• BIST 9117.42
  • Altın 2324.394
  • Dolar 32.3814
  • Euro 35.0286
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 25 °C

Organları bağışlanırken uyandı

Organları bağışlanırken uyandı
Kimisi hatalı ameliyat kurbanı oldu, kimi si de yanlış teşhis. İşte duyanların inanamadığı 2008'deki sağlık haberleri.

Kimisi hatalı ameliyat kurbanı oldu, kimi si de yanlış teşhis. İşte duyanların inanamadığı 2008'deki sağlık haberleri.

Bazen de "bu mümkün değil" dedirtecek olaylar yaşanıyor. Foxnews'te yayınlanan bir haberde, 2008 yılında gerçekleşen en ilginç ve inanılması güç sağlık hikâyeler derlendi. İşte onlardan bazıları:

Organları bağışlanırken uyandı

ABD'de Batı Virginia eyaletinde yaşayan 59 yaşındaki Val Thomas, cumartesi gecesi kalp krizi geçirince hastaneye kaldırıldı. 2 kez kalbi duran Thomas, kalp masajı ile hayata döndürüldü. Ancak hiçbir beyin fonksiyonu çalışmayan ve vücudunda sertleşme ile morarmalar başlayan Thomas'ın yakınları, "Artık öldü" denilmesi üzerine organlarını bağışlama hazırlıklarına başladı. Tam bu sırada 17 saat beyin fonksiyonları duran Thomas uyandı ve konuşmaya başladı. Doktorlar durumu mucize olarak niteledi. Mucize kadın uyandıktan sonra, "Tanrı bana bir şeyler söyledi. Eminim." dedi.

25 yıl karnında havluyla yaşadı

49 yaşındaki Japon adam, karın ağrısı şikâyetiyle mayıs ayında hastaneye gitti. Japonya'daki cerrahlar adamın karnında tümör olduğunu düşündüler. Fakat 25 yıl önce geçirdiği ameliyattan kalan cerrahi bir havlu buldular.

Deodoranttan öldü

Kasım ayında, Britanya'da adlî tıp, 12 yaşındaki bir erkek çocuğun dar alanda çok fazla sprey deodorant kullandıktan sonra öldüğü kararını verdi. Daniel Hurley isimli çocuk, ocak ayında Lynx isimli deodorantı evinin banyosunda kullandıktan sonra yere yığılıp kaldı. Deodorantta bulunan volatil (uçucu) maddenin çocuğun kalp ritmini bozduğu belirtiliyor.

2 gözü, 2 burnu ve 2 dudağı var

İsmi Lali konulan minik bebeğin dudağı, burnu ve gözlerinden ikişer tane olması görenleri hayrete düşürdü. Minik Lali'nın sadece kulakları normal olurken yüzünde diğer bütün organların çift olması doktorları da şaşırttı. 11 Mart'ta doğan bebek iki ağzıyla da yiyip içebiliyor. Bebek Hindistan'da yaşamaya devam ediyor.

Barların yeni uyuşturucusu hemoroid ilacı mı?

Barların yeni uyuşturucusu H Preparatı mı? Dokularda daralma sağlayan topikal hemoroid ilacının New York şehri gece kulüplerinde en son moda uyuşturucu olarak kullanıldığı rapor edildi.

Doktorların 'özürlü' dediği bebek sapasağlam doğdu

İngiltere'nin Nottinghamshire kentinde yaşayan Jodie Percival hamile kaldığında doktoru, "ölümcül böbrek rahatsızlığıyla doğacağını söylediği bebeğine kürtaj yapmasını" önerdi. O da ailesinde bu irsi hastalık olduğu için öneriyi kabul etti. Ancak ana rahminde sekiz haftalık bebeğe yapılan kürtaj başarısız oldu. Ardından bebek dünyaya geldi ve sapasağlam olduğu anlaşıldı. Anne Jodie, doktorların sonra özür dilediğini söyledi.

Beyninden solucan çıktı

Amerika Arizona eyaletinde beyninde tümör olduğu düşünülen bir kadın ameliyat edilince, tümör sandıkları şeyin canlı bir solucan olduğu anlaşıldı. Operasyonun şokunu atlatan doktorlar bu durumu şöyle açıkladılar: "Solucanı çıkardıktan sonra Alvarez'in hiçbir sağlık sorunu kalmadı. Solucanın beyinde ortaya çıkması şimdiye kadar hiç rastlanmamışsa da, özellikle mide ve bağırsaklarda solucan ve tenyaya sık rastlanır. Bu durum da yine pişmemiş et yemekten kaynaklı olabilir."



Yanlış ameliyatın bu kadarı!

Almanya'da emekli bir kadın bacağından ameliyat olmak için hastaneye yattı, ancak bunun yerine kendisine yeni bir anüs yapıldı. İdrarını ya da dışkısını tutamamaktan yakınan bir hastayla karıştırılan kadın yanlış bir ameliyatın kurbanı oldu.

Bu haber toplam 2065 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim