• BIST 9079.97
  • Altın 2310.536
  • Dolar 32.3369
  • Euro 35.0909
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 21 °C

Okutan robotuyla yurtdışı pazarları kalbinden vuracak çıkacak

Okutan robotuyla yurtdışı pazarları kalbinden vuracak çıkacak
İnovatif çalışmalarıyla sağlık gereçleri sektöründe Referans'ın Hızlı Balık Ödülünü kazanan Aygün Cerrahi Aletler, krize rağmen sunduğu yeni ürünlerle ihracat adımlarını hızlandırdı.

İnovatif çalışmalarıyla sağlık gereçleri sektöründe Referans'ın Hızlı Balık Ödülünü kazanan Aygün Cerrahi Aletler, krize rağmen sunduğu yeni ürünlerle ihracat adımlarını hızlandırdı.

Bugün 50'den fazla ülkeye ihracat yapan ve iki yılda yurtdışı satışlarının payını yüzde 33'ten 58'e taşıyan firma, 2009 yılında da yurtdışı pazarların kalbini yeni ürünlerle fethedecek.

Sağlık gereçleri sektörünün "Hızlı Balık" unvanını alan ilk firması olarak, istikrarlı büyümeyi 2007 ve 2008 yıllarında da devam ettirdiklerini kaydeden Aygün Cerrahi Aletler Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aygün, krize rağmen teknolojiye yatırımlarının aralıksız sürdüklerini dile getirdi.

Isparta Süleyman Demirel Üniverstesi Kalp Damar Cerrahisi öğretim üyesi olan Doç. Dr. Hüseyin Okutan ile yaptıkları iki yıllık bir çalışmanın ardından geliştirdikleri robot ile ihracatlarını güçlendireceklerini belirten Aygün, "Kalp damar cerrahisinde kullanılacak Okutan robotunu önümüzdeki günlerde piyasaya sunacağız. Okutan roboto kalp damar ameliyatlarının asistanı olacak" dedi. Aygün, geliştirdikleri yeni ürün ile Amerika ve Uzakdoğu pazarında daha etkin rol almayı planladıklarını açıkladı.  

İhracatta top 10'dayız

Aygün, 2009 yılında uluslararası tanıtımlara daha fazla bütçe ayırarak Amerika ve Uzakdoğu pazarından aldıkları siparişleri arttırma hedefinde olduklarını söyledi. Bu stratejiyle ihracatta hızlı yol aldıklarını ve Amerika, Uzakdoğu bölgesi başta olmak üzere 50'den fazla ülkeye ürün sattıklarını aktaran Aygün, tıp endüstrisinde ihracat yapan yerli firmalar sıralamasında ilk 10'da yer aldıklarını ifade etti.

2008 yılı itibariyle 10 trilyon lira olan cironun 5.8 trilyonunu yurtdışı satışlardan elde ettiklerini kaydeden Mehmet Aygün, 2009 yılında bu oranı geliştirdikleri son ürün "Okutan" robotuyla koruyacaklarını dile getirdi. Aygün, "Koroner Bypass Ameliyatı için Arterial ve Venöz Greft Tutucusu" adıyla anılan ürünü önümüzdeki günlerde piyasaya sunacaklarını açıkladı. Kalp damar ameliyatlarında önemli bir yardımcı eleman olması beklenen bu üründen yıllık 100 set üretmeyi plandıklarını ve patenti almak üzere başvuru yaptıklarını aktaran Aygün, kalp ameliyatlarında kullanılacak olan robotun, asistanların yapması gereken doku tutma görevini yapacağını söyledi. Tıp kongrelerinde görücüye çıkan bu ürünün yoğun ilgi gördüğünü ifade eden Aygün, "Doç.Dr.Hüseyin Okutan ile yürrütüğümüz Ar-Ge çalışması sonucu geliştirdiğimiz bu ürün, kalp damar cerrahisi ve bay pass ameliyatında cerrahın başarısını olumlu etkileyecek. Şu anda tanıtım çalışmaları süren bu robot kolun, 2009 yılında hem Türkiye hem de dış pazarda önemli oranda kabul göreceğini göreceğini gözlüyoruz. Uluslararası arenada dikkat çekici bu ürünle, sadece üretici değil tasarımcı firma kimliğimizi de ön plana çıkaracağız"dedi.  

Vardiya sistemine geçtik

Birçok firmanın üretime ara verdiği kriz döneminde tesislerini maksimum verimlilikte kullanabilmek için vardiya sistemine geçtiklerini söyleyen Mehmet Akgün, böylece üretimi 24 saate çıkardıklarını, artan verimlilikle daha fazla rekabet gücüne ulaştıklarını ifade etti.

İşçi çıkarmalar gündemden düşmezken kendilerinin iki yıl önce 170 olan istihdam rakamını 300'e taşıdıklarını belirten Akgün, "Krizin elbette olumsuz etkileri oldu, özellikle iç pazar tahsilatları zorlaştı. Ancak banka kredilerinden uzak durup öz sermaye ile büyümeyi tercih edişimiz bu dönemde fayda sağladı. Unvanımız "Hızlı Balık" olsa da her konuda hızlı hareket etmedik, özellikle borçlanmada geride kalmayı tercih ettik, yeni ürünler ve dış pazarlara ağırlık vererek gücümüzü katladık" diye konuştu.

 

 

İKİ YILDA NE YAPTI

* Vardiya sistemine geçip 24 saat çalışmaya başladı.
* Toplam satışlarda ihracatın payını yüzde 33'ten 58'e taşıdı.
* Ürün çeşidini ise 14 bin adetten 17 bine çıkardı.
* Cirosunu 10 trilyon liraya yükseltti.
* İstihdam 170 iken 300 kişi oldu.
* En son kalp damar cerrahisinde kullanılacak bir ürün üzerinde çalışarak "Okutan" robotunu üretti.

Bu haber toplam 1499 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim