• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 16 °C

ÖSYM'nin 'Pardon' dediği doktor; Uğradığımız hak kaybının hesabını kim verecek?

ÖSYM'nin 'Pardon' dediği doktor; Uğradığımız hak kaybının hesabını kim verecek?
ÖSYM'nin 2010 sonbahar dönemi Tıpta Uzmanlık Sınavı'nda (TUS) soruların hatalı olduğunu açıklamasından sonra, bu sınavın mağduru olan doktorlardan Dicle üniversitesi Plastik Cerrahi ...

ÖSYM'nin 2010 sonbahar dönemi Tıpta Uzmanlık Sınavı'nda (TUS) soruların hatalı olduğunu açıklamasından sonra, bu sınavın mağduru olan doktorlardan Dicle üniversitesi Plastik Cerrahi Anabilim Dalı'nda görevli Mustafa Aydınol, "Açtığım dava"...

Ösym'nin 2010 sonbahar dönemi Tıpta Uzmanlık Sınavı'nda (Tus) soruların hatalı olduğunu açıklamasından sonra, bu sınavın mağduru olan doktorlardan Dicle üniversitesi Plastik Cerrahi Anabilim Dalı'nda görevli Mustafa Aydınol, "Açtığım dava lehimize sonuçlandıktan ve 18 aylık bir gecikmenin ardından, Ösym kendi resmi sitesinde yaptığı açıklamayı bir süre sonra kaldırdı. Bir çok meslektaşım istemedikleri yerlerde çalışmak zorunda kaldı, kimileri istemedikleri şehirlerde, birçok zorlukla karşılaştı. Uğradığımız hak kaybının hesabını kim verecek?" dedi.

Danıştay kararı doğrultusunda Ösym'nin yaptığı yeni değerlendirme ve açıklamanın 31 Ağustos tarihinde Ösym'nin resmi internet sitesinden duyurulduğunu belirten Dicle üniversitesi Plastik Cerrahi Anabilim Dalı'nda görevli Dr. Mustafa Aydınol, bu açıklamanın tesadüfen öğrenildiğini belirterek, açıklama ve değerlendirmenin de siteden kaldırıldığını söyledi. Hesaplanan yeni puanlar doğrultusunda doğru soru sayısının artmasına rağmen puanı düşen adayların olduğunu kaydeden Dr. Aydınoğlu şunları söyledi:

"Bu adaylar 12 Aralık 2010'da sınava girdiklerinde eğer her şey yolunda gitseydi, 'daha fazla doğru sayısına rağmen, daha düşük bir puan mı alacaklardı' sorusu mutlaka sorulmalı. Benim toplamda 4 doğrum arttı. 4 doğru 5 net demek. Ancak puanım 0,171 arttı. Bu hesaplama tamamen yanlış. Ösym'ye bu konuda dilekçe yazdık, telefon ettik ama kimseye ulaşamadık. Puanı yükselip, Ösym'nin ilk açıkladığı sonuçlar doğrultusunda yerleştirmeye hak kazanamayan, ancak yeni hesaplanan puanlar doğrultusunda yerleştirmeye hak kazanan adaylar oldu. Ancak Ösym halen bu adaylarla ilgili ne yapacağını açıklamadı. Yine aramalarımız sonuç vermedi. Yaklaşık 18 aylık bir gecikmenin ardından bu sonuç çıktı. Meslektaşlarım istemedikleri yerlerde çalışmak zorunda kaldılar. Kimileri istemedikleri şehirlerde, birçok zorlukla karşılaştı. Uğradığımız hak kaybının hesabını kim verecek?" 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2582 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim