "Çocuğumuz ciddi bir travma sonrasında hastanemize getirildi. Acil koşullarda ameliyatı yapıldı. Şu anda durumu iyiye gidiyor. Ne yazık ki hayati tehlikesi devam ediyor. Gerekli tedavileri devam edecek. İnşallah en kısa zamanda iyileşmesini temenni ediyoruz" diye konuştu.

VELİLER TEPKİLİ

Okuldan çocuklarını almaya gelen veliler ise olayda ihmal olduğunu, aynı durumun kendi çocuklarının da başına gelebileceği için tedbir alınması gerektiğini söyledi. Olayı gören çocuklar da Yusuf'un olay anında çok yara aldığını ve şu anda sınıfın kapatıldığını belirtti.

Olayla ilgili adli ve idari soruşturmaya başlandı.


Enver Fatih TIKIR

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2748 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim