• BIST 8876.85
  • Altın 2240.894
  • Dolar 32.3404
  • Euro 35.1251
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 18 °C

Okullar açılırken enfeksiyonlara dikkat

Okullar açılırken enfeksiyonlara dikkat
ÇÜ Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Behice Kurtaran, okulların kalabalık ve toplu kullanım alanları nedeniyle enfeksiyonlara açık yerler olduğunu belirterek dikkatli olunmasını istedi.

Yarın başlayacak yeni eğitim dönemiyle ilgili çocuklarını okula gönderecek ailelere 'hijyen' konusunda uyarılarda bulunan Doç. Dr. Behice Kurtaran, "Okullar, kalabalık olmaları, toplu kullanıma sahip ders çalışma alanları, tuvaletler, ortak kullanılan bilgisayar ve havalandırma koşulları iyi olmayabilecek derslikler nedeniyle enfeksiyonlara açık alanlardır" dedi. Kızamık, kabakulak, su çiçeği ve Hepatit A gibi temas ve hava yoluyla bulaşan hastalıkların çocuklarda daha sık görüldüğünü anlatan Doç. Dr. Kurtaran, okulda hijyen kurallarına uyulmasını önerdi.

Öğrenciler, öğretmenler ve okullarda çalışanların bulaşıcı hastalıklardan korunmak için nelere dikkat etmesi gerektiğini anlatan Kurtaran, "Eller akan su altında yıkanmalıdır. Sabunun elin her tarafına temas etmesine özen gösterilmelidir. Elin tüm yüzeyi, tüm parmaklar, en az 20 saniye süreyle ovularak yıkanmalıdır. Eller kağıt havlu ya da hava kurutucuları ile kurulanmalıdır. Uygunsa musluklar kağıt havlu ile kapalı konuma getirilmelidir. Dersliklerin gün sonunda düzenli olarak temizlenip havalandırılması gerek" diye konuştu.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2478 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim