• BIST 9079.97
  • Altın 2330.986
  • Dolar 32.3639
  • Euro 34.9782
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 18 °C

Önerge kabul edildi: ÖZELLER YÜZDE 20 DEĞİL YÜZDE 100 FARK ALABİLECEK

Önerge kabul edildi: ÖZELLER YÜZDE 20 DEĞİL YÜZDE 100 FARK ALABİLECEK
Dün akşam süren Sosyal Güvenlik Yasası görüşmelerinde Ak Parti Milletvekilleri özel sektörün alacağı farkın yüzde 20 değil bir katına kadar yani yüzde 100 olmasını teklif eden bir önerge verdi. Önerge bugün (9 Nisan)14:47 itibariyle kabul edildi.

Dün akşam süren Sosyal Güvenlik Yasası görüşmelerinde Ak Parti Milletvekilleri özel sektörün alacağı farkın yüzde 20 değil bir katına kadar yani yüzde 100 olmasını teklif eden bir önerge verdi. Önerge bugün (9 Nisan)14:47 itibariyle kabul edildi.

(Bu arada Sağlık Bakanı Recep Akdağ bugün yaptığı bir açılışta özel hastanelerden hizmet alımı konusunda Anadolu Ajansının haberine göre şunları söyledi:
Bir gazetecinin ''Acil durumlarda özel hastanelerin vatandaştan para almayacağına ilişkin yapılan çalışmalarda gelinen son durum nedir?'' sorusu üzerine Akdağ, acil hizmetler başta olmak üzere bazı seçilmiş hizmetler için özel hastanelerin herhangi bir fark istememesi konusunda SGK ile birlikte çalışma yürüttüklerini kaydetti.
Akdağ, ''Amacımız, vatandaşın kamudan rahatça hizmet alabilmesi ve özel sektöre yoğun bakım gibi kaçınılmaz tedavisi gereken hastalıklar açısından başvurduğunda da cebinden bir ödeme yapmadan bu hizmeti alabilmesidir. Bu konuda çalışmalar devam ediyor, 2-3 gün içinde belli olur'' dedi. )



İşte önerge Metni:

119 sıra sayılı Kanun Tasarısının çerçeve 45 inci maddesi ile düzenlenen 5510 sayılı Kanunun 73 üncü maddesinin ikinci, üçüncü ve yedinci fıkrasının aşağıdaki gibi değiştirilmesini, yedinci fıkrasından sonra gelmek üzere aşağıdaki fıkranın eklenmesini arz ve teklif ederiz.

Bekir Bozdağ A. Sibel Gönül M. Emin Tutan
Yozgat Kocaeli Bursa
Murat Yıldırım Ali İhsan Merdanoğlu
Çorum Diyarbakır

"Kamu idaresi sağlık hizmeti sunucuları dışındaki vakıf üniversiteleri dahil sözleşmeli sağlık hizmeti sunucuları, Sağlık Hizmetleri Fiyatlandırma Komisyonunca belirlenen sağlık hizmetleri bedeline ek olarak, genel sağlık sigortalısı ve bakmakla yükümlü oldukları kişilerden sağlık hizmeti sunucularının giderleri ve ürettikleri sağlık hizmetlerinin maliyetleri, yapılan subvansiyonlar gibi kriterler dikkate alınarak bu bedellerin BİR KATINA KADAR ALINABİLECEK İLAVE ÜCRETİN tavanını belirlemeye Bakanlar Kurulu yetkilidir. Bu tavan dahilinde alınabilecek ilave ücret oranları Kurumca belirlenir. Ancak kamu idaresi sağlık hizmeti sunucuları tarafından sevk edilmesi halinde 60 ıncı maddenin birinci fıkrasının (c) bendinin (4), (6) ve (8) numaralı alt bentleri kapsamında sayılanlar ile bakmakla yükümlü oldukları kişilerden ilave ücret alınamaz. Sağlık Hizmetleri Fiyatlandırma Komisyonunca belirlenen eşdeğer ilaçların, azami fiyatı ile kişinin talep ettiği eşdeğer ilacın fiyatı arasında oluşacak fark ve optik için tavan uygulanmaz ve bu fıkra kapsamında değerlendirilmez.

Kamu idaresi sağlık hizmeti sunucuları ise otelcilik hizmeti ile dördüncü fıkrada belirtilen istisnai sağlık hizmetleri dışında, sağladıkları sağlık hizmetleri için genel sağlık sigortalısı ve bakmakla yükümlü olduğu kişilerden ilâve ücret talep edemez. Aksine bir hüküm bulunmadığı sürece, kamu idaresi ve vakıf üniversitesi sağlık hizmeti sunucularında 4/11/1981 tarih ve 2547 sayılı Yüksek Öğretim Kanununda tanımlanan öğretim üyeleri tarafından sunulan sağlık hizmetleri için bu fıkra hükmü uygulanmaz, Kurum öğretim üyeleri için alınacak ilave ücret için bir tavan belirleyebilir" Medimagazin

"Sözleşmesiz sağlık hizmeti sunucularından acil hallerde alınan sağlık hizmeti bedeli, 72 nci madde gereği sözleşmeli sağlık hizmeti sunucuları için belirlenen bedeller esas alınarak genel sağlık sigortalısı ve bakmakla yükümlü olduğu kişilere fatura karşılığı ödenir. Sözleşmeli ve sözleşmesiz sağlık hizmeti sunucuları, acil hallerde, sözleşmeli sağlık hizmetleri sunucuları ise Kurumun belirlediği sağlık hizmetleri için genel sağlık sigortalısı ve bakmakla yükümlü olduğu kişilerden veya Kurumdan herhangi bir ilave ücret talep edemez."


"Kurum, bu Kanunun birinci fıkrasında belirtilen yöntemler dışında, kamu idarelerince verilecek sağlık hizmetlerini götürü bedel üzerinden hizmet alım sözleşmesiyle de sağlamaya yetkilidir. Kamu idaresi sağlık hizmeti sunucuları, sözleşmede belirtilen götürü bedel karşılığında genel sağlık sigortalısı ve bakmakla yükümlü olduğu kişilere sözleşme kapsamında verilmesi gereken her türlü sağlık hizmetini sunmakla yükümlüdür ve sözleşmede belirtilen götürü bedel dışında Kurumdan veya genel sağlık sigortalısı ve bakmakla yükümlü olduğu kişilerden Kanunda belirtilen ilave ücretler ve katılım payları dışında ayrıca bir bedel talep edemez. Götürü bedel üzerinden hizmet alım sözleşmesiyle temin edilen hizmetler için Kuruma ayrıca fatura ve dayanağı belge gönderilmez. Bu fıkranın uygulanmasına ilişkin usul ve esaslar Sağlık Bakanlığı ile müştereken belirlenir."

Bu haber toplam 2094 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim