• BIST 8794.28
  • Altın 2238.357
  • Dolar 32.3357
  • Euro 35.1109
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 16 °C

Olaylı hastaneye kalite belgesi

Olaylı hastaneye kalite belgesi
ADANA’da, hastalara uyuşturucu satılması, dayak atılması ve cinsel taciz skandallarıyla gündeme gelince Bakanlık ve Valilik tarafından her yönden mercek altına alınıp iyileştirme projeleri uygulanan Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’ne,

ADANA’da, hastalara uyuşturucu satılması, dayak atılması ve cinsel taciz skandallarıyla gündeme gelince Bakanlık ve Valilik tarafından her yönden mercek altına alınıp iyileştirme projeleri uygulanan Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’ne, ISO 9001:2000 Kalite Yönetim Belgesi verildi.

Geçen yıl ‘uyuşturucu satışı’, ‘cinsel istismar’ ve ‘eziyet’ görüntülerinin yayımlanmasıyla gündeme gelen hastane, yeni düzenlemelerin ardından; üretim kuruluşlarının yanı sıra turizm, finans, sigortacılık, sağlık gibi hizmet sektörlerinde Uluslararası Standartlar Organizasyonu’nun (ISO) verdiği kalite belgesine layık görüldü. İşletmenin piyasa itibarında artış sağlanması, çalışanlarda kalite bilincinin arttırılması, müşteri memnuniyeti ve müşteri sadakatinde artış sağlanması, hata oranlarında azalma, beraber çalışılan firmalara ve müşterilere, işletmenin bir Kalite Yönetim Sistemi çerçevesinde yönetildiğini ispatlayarak güven sağlanması gibi çalışmaları kapsayan ISO 9001:2000 Kalite Yönetim Belgesi’nin verilmesi, hastanenin girişine asılan afişle duyuruldu. Afişte, “Hastanemiz ISO 9001: 2000 Kalite Belgesine sahiptir. TC Sağlık Bakanlığı Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'' yazısı yer aldı.


‘ARTIK OLUMLU GELİŞMELER OLUYOR’

İl Sağlık Müdürü Dr. Çağlar Çatak, belgenin 3 ay önce verildiğini belirtip, hastanede artık olumlu gelişmeler olduğunu söyledi. Adana’daki tüm hastanelerde kalite kontrolü ve çalışması yapıldığını anlatan Dr. Çatak, şöyle dedi:

“ISO 9001:2000 kalite belgesi Adana’da Çukurova Kadın, Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, Meydan Doğumevi ve Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’ne verildi. Valimiz İlhan Atış, geçen ay katıldığı bir toplantıda belgemizi bize teslim etmişti. Önümüzdeki günlerde birçok hastanemiz bu belgeden alacak. Tüm hastanelerimiz kaliteyi geliştirme konusunda çalışıyorlar. Adı olumsuz olaylarla anılan hastanemiz de iyiye gidiyor. Artık çok şey düzeldi. Ben, bu hastanede dayak olayı olduğuna inanmıyorum. Müfettişler inceliyor. Sonucunu bekliyoruz. Biz, o hastalara bakmak zorundayız. Bu sosyal bir olgu, aileler de zor durumda kalmıştı. Böyle olaylarda çalışanların motivasyonu da yok oluyor. Onlar zor şartlar altında büyük özveriyle çalışıyorlar. Biz hastalara iyi bakılsın diye her türlü tedbiri aldık. Her yere güvenlik kameraları yerleştirdik, odalara klima koyduk, karyolaları değiştirdik. Hastalarımız ziyaretçilerden sigara, para isterdi. Artık böyle görüntüler ortadan kalktı. Yani hastanemizde artık olumlu gelişmeler oluyor. Bu hastanemizin artık böyle iyi gelişmelerle anılmasını istiyoruz.''

Bu haber toplam 1435 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim