• BIST 9142.4
  • Altın 2325.163
  • Dolar 32.3729
  • Euro 34.9661
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 24 °C

Ölüm saçan ilaç hala internet üzerinden satılıyor!

Ölüm saçan ilaç hala internet üzerinden satılıyor!
En son Batman'da 16 yaşındaki bir kızı komaya sokan zayıflama ilacı hala internette satışta...

Batman’da 16 yaşındaki Rümeyse Doğu’yu  komaya sokan “Prolife Fx15” adlı zayıflama ilacı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın toplatma girişimine rağmen hâlâ satılmaya devam ediyor.  Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın piyasadan toplattığını açıkladığı ve satan internet hesapları için suç duyurusunda bulunduğu ilacın yasaklanıp yasaklanmadığını kontrol ettik. İlacın satışının yapıldığı çok sayıda internet adresi var. Büyük tehlike saçan ilaç, kargoyla rahat bir şekilde alıcılara ulaştırılıyor. 

Doğal olduğu iddia ediliyor
Milliyet'ten Çiğdem Yılmaz'ın haberine göre,  Ürünü satışa sunan internet sitelerinden biri “www.fx15satis.gen.tr” adlı site. İnternet sitesindeki yetkiliden ürünü talep ettiğimizde ne hastalığımız olup olmadığını ne de yaşımızı sordu. Ürün hakkında bilgi talep ettiğimizde, “Ürünlerimiz diğer zayıflama ürünlerine göre daha fazla satılıyor ve birinci sırada yer almaktadır. Yağ yapma ve iştah kapama özelliğine sahip olduğundan ekstradan rejim yapmanıza da gerek yok. Ürünümüz tamamen doğaldır ve herhangi bir yan etkisi bulunmamaktadır” dedi. 

İlacı satan bir diğer adres ise “www.fx15new.com” adlı internet sitesi. Buradaki satıcıya ürünü almadan önce benzer bir ürün kullandığımızı ve sağlık sorunu yaşadığımızı söylesek de satıcı ürünü pazarlama konusunda herhangi bir duraksama yaşamadı. İsminin Özge olduğunu belirten satıcı, ürün hakkında şunları söyledi: “Ürünümüzü 5 yıldır satıyoruz ve şimdiye kadar herhangi bir sorun yaşanmadı. Benzer bir ürün daha önce kullanırken sağlık sorunu yaşamış olabilirsiniz fakat bizim ürünümüzde böyle bir sorunun yaşanmayacağı kesindir. Aktarlardan bu gibi ürünleri almayın. Ürünlerimiz yurtdışından gelmektedir ve Türkiye’de üretimi bulunmamaktadır.”
Bir diğer adres olan “www.fx15.in”de de benzer bilgilerle karşılaştık. İlacın içeriğinde “sibütramin” maddesi olduğunu belirterek, bu maddeden endişe ettiğimizi söylediğimiz de, satışı yapan kişi ürünün içresinde sözü edilen sibütramin maddesinin çok az miktarda olduğu yanıtını verdi. 

Varmış ama az varmış!  
Satıcı “Sibütramin maddesi tüm zayıflama ürünlerinin içerisinde bulunan bir maddedir fakat FX15 içerisinde bu madde çok az miktarda bulunmaktadır ve herhangi sağlık sorunu da teşkil etmemektedir. Gönül rahatlığıyla ürünümüzü tüketebilirsiniz” oldu. Biz de, 24 Temmuz günü bu siteden bir “Fx15” siparişi verdik. İlaç, 27 Temmuz sabahı kargoyla gazetedeydi. 55 lira karşılığı satın aldığımız ilacın prospektüsünde “sibütramin” yazmaması ve ürünün faturasında ‘Kontör’ olarak görülmesi dikkat çekti.  
 
‘İthalatı durdu’ 
İlaçın patentini alan ve ürünün Türkiye’ye girmesini sağlayan firma sahibi HASAN Hüseyin Sarı, ilacın ithalatının 2007 yılından bu yana durdurulduğunu söyledi. Sarı, “HHS Bitkisel ürünler olarak hizmete sunduğumuz FX15 isimli Diyet destek ürünümüzün çok fazla sahtesi piyasaya sürülmüştür. İçerisinde ne olduğu belli olmayan bu ürünlerin sağlığınız açısından tehlikeli olabileceğinden 2007 yılında ürünün ithalatı durdurulmuştur. Bizim adımız (HHS) kullanılarak satılan bu ürünlerin tamamı sahtedir” açıklamasını yaptı. 

Rümeysa Doğu’nun ardından Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yaptığı açıklamada, “Bakanlığımız Prolife FX15 isimli üründe ilaç etken maddesi sibütramini tespit etmesi üzerine ihtiyati tedbir uygulayarak bu ürünü piyasadan toplatmıştır. Yine bu ürünün yaygın olarak internet üzerinden satışının yapıldığı tespit edildiğinden 36 internet sitesi hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmuştur” denilmişti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4274 defa okunmuştur
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim