• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 11 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 17 °C

Online Protokol - Gönderim Paketi Kuralları

Online Protokol - Gönderim Paketi Kuralları
Sağlık Bakanlığı Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü tarafından Sağlık.NET Online Protokol - Gönderim Paketi Kuralları hakkında duyuru yayımlandı.

Sağlık Bakanlığı Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü tarafından Sağlık.NET Online Protokol - Gönderim Paketi Kuralları hakkında duyuru yayımlandı;


Online Protokol - Gönderim Paketi Kuralları Duyurusu

Online protokolde alınan “İşlem Zamanı” ile Sağlık.NET' te gelen paketin “İşlem Zamanı”nın Yıl, Ay, Gün, Saat, Dakika olarak aynı olması ve işlem zamanı geçmişe yönelik en fazla 7 gün öncesi olacak şekilde online protokol alınmasına izin veren kural, sahadan gelen geri dönüşler dikkate alınarak 04.11.2013 tarihine kadar geçici olarak kaldırılmıştır. 04.11.2013 tarihinde bu kurallar aşağıdaki senaryolar doğrultusunda uygulanacaktır. Yazılım firmalarının gerekli güncellemeleri yapmaları ve sahanın elinde bulundurduğu verileri bu tarihe kadar göndermeleri gerekmektedir. Bu tarihten sonra verilerin kabulü mümkün olmayacaktır.

Online Protokol - Gönderim Paketi Senaryo

1- Normal Zamanda Gönderme:

Hasta hekime gelir. Hekim, hastayı kabul ettiği anda online protokol alır. Aynı "işlem zamanı" ile bir muayene gönderim paketi oluşturur. Muayene biter ve paketi gönderir. SağlıkNet' te bu senaryo için online protokol işlem zamanı ve paket işlem zamanı eşitlik kontrolü yıl, ay, gün, saat bazında yapılacaktır. Bu durumda:

Online Protokol İşlem Zamanı = Gönderim Paketi Genel İşlem Zamanı = Muayene Başlangıç Zamanı

 

2- Geç Gönderme:

Hasta hekime gelir. Hekim, hastayı kabul ettiği anda online protokol alır. Aynı "işlem zamanı" ile muayene oluşturur. Muayeneyi bitirir ve paketi kapatır. Ancak SağlıkNet' e hemen göndermez. Gönderim yapabileceği en son zaman işlem zamanından 1 ay sonraki zamandır (3 ay içerisinde güncelleyebilir). SağlıkNet' te bu senaryo için online protokol işlem zamanı ve paket işlem zamanı eşitlik kontrolü yıl, ay, gün, saat bazında yapılacaktır.

Online Protokol İşlem Zamanı = Gönderim Paketi Genel İşlem Zamanı = Muayene Başlangıç Zamanı

 

3- Gebelik Sonucu Gönderme:

Hasta hekime geldiği tarihten X gün önce doğum yapmıştır ancak hastanın gebelik sonucu gönderilmemiştir. Hasta aile hekimine gelir. Hekim, hastayı kabul ettiği anda online protokol alır. Aynı "işlem zamanı" ile bir muayene gönderim paketi oluşturur. Muayene paketinin içerisinde gönderilen Gebelik Sonucu veri setinde yer alan Gebelik Sonlanma Tarihi veri elemanı gerçek gebelik sonlanma tarihine göre X gün öncesi olan gebelik sonuç tarihini girip gönderir. SağlıkNet' te bu senaryo için online protokol işlem zamanı ve paket işlem zamanı eşitlik kontrolü yıl, ay, gün, saat bazında yapılacaktır. Bu durumda:

Online Protokol İşlem Zamanı = Gönderim Paketi Genel İşlem Zamanı = Muayene Başlangıç Zamanı Gebelik Sonlanma Tarihi= X gun öncesi (hastanın gerçek gebelik sonlanma tarihi)

 

4- Hepatit B 1 aşısı gönderme:

Hastaya, hekime geldiği tarihten X gün önce Hep B1 aşısı yapılmıştır. Hasta aile hekimine gelir. Hekim, hastayı kabul ettiği anda online protokol alır. Paketteki işlem zamanı aşının yapılma tarihine eşit olacak şekilde paket oluşturulur. SağlıkNet' te bu senaryo için online protokol işlem zamanı ve paket işlem zamanı eşitlik kontrolü; diğer senaryolardan farklı olmak üzere; yapılmaz.

Online Protokol İşlem Zamanı >= Gönderim Paketi Genel İşlem Zamanı = Muayene Başlangıç Zamanı

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 12047 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim