• BIST 9524.59
  • Altın 2510.857
  • Dolar 32.5608
  • Euro 34.6255
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 11 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 16 °C

Omurga sürekli kontrol edilmeli

Omurga sürekli kontrol edilmeli
Dr. Burak Esendal hareketsiz yaşam sürenlerle çalışırken uzun süre oturmak zorunda kalanları, kalıcı duruş bozukluklarına karşı uyardı.

Duruş bozuklukları, ABD ve Avrupa’da yaygın olarak kullanılan ancak Türkiye'de yeterince tanınmayan kayropraktikle kolaylıkla düzeltilebiliyor. Sağlam bir omurgaya sahip olmak için oturma, yatma ve eğilme biçimine dikkat etmek gerekiyor.

Düzenli diş hekimi kontrolleri gibi omurganın da kayropraktik uzmanı tarafından kontrol edilmesi gerekiyor.

İstanbul'daki Anadolu Sağlık Merkezi uzmanı doktor Burak Esendal, hareketsiz yaşam sürenlerin ve işlerinde belirli bir duruş biçiminde çalışmak zorunda olanların kalıcı duruş bozukluklarıyla karşı karşıya kalacaklarını söylüyor. Dr. Burak Esendal, kaslar, iskelet sistemi, beyin ve sinirler arasındaki uyumsuzluğun önemli sağlık sorunlarına yol açabileceğini vurguluyor.

Doktor Esendal'a göre, duruş bozukluklarını, kayropraktik ile omurganın düzeltilmesi ve eklemlerin doğru çalışmasını sağlayarak önlemek mümkün. Uzman doktor Esendal, şunları söylüyor: “Kayropraktik sorunun temel sebebiyle ilgilenir ve ileride oluşabilecek farklı sorunları da engeller. Bu nedenle, düzenli diş hekimi kontrolleri gibi omurganın da kayropraktik uzmanı tarafından kontrol edilmesinde yarar var.”

Doktor Esendal'ın sağlıklı bir omurga için önerileri

İş gereği vücudunu yanlış kullanan, özellikle uzun süre masa başında bilgisayarla çalışan kişilerde duruş bozukluğu yaygın olarak görülür. Doğru duruş ekranın göz hizasında olmasıyla sağlanabilir.

Bacak bacak üstüne atarak oturmak, bel ve kalçaya zarar vereceği için buna dikkat edilmeli.

Yüzüstü uyumak boyun, sırt ve bel kaslarını olumsuz etkiler, şikayetleri artırır. Yan yatanların ise başıyla vücudunun aynı eksende olmasına dikkat etmesi gerekir. Beden için en rahat dinlenme şekli sırt üstü uyumaktır.

Sırttan bükülerek değil, kalça ve dizleri kullanarak eğilmek ve bir eşyayı sırtı düz tutup bacaklardan alınan kuvvetle kaldırmak omurgayı korur.

Kayropraktik nedir, nasıl uygulanır?

Doktor Esendal, kayropraktikle birçok omurga sorununun giderilebileceğini söylüyor. Doktor, şöyle konuşuyor:

Kayropraktik, Dünya Sağlık Örgütü tarafından kabul edilen, ameliyat gerektirmeyen ve enfeksiyondan kaynaklanmayan bel, sırt ve boyun ağrılarında kullanılan bir tedavi yöntemidir. Avrupa ve Amerika başta olmak üzere toplam 89 ülkede uygulanan kayropraktik, insan organizmasının kendi sağlığını koruyabileceği tezinden yola çıkıyor. Kayropraktik tedavisiyle, belirtilerin giderilmesi yerine vücut sağlığının doğal yollardan korunması ve direncin geliştirilmesi amaçlanıyor. Kayropraktik uzmanları, Amerika’da üniversite eğitiminden sonra aldıkları dört yıllık eğitimle; ağırlıklı olarak radyoloji, nöroanatomi ve manipülatif tedaviyi öğreniyor.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4452 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim