• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 10 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 15 °C

Özal'ın ölüm nedeni netleşmeye başladı

Özal'ın ölüm nedeni netleşmeye başladı
8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölüm nedeni netleşmeye başladı.

Taraf'ın haberine göre, Ankara Adli Tıp Kurumu Özal'dan alınan örneklerde zehir tesbit etti. Kurum, Savcılığa sözlü olarak bilgi verdi. Yazılı rapor, gelecek hafta savcılığa gönderilecek.

Zehirlendiği yönündeki iddialar üzerine İstanbul Topkapı'daki anıtmezarı açılan ve incelenmek üzere naaşından örnekler alınan 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal 'ın ölüm nedeni netleşmeye başladı. Numuneleri inceleyen Ankara Adli Tıp Kurumu, Turgut Özal'ın zehirlenme sonucunda hayatını kaybettiğini saptadı.

Turgut Özal'ın ölümüyle ilgili soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'nin Turgut Özal'ın naaşından alınan numuneleri İstanbul Adli Tıp Kurumu'nun yanı sıra Ankara Adli Tıp'a da gönderdiği böylece ortaya çıktı. Söz konusu numuneler, Ankara Adli Tıp'ın Kimya İhtisas Bölümü'ndeki toksikoloji laboratuarında beş uzman tarafından incelendi. Uzmanlar, Özal'ın naaşından alınan numunelere sistematik toksikolojik analiz yaptı. Taraf

Özal'da zehirler en hassas organlardan çıktı

Bazı çevrelerin 'zehirler topraktan yağ dokusuna karıştı. Dışarıdan verilmedi.' iddialarını ise Adli Tıp'ın hassas çalışmaları yalanlıyor. Özal'ın naaşında çıkan zehirlerin topraktan karışma ihtimaline karşı uzmanlar mezarın 40 cm yakınındaki toprak kütlelerini de çeşitli incelemelere tabi tuttu, zehir taramasından geçirdi. Dışarıdan verilen zehirlerin hiçbirinin topraktan olmadığı sonucu ortaya çıktı. Uzmanlar ayrıca zehir bulgularını naaşı çürümeyen Özal'ın organ ve dokularında tespit etti. 19 yıl sağlam kalan karaciğer, beyin, ince bağırsak gibi bölümlerinde zehirler tespit edildi. Ayrıca örneklerini inceleyen uzmanlar farklı ekiplerle birbirinden habersiz doğrulamalar yaptı. Sonuç yine aynı çıktı.

Özellikle toksik sınırın 10 kat fazlası bulunan böcek öldürücü DDT, karaciğer ve ince bağırsakta tespit edildi. Aradan geçen bunca zamana rağmen oranın fazla çıkmasıyla ilgili, "Oran bunun kat ve kat daha fazlası olabilir. Zamanla zehirdeki değişiklikler bu oranı düşürmüş olabilir." değerlendirmesi yapılıyor. Bu da şu anlama geliyor: "Özal en fazla bir iki gün içinde ya da miktarın çokluğuna bakarsak yere yığıldığı sabahın saatler öncesinde zehirlendi. Diğer verilen zehirler ise zamanla vücudunu yıktı." Haber 7
 

Bu haber toplam 2911 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim