• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 21 °C

Ölürken Hem Bebeğine Hem Başkalarına Hayat Verdi!

Ölürken Hem Bebeğine Hem Başkalarına Hayat Verdi!
Bebeğini dünyaya getirmesi için makineye bağlı olarak yaşatılmaya çalışılan 27 haftalık hamile Yıldız Alçı'nın bebeği sezeryanla alındı. Ameliyatın ardından Alçı'nın hayata tutunduğu cihazın fişi çekilirken, organları bağışlandı.

Bebeğini dünyaya getirmesi için makineye bağlı olarak yaşatılmaya çalışılan 27 haftalık hamile Yıldız Alçı'nın bebeği sezeryanla alındı. Ameliyatın ardından Alçı'nın hayata tutunduğu cihazın fişi çekilirken, organları bağışlandı.

Menenjit hastalığı nedeniyle kaldırıldığı İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşen ancak; bebeğini dünyaya getirmesi için makineye bağlı olarak yaşatılmaya çalışılan 27 haftalık hamile Yıldız Alçı'nın bebeği sezeryanla alındı. Ameliyatın ardından Alçı'nın hayata tutunduğu cihazın fişi çekilirken, organları bağışlandı.

 

Haftalardır konuşulan ve geçirdiği menenjit hastalığı nedeniyle beyin ölümü gerçekleşen ancak; bebeğinin dünyaya getirilmesi için makineye bağlı olarak yaşatılan Anne Yıldız Alçı'nın organları doğumun ardından karaciğer ve böbrekleri bağışlandı. Alçı'nın organları, 16 yıldır siroz hastalığıyla mücadele eden 53 yaşındaki Hemşire Sebahat Bakır'a nakledilecek.

 

Organın bağışlanacağı haberinin alınması ve Bakır ile Alçı'nın kanlarının uyuştuğunun belirlenmesinin ardından 1,5 yıldır organ bekleyen 1 çocuk annesi Bakır'a haber verildi. Apar topar ailesi ile birlikte Şişli'deki Memorial Hastanesi'ne gelen Bakır, ön tetkiklerin ardından sabırsızlıkla karaciğerin kendisine nakledilmesini bekledi. Bu sırada basın mensuplarının sorularını cevaplayan Bakır, "16 yıldır hastayım. 1.5 senedir kulağım telefonda organın nakledilmesini bekliyorum. Çok mutluyum. Bana organlarını bağışlayan anneyi medyadan tanıyorum. Ölen kadın hem bana hem de çocuğuna hayat verdi" ifadelerini kullandı. Sebahat Bakır'ın eşi Caner Bakır ise uzun süredir karısına uyacak organı beklediklerini ve kendilerine organ bağışlayan aileye çok teşekkür ettiklerini söyledi. Yapılan tetkiklerin ardından sedyeyle ameliyathaneye alınan Bakır, basın mensuplarına el salladı.

 

Ameliyat öncesi organları nakledecek Memorial Hastanesi Organ Nakli ve Genel Cerrahi Başkanı Prof. Dr. Müncik Alayoğlu ve Yardımcısı Prof. Dr. Koray Bağış bir açıklama yaptı. Az önce 3 yaşındaki bir çocuğa karaciğer nakli yaptıklarını belirten doktorlar, ameliyatın başarıyla geçtiğini söyledi. Olayı medyadan takip ettiklerini ifade eden doktorlar, böyle bir olayın Türkiye'de ilk defa olduğunu ifade etti. Bebeğin anne karnında gelişimini tamamlaması için uzun süre beklendiğini kaydeden uzmanlar, "Aslında anne ölüydü. Çocuğun yaşatılması için anne fişe takılıydı. Bu oldukça zor bir durum. Bir ölünün karnındaki bebeği canlı tutabilmek çok güçtü. Her şey iyi gitti. İnşallah sonuç da güzel olur" şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 1460 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim