• BIST 9079.97
  • Altın 2323.82
  • Dolar 32.3831
  • Euro 34.8459
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 17 °C

Okul sorumlulugunu yerine getiremeyen çocuğa dikkat

Okul sorumlulugunu yerine getiremeyen çocuğa dikkat
Yeni öğretim dönemi öğrenciler için olduğu kadar; anne-babalar, öğretmenler ve çocuğun çevresindeki kişiler için de yeni bir dönemin başlaması anlamına geliyor.

Yeni öğretim dönemi öğrenciler için olduğu kadar; anne-babalar, öğretmenler ve çocuğun çevresindeki kişiler için de yeni bir dönemin başlaması anlamına geliyor. Her çocuk okulda başarılı olmayı istemekle birlikte, öğrencilerin hepsi okula aynı hevesle gitmiyor. Kimileri annelerinden ayrılmak istemiyor, kimileri arkadaşlarıyla sorunlar yaşıyor.

KENDİNE UYGUN BİR SINIFTA OLMALI

Klinik Psikolog Şeniz Pamuk’a göre, öğrencilerin okulla ilgili sorunlarını dikkatli takip etmek gerekiyor. Yaşıtları okulun gereklerini yerine getirmeye başladığı halde, okulla ilgili sorumluluklarını yerine getirmekte zorlanan bir çocuğun durumu dikkat gerektiriyor. Çocuklar zihinsel ve duygusal olgunluklarına uygun bir sınıf içinde olmadıklarında ya da gelişimleri yaşıtlarından daha geri veya ileri olduğunda, mutsuz olabiliyor.

ÇOCUK OKULDAN KORKMAMALI

Okulların açılmasıyla, bilinmeyen şeyler ve çok sayıda beklentiyle karşılaşan çocuk, kaygı duyabiliyor. Bu kaygı çok yüksek olduğunda, anne-babasından ayrılıp okula gitmeyi istemiyor. Birkaç günlük isteksizliğin sonunda, çocuğun okula uyum sağlaması bekleniyor. Okula duyulan tepki, aynı şiddette ve uzun süre devam ediyorsa; aile, çocuk ve okulla ilgili verileri daha yakından incelemek gerekiyor. Sorunun temelinde öğrenme ya da arkadaşlık ilişkileri kurmada zorlanma, çocuğun kişilik yapısı ile öğretmenin kişilik yapısının uyumsuz olması, çocuğun anneden ayrılmaya ya da annenin çocuktan ayrılmaya hazır olmaması bulunabiliyor. Her durumda, çocuğun sıkıntısını ciddiye almak ve kendini güvende hissetmesini sağlamak şart. Çocuğa okula devam zorunluluğunun olduğunun anlatılması, annesinin de işlerinin olduğunun ancak akşam evde mutlaka annesini göreceğinin vurgulanması gerekiyor.

Ödev annenin değil çocuğun

Çocuğa verilen ödevlerin, kendi başına yapabileceği düzeyde ve miktarda olması gerekiyor. Ancak çocukların ödevlerine ayırmaları gereken süre arttıkça, kendilerine ayıracakları zaman azalıyor ve bu durum çoğu kez anne-babaların ödevlere müdahale etmesine neden oluyor. Birçok anne, çocuğun okul sorumluluklarını kendi sorumluluğu gibi algılıyor ve çocuğun bu sorumluluğu üstlenmesine izin vermiyor. Sürekli anne-babası tarafından uyarılan bir çocuk, zaman yönetimini anne-babasına bırakıyor ve onların sesi yükselmeden çalışmaya başlamıyor.

Ceyda Erenoğlu- Gazete Habertürk- HT Magazin

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2757 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim