• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 15 °C

'Öldü' diye anne karnından alınan bebek, 109 günde yeniden hayata tutundu

'Öldü' diye anne karnından alınan bebek, 109 günde yeniden hayata tutundu
Yaşam fonksiyonlarını kaybettiği gerekçesiyle 27 haftalıkken 510 gram olarak anne karnından alınarak kuvöze konulan bebek, 109 günlük yaşam mücadelesini kazandı.

Doktorların 'yaşamaz' dediği bebeğin hayata tutunması ailesini sevinç gözyaşlarına boğdu. Anne karnında yaşam fonksiyonlarını kaybetmeye başlayan Nisan Zeynep, hayata tutundu. Hemşire olan anne Saber Doğan hamileliğinin 27. haftasında yaşadığı rahatsızlık üzerine hastaneye muayeneye gitti. Ancak burada yapılan kontrolde anne Doğan’a karnındaki bebeğin yaşam fonksiyonlarını yitirmeye başladığı belirlendi. Yapılan tetkiklerde bebeğin anne karnında yaşam fonksiyonlarının büyük bir bölümünü yitirdiği ve bu nedenle annenin hayatının da tehlikeye girdiği belirlendi.

Bunun üzerine anne Doğan, Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde ameliyata alındı. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları uzmanları Dr. Coşkun Minnet, Dr. Ferruh Baş, Dr. Şadi İdem ve Dr. Fatih Özgen tarafında yapılan ameliyatla anne Doğan’ın karnındaki bebek 27 haftalık iken alındı. Tetkiklerde yaşama fonksiyonlarının büyük bir bölümünü yitirdiği belirlenen ve 510 gram ağırlığında olan bebeğin yaşadığı tespit edildi. Bunun üzerine parmak bebek, hemen özel bir kuvöze konularak tedavi altına alındı. "Ölür" denilen parmak bebek, uygulanan tedaviye olumlu yanıt verdi. Nisan Zeynep adı verilen bebek 109 günlük yaşam mücadelesini kazandı. 2 kilo 900 grama ulaşan bebeğin sağlık durumunun iyi olması ve hayata tutunması ise ailesine sevinç gözyaşlarına boğdu.

Ameliyatı gerçekleştiren ekibin başındaki isim Dr. Şadi İdem, yapılan çalışmanın çok önemli olduğunu söyledi. Dr. İdem: “Bu bizim içinde önemli bir durum. Çok gururluyuz. Bebek 27 haftalık doğdu. 14 hafta önce dünyaya geldi. Bazı sorunları vardı. Anne karnında gelişimi yetersizdi. Biz anneyi kurtarmak için ameliyata aldık. Bebekte her şeye razıydı.” dedi.

Sevinç gözyaşlarını tutamayan Anne Saber Doğan ise şöyle dedi: “Ben bebeğin yaşayacağını düşünmüyordum. Çok sıkıntı yaşadık. 2 çocuk doktoru ameliyata girdi. Biri kalp masajı yaptı, biri solunum yaptı. O bebeği onların çabasıyla yaşattık. Fakülteye gittik. 1 dakika dahi bebekler bizi yalnız bırakmadı. Bu ekibe minnettarız. Bebeğimizi yaşama geri döndü.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 6564 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim