• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 22 °C

'Oralar tehlikeli' dediler, tereddüt etmeden gitti

'Oralar tehlikeli' dediler, tereddüt etmeden gitti
Doğumda ölen kadının yakınları tarafından dövülen Dr. Soner Pul, 'Oralar tehlikeli, gitme' telkinlerine rağmen hemen eşiyle birlikte ilçeye gitmişti. Genç doktor hayati tehlikeyi atlattı.

Hakkâri'nin Yüksekova ilçesinde doktora linç girişiminin ardından aile boyu fedakârlık öyküsü çıktı. Alınan bilgiye göre, Giresunlu olan ancak İstanbul'da yaşayan 30 yaşındaki Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Soner Pul, 2002'de Florya Tevkif Ercan Lisesi'ni bitirdikten sonra en büyük hayali olan doktorluk için tıp fakültesi kazanabilmek amacıyla sınavlara girmiş, ilk denemesinde büyük başarı göstererek Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ni kazanmıştı. Okuldan da başarıyla mezun olan genç doktor, bir süre Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Kadın Hastalıkları ve Doğum Servisi'nde asistan doktor olarak görev yaptı.

İLK GÖREV YERİ YÜKSEKOVA
Sağlık Bakanlığı'nın geçen yıl yaptığı atamalarda Soner Pul, İran sınırındaki Hakkâri'nin Yüksekova ilçesine atandığını öğrendi. Yakınlarının 'Oralar tehlikeli, boşver gitme' telkinlerine rağmen Soner Pul, hiç tereddüt etmeden dört yıl süreyle görev yapacağı Yüksekova'ya giderek, bölgedeki iki kadın doğum uzmanından biri olarak göreve başladı. İdealist doktor Pul, atanan devlet memurlarının büyük bölümü ilçeye bile gelmeden istifa edip, gelenlerinse kısa sürede kaçmaya çalıştığı şehre, öğretmen eşiyle birlikte geldi. Kendisinin ataması Yüksekova'ya çıkınca, ilköğretim öğretmeni olan eşi Emel Pul da tayinini Yüksekova'ya aldırarak şehirde göreve başladı. Önceki gün hastaneye getirilen 22 yaşındaki Güllü Bülbül'ün doğum sonrası ölmesi üzerine, kadının yaklaşık 50 yakını tarafından öldüresiye dövülerek komaya sokulan doktor Pul'un hayati tehlikeyi atlattığı belirtildi.

KAMERALAR İNCELENİYOR
Yoğun bakımdan çıkan Pul'un durumu iyiye giderken, kaldığı servisin önünde güvenlik amacıyla polis bekliyor. Linç girişimiyle ilgili savcılığın başlattığı soruşturma ise sürüyor. Polis saldırganların tespiti amacıyla hastanenin güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada sağlık hizmetlerini aksatan ve sağlık çalışanlarının güvenliğini tehdit eden şiddet olaylarına müsamaha gösterilmediği vurgulanarak, şöyle denildi: "Konuyu yakından takip eden Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun talimatıyla, hukuki süreci takip etmek üzere Türkiye Kamu Hastaneler Kurumu'ndan bir Başkan Yardımcısı ve Hukuk Müşaviri görevlendirilerek bölgeye gönderilmiştir."

ÖLEN KADININ EŞİ: TASVİP ETMİYORUM
Doktorun darp edilme olayını görmediğini ve böyle bir şeyden haberi olmadığını söyleyen Güllü Bülbül'ün eşi Fesih Bülbül ise, "Ben ve yanımdaki yakınlarım morgda cenazemizi Van'a götürmek üzere araca bindiriyorduk. Benim olaydan haberim yok. Sonradan duydum. Ben şahsen böyle bir şeyi tasvip etmiyorum. Zaten doktor sürekli yanımdaydı içeride. Ben içeride de doktora hiçbir şey yapmadım" diye konuştu. Eşinin ihmal nedeniyle öldüğünü ileri süren Bülbül, Doktor Soner Pul da dahil tüm görevlilerden şikâyetçi olduğunu söyledi. 

Musa Düzenci/Sabah

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2345 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim