• BIST 9474.29
  • Altın 2495.998
  • Dolar 32.5975
  • Euro 34.7838
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 22 °C

Okul gibi hastane

Okul gibi hastane
Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören öğrencilerin okullarından geri kalmamaları için Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından görevlendirilen iki öğretmenle 'Hastane Okul' uygulaması başlatıldı.

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören öğrencilerin okullarından geri kalmamaları için Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından görevlendirilen iki öğretmenle 'Hastane Okul' uygulaması başlatıldı.

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Doğu'nun en büyük sağlık merkezi olarak yerini alırken, hastanede tedavi gören öğrencilerin okullarından geri kalmamaları için yeni bir proje uygulamaya sokuldu.

Erzurum Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından görevlendirilen iki öğretmenle birlikte, "Hastane Okul" sınıfı oluşturuldu.

Hastanenin Çocuk Bölümü servisinde yer alan sınıfta hasta öğrencilere öğretmenler tarafından ders verilirken, bu şekilde de öğrencilerin okullarından geri kalmamaları sağlanıyor.

Hastanede tedavi gören ilköğretim okulu 2. sınıf öğrencisi Elvan Tutkun, okuldan geri kalmadığını ve öğretmeninden her gün yeni bir şeyler öğrendiğini ifade ederek, "Bu hastane diğerlerinden çok farklı. Okul gibi öğretmenim var. Bana ders çalıştırıyor. Köyümü gittiğimde arkadaşlarıma anlatacağım" dedi.

Elvan Tutkun'un babası Kürşat Tutkun ise uygulamadan memnuniyet duyduklarını belirterek, "Gerçekten de hastanede sağlık hizmetinin yanı sıra sunulan bu uygulamayı takdir etmemek elde değil.

Burada hemşiresinden tutun da temizlik görevlisine kadar güler yüzlü bir ekip hizmet ediyor. Öğretmenimiz Elvan'ın odasına geldiğinde ders vereceğini söyledi.

Önce biraz şaşırdık ancak daha sonra şaşkınlığımız mutluluğa dönüştü. Bu güzel hizmeti sağlayanlara sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz" diye konuştu.

Hastane Başhekimi Doç. Dr. Fazlı Erdoğan iki öğretmenle sunulan hizmet sayesinde eğitim ve öğretimlerine sağlık problemleri nedeniyle ara vermek zorunda kalan minik hastaların bu problemini ortadan kaldırmayı planladıklarını ifade etti.

Erdoğan, "Hastanemizi sadece tek profil üzerine oturtmayı düşünmedik. Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi denildiğinde vatandaşımızın aklına sadece sağlık hizmeti gelmeyecek. Elbette sağlık hizmeti öncelikli hizmetimiz olacaktır.

Ancak vatandaşımızın bu hizmeti alırken sosyal yaşantısından herhangi bir kayıp yaşamaması gayreti içerisinde olacağız. Küçük hastalarımız için oluşturduğumuz ilköğretim okulumuzda elimizden geldiği kadar onların eğitim ve öğretimlerini sekteye uğratmamaya gayret edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 1606 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim