• BIST 9524.59
  • Altın 2495.13
  • Dolar 32.5957
  • Euro 34.7784
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 18 °C

Onkoloji'ye hasta oteli

Onkoloji'ye hasta oteli
Şehir dışından gelen ve maddi durumu iyi olmayan hastaların gecekondularda kaldıklarını öğrenen Onkoloji Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Nurullah Zengin, hasta oteli kurmak için harekete geçti.

Şehir dışından gelen ve maddi durumu iyi olmayan hastaların gecekondularda kaldıklarını öğrenen Onkoloji Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Nurullah Zengin, hasta oteli kurmak için harekete geçti.

TÜRKİYE’de onkoloji alanında bakanlığa bağlı tek eğitim ve araştırma hastanesi olan Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi hasta oteli yapmayı planlıyor. Ankara dışından gelen ve otel masraflarını yüksek bulan bazı hasta yakınlarının civardaki gecekondularda para karşılığı kaldığını söyleyen Doç. Dr. Nurullah Zengin, "Bu durum arzu ettiğimi bir şey değil. Hasta ve yakınlarının mağduriyetini gidermek için bu sorunu hasta oteliyle çözmeyi düşünüyoruz" dedi.

"2008 yılı için hastane için de yeni bir dönem olacak" diyen Başhekim Nurullah Zengin şöyle konuştu:

"Türkiye’de onkoloji alanında bakanlığa bağlı tek eğitim ve araştırma hastanesi olmanın getirdiği bir sorumluluk var. Bu düşünceyle kendimizi bir yerden kanser tanısı almış hastalarımıza dünya standartında bir hizmet vermek amacımız. Ankara dışından gelen ve otel masraflarını yüksek bulan bazı hasta yakınlarımız bu civardaki evlerde daha ucuza kalıyorlar. Bu duyum bize de ulaştı. Bu arzu ettiğimiz bir şey değil. Bu nedenle bu sorunu Hasta oteliyle çözmeyi düşünüyrouz. Hastalarımıza kalabilecekleri yerler yapmayı planlıyoruz.

Görüntüleme Ankara’da ilk

Kanser zor bir hastalık. Bunun tedavisiyle uğraşan hekim ve sağlık personeli için de zor. Değişik hastalıkların branşı var. Ama kanser tek bir branşa bırakılacak bir hastalık değil. Tüm branşların kanser konusunda yapabileceği bir şey var. Mesela psikiyatri, fizik tedavi gibi. Aklınıza gelebilecek tüm tıp branşların yapması gereken görevler var. Kanser tedavisindeki gerçek anlamdaki başarı da böyle ortaya çıkacak. Bu anlayışı hastanemizde geliştirerek hastalarımızı bütün olarak ele almak gibi bir anlayışımız var. Bu noktada kendimizi yeniden geliştirme düşüncemiz var. Bunun dışında teknik yönden bazı adımlar atmamız lazım. Patoloji bölümünde moleküler hizmet birimini devreye soktuk. Onun dışında çok yakın zamanda uygulamayla sokacağımız bir pet uygulaması var. Bu da tanı aşamasında şuan için görüntüleme noktasında en gelişmiş tekniklerden bir tanesi. Ankara’da sağlık bakanlığı içerisinde ilk olacak."


Bu haber toplam 2175 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim