• BIST 9524.59
  • Altın 2524.96
  • Dolar 32.5773
  • Euro 34.6226
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 15 °C

Öğretmenin taciz ettiği öğrencinin ruh sağlığı bozuldu

Öğretmenin taciz ettiği öğrencinin ruh sağlığı bozuldu
Menderes ilçesinde 2014'te yaşları 6 ila 11 arasındaki 6 kız öğrenciye cinsel içerikli film izlettiği ve cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla hakkında 102 yıl hapis istenen emekli öğretmenin yargılanmasına devam edildi


İzmir'in Menderes ilçesinde yaşları 6 ila 11 arasındaki 6 kız öğrenciye cinsel içerikli film izlettiği ve cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla emekli öğretmenin 102 yıl hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi.

İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Adil Ş. (66) ve avukatı Atilla Ertekin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatları, İzmir Barosu Çocuk Hakları Merkezi sorumlusu avukat Nuriye Kadan, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ile ihbarda bulunan öğretmen Saadet Özkan katıldı.

Mahkeme heyeti, İstanbul Adli Tıp Kurumu 6. İhtisas Dairesinden, mağdurlardan B.Y'nin ruh sağlığına ilişkin raporun geldiğini kaydetti. Raporda "olayın mağdurlarından B.Y'nin ruh sağlığının bozulduğu" yönünde görüş bildirildiğini aktaran mahkeme heyeti, diğer mağdurlara ilişkin raporların ise henüz hazırlanmadığını belirtildi.

Sanık avukatı Atilla Ertekin, İstanbul Adli Tıp Kurumundan olumsuz rapor gelmesi halinde dahi takdir hakkının mahkemede olduğunu kaydederek, müvekkilinin 22 yıl boyunca köylerde öğretmenlik yaptığını, tanık Özkan'la husumet yaşadığı tarihe kadar hiçbir okulda problem yaşanmadığını hatta birçok öğrenci velisinin müvekkili lehine tanıklık ettiğini söyledi. Tutuklamanın bir tedbir olduğunu, bunun infaza dönüşmemesi gerektiğini savunan Ertekin, kaçma tehlikesi olmayan müvekkilinin tutuksuz yargılanmasını istedi.

Söz alan sanık Adil Ş. de mahkemeye iletilen "ek ders saati çizelgesi" incelendiğinde, 31 Mart ile 15 Mayıs 2014 tarihleri arasında tanık Saadet Özkan'ın okula hiç gelmediğini, geç geldiğini ya da gelip erkenden çıktığını, imzasının olmadığının görüleceğini öne sürerek, Özkan'ı öğrencileri mağdur etmekle suçladı. Üzerine atılı suçlamaları kabul etmediğini dile getiren Adil Ş, tahliyesini istedi.

Mağdur avukatlarından Gülce Mutoğlu Kılavuz ise sanığın, tanık Özkan'la ilgili "iftira attığı" gibi çeşitli iddialarını, mahkemeye sunulan "sınıf defteri", "ek ders saati çizelgesi" ve "maaş bordroları"nın boşa çıkardığını söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile mağdur avukatları ise sanığın tutuklu yargılamasına devam edilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına, dosyadaki eksiklerin giderilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

- Adliye önünde olaya tepki gösterdiler

Duruşma öncesinde bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, İzmir Adliye Sarayı önünde basın açıklaması yaptı.

Açıklamada, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) adına konuşan Gamze Suznak Kızılırmak, toplumsal, ahlaki ve manevi değerlerin aşağılık zihniyetlerin gölgesinde yıpranmasına izin vermemek için duruşmayı takip ettiklerini aktararak, "Çocukların bedenlerine uzanan kirli ve sapık ellere artık yeter diyoruz" dedi.

Bayraklı Belediyesi Başkanı Hasan Karabağ ise Saadet Özkan'ın pazartesi gününden itibaren belediyede işe başlayacağını söyledi.

Grup, taşıdıkları pankart ve attıkları sloganlarla olaya tepki gösterdi.

- Olay
İzmir'de 17 Mayıs 2014'te jandarmaya yapılan telefon ihbarında, Menderes ilçesi Sancaklı Mahallesi'ndeki ilkokulda 20 yıldır öğretmen ve vekil müdürlük yapan Adil Ş'nin 6 kız öğrenciye cinsel içerikli film izletip, cinsel istismarda bulunduğu öne sürülmüş, iddialara ilişkin 6 ile 11 yaşları arasındaki öğrencilerin psikolog eşliğinde ifadeleri alınmıştı.

Suçlamaları reddeden Adil Ş. ifadeler doğrultusunda tutuklanmış, hakkında 102 yıl hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Geçen yıl 15 Ekim'deki duruşmada Nilüfer Öncel başkanlığındaki mahkeme heyeti, delillerin büyük ölçüde toplanmış olması ve tutukluluk süresini dikkate alarak, sanığın oy birliğiyle tahliyesine karar vermişti.

Bitme aşamasında olan dava, aynı okulda görev yapan öğretmen Saadet Özkan'ın, BİMER'e şikayetiyle tekrar kamuoyunun gündemine gelmişti.

Tutuksuz yargılanan Adil Ş, 28 Haziran'daki duruşmada ise mahkeme heyetinin kararıyla tekrar tutuklanmıştı. AA

Bu haber toplam 2094 defa okunmuştur
Etiketler: ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim