• BIST 9092.76
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 25 °C
  • İzmir 21 °C

Özçekim çılgınlığı plastik cerrahlara yaradı!

Özçekim çılgınlığı plastik cerrahlara yaradı!
Özçekim çılgınlığı estetiğe ilgiyi iyice arttırdı. Yakın plan yüz çekimlerinde ise en çok burunlar göze batıyor. Papağan gagası, pinokyo burun, semer burun gibi burun kusurları ile uzmanlara başvuranların sayısı da günden güne artıyor.

Yakın plan yüz çekimlerinde en çok burunla ilgili şikayetlerin oluştuğunu belirten Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Karacalar, "Hiç burun ameliyatı olmamış kişilerden ziyade burun ameliyatı olup mutsuz olan kişiler daha fazla. Revizyon burun ameliyatları ile ilgili kişileri mümkün olduğunca detaylı bilgilendirmekte fayda var. Çünkü onlar ameliyatlardan sonra büyük hayal kırıklığı yaşamış oldukları için, ne yapmaları gerektiği konusunda da destek arayışındalar. Öncelikle şunu bilmemeleri gerekir. Revizyon burun ameliyatı ilk kez yapılacak bir burun işleminden farklıdır. Genellikle dokuda planlarını bulmak zorlaşır. Doku kalitesi bozulmuştur. Bu nedenle ileri teknikler gerektirir” dedi.

Kişilerin aynaya baktıklarında memnun oldukları görüntüden fotoğrafta memnun olmadıklarını belirten Karacalar, ”Profesyonel ellerden çekilen fotoğraflardan bahsetmiyoruz. Özellikle son zamanlarda akım haline gelen selfie çekimler yüzü çok yakın planda gösteriyor. Buna ters ışık ya da flaş da eklendiğinde yüzde ilk olarak burun ortaya çıkıyor. Burundaki en ufak bir kusur bile çok büyük bir kusur olarak görünebiliyor kişinin gözünde. Özellikle burun ameliyatı olmuş kişilerin bunu daha çok sorun haline getirdiğini gördük” şeklinde konuştu.

Revizyon burun ameliyatlarında bir plastik cerrahın deneyimine gereksinim vardır. Revizyon ameliyatları öncesi çok ayrıntılı değerlendirme yapılmalması gerektiğinin altını çizen Prof. Dr. Ahmet Karacalar, ”Girişim hasarlı bir burunda yapılacağından çok daha özenli ve hassas olunmalıdır. Sorunlu burun ameliyatları sonrası oluşan bazı özellikli burun tipleri şunlardır. Burnun kıkırdak bölümünde az, kemik bölümünden çok alındığı zaman papağan gagası deformitesi oluşur. Kemik ve kıkırdak iskeletinden çok fazla alınması sonucu ise semer burun deformitesi. Burun sırtının fazlaca alınıp burun ucunun yukarı doğru dönmesi sonucu da Miss Piggy deformitesi. Burun sırtının yeterince alınmasına rağmen burun projeksiyonunun azaltılmaması ile Pinokyo burnu deformitesi denir. Burun ucunun kıkırdakları çok fazla alınırsa mandalla sıkıştırılmış burun deformitesi olarak adlandırılır. Bunlar dışında asimetri, düzensizlik, eğrilik, burun ucu düşmesi, yüze büyük kalması, yüze küçük kalması yüz ile uyumsuzluk gibi durumlarda da revizyon söz konusu olabilir. Zaman zaman da burun düzgün olsa dahi kişinin zihnindeki modele uymaması?ya da sorunun minimal olmasına ragmen aşırı mükemmeliyetçi kişiliklerde görünen büyüteç etkisi nedeniyle sorunun fazla hissedilmesi durumuyla da karşılaşılabilir” dedi.

Bazı durumlarda ameliyatsız sorunu da gidermenin mümkün olduğunu ifade eden Ahmet Karacalar, ”Bunun için jel dolgular ya da hücre enjeksiyonları kullanılır. Düzensizlikler, eğrilikler, burun sırtı çökmelerini bu şekilde gidermek mümkün. Burun ucu düşmeleri ise genellikle basit bir burun ucu askı ile çözülebilecek sorunlardır. Ciddi sorunlarda ise genellikle kıkırdak greftleri ya da fasya greftleri gerekir. Kıkırdak greftleri için her zaman en ideal kaynak kişinin kendi yapısıdır. Kulak arkası ya da büyük miktarlarda kıkırdak gerektiğinde kaburgalar ideal verici alanlardır. Kıkırdak verici alanlar yeterli değil ya da kişi bunu istemez ise medpor gibi sentetik malzemeler kullanılabilir” dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2160 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim