• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 24 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 19 °C

Organ bağışı etkinlikleri ile farkındalık artırılacak

Organ bağışı etkinlikleri ile farkındalık artırılacak
Sağlık Bakanlığı, organ bağışının ve nakil sayılarının artırılması amacıyla, bir hafta boyunca tüm illerde farkındalığın yükseltilmesi için etkinlikler düzenlenecek.

Sağlık Bakanlığı, Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından, Organ Bağışı Haftası dolayısıyla, 81 İl Valiliği Genel Sekreterliğine yazı gönderildi.

Söz konusu yazıda, Türkiye'de organ bağışı ve organ nakli sayılarının yetersizliğinin, son dönem organ yetmezliği nedeniyle tedavi görmekte olan birçok hastanın organ beklerken hayatını kaybetmesine yol açtığı belirtildi.

Hastaların yaşam süresi ve kalitesinde, ülke ekonomisi ve işgücünde ağır kayıplara neden olan organ yetmezliklerinin önemli bir sağlık sorunu olarak gündemdeki yerini koruduğu; organ bağışı ve nakli sayılarının artırılmasının Sağlık Bakanlığının öncelikli hedefleri arasında yer aldığı vurgulandı.

Halkın ve sağlık personelinin konu ile ilgili bilgi ve bilinç düzeyinin, hafta boyunca yapılacak olan faaliyetlerle artırılması istenilen yazıya göre, gerektiğinde kurum, kuruluşlar, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ile işbirliği yapılacak. Düzenlenecek etkinliklerde, müdürlük ve Genel Sekreterlik tarafından temin edilecek eğitim araç gereçleri, afiş, kitapçık gibi malzemeler kullanılacak.

İllerdeki, üniversite, devlet ve eğitim-araştırma hastaneleri, özel hastaneler, semt poliklinikleri, halk sağlığı laboratuvarları, Aile Sağlığı Merkezleri ve okul, kahvehane, terminal, spor salonu, tiyatro, cami, halkın görebileceği uygun yerlere afişler asılacak, kitapçık dağıtılacak ve kurulacak stantlarda istenilen vatandaşlardan organ bağışı alınacak.

Caddelere, organ bağışı ile ilgili afişler asılacak.

-Aile hekimlerince konferanslar verilecek

Etkinlikler çerçevesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile ilköğretim, her türlü lise öğrencilerine verilecek eğitim için, ilgili birimlerle görüşülecek, eğitim planlaması, uygulanması, izlenmesi ve değerlendirilmesi yapılacak.

Aile hekimlerince, bölge halkına yönelik kalabalık işyerlerine, sanayi iş kollarına ve fabrika işçilerine yönelik organ bağışının önemi konulu konferanslar düzenlenecek.

Hastanelerde başta sağlık personeli olmak üzere, panel, konferans ve toplantı yapılacak. Konu ile ilgili bilgilerin, yerel radyo ve televizyonlarda yayınlanması sağlanacak.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 6544 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim