• BIST 9079.97
  • Altın 2322.804
  • Dolar 32.3596
  • Euro 34.9247
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 17 °C

Özel hastane geri çevirince bebek öldü iddiası

Özel hastane geri çevirince bebek öldü iddiası
Muğla'nın Milas ilçesinde, doğumu başlayan 8 aylık hamile Betül Aygenoğlu, gittiği özel hastanede doğum yapamayacağı belirtilerek Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Muğla'nın Milas ilçesinde, doğumu başlayan 8 aylık hamile Betül Aygenoğlu, gittiği özel hastanede doğum yapamayacağı belirtilerek Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Genç kadının anne karnında ölen bebeği suni sancıyla alındı. Sağlık Bakanlığı ve Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayette bulunan aile, ilk gittikleri özel hastanedeki sağlık çalışanlarının doğumu engellediğini ve plesantası patlayan bebeğin yaşamını yitirdiğini öne sürdü.

"ODAYA GİRDİĞİMDE EŞİME EVRAK İMZALATIYORLARDI"
Milas'ta yaşayan Kemal-Betül Aygenoğlu çifti, 20 Ağustos'ta meydana gelen olayda, bebeklerinin doğum sırasında hayatını kaybetmesiyle ilgili özel hastanede görevli kişiler hakkında suç duyurusunda bulundu. Kemal Aygenoğlu, hastaneye geldiklerinde bebeğin yaşam belirtilerinin normal olduğu söylenmesine rağmen, bebeğin ölü dünyaya getirildiğini ifade etti. Yaşadıklarını anlatan Aygenoğlu, "Eşimin kanaması olunca 5 dakika içinde yakındaki özel hastaneye götürdüm. Ancak hiçbir doktor müdahale yapmadı. Tek müdahaleyi bir ebe yaptı. Bir iğne yaptılar ve dil altı hapı verdiler. Yarım saat sonra korkulacak bir şey olmadığını söylediler. Bebeğimizin kalp atışlarının gayet iyi olduğunu söylediler" şeklinde konuştu. Hastanede görevli Kadın Doğum Uzmanı Doktor S.C.'nin telefon aramalarına rağmen kendilerine cevap vermediğini aktaran Aygenoğlu, "S.C. isimli doktoru aramamıza rağmen telefonlarımızı açmadı. Eşimi daha sonra gördüğümde daha da rahatsızlanmıştı. Odaya girdiğimde eşimi duvara dayamışlar, evrak imzalattırıyorlardı" dedi.

DOĞUMU ENGELLEDİLER
Kendilerinin özel hastaneye ait ambulansla 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi'ne götürüldüğünü ve orada yetkililerden doğumun engellemeye çalışılması üzerine bebeğin ölü olarak dünyaya geldiğini öğrendiklerini anlatan Aygenoğlu, "Devlet hastanesindeki yetkililer, bebeğin plesantasının patladığını ve doğumun başladığını, ancak diğer hastanedeki görevlilerin doğumu engellemeye çalıştıklarını, bu nedenle bebeğimin öldüğünü söyledi. Daha sonra eşime suni sancı verilerek bebeğim ölü olarak dünyaya getirildi. Bununla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulundum. Özel hastanedeki görevlilerden ve doktordan şikayetçi oldum" dedi.

"HASTAYA BAKACAK DONANIMA SAHİP DEĞİLİZ"
Suçlanan özel hastanenin Başhekimi İ.Ö., konuyla ilgili ailenin şikayeti üzerine soruşturma başlatıldığını kaydetti. Özman, "34 haftalık gebelikle hastanemize gelen bir hasta. Hastanemizin yeni doğan yoğun bakımı 1. basamak ve bu hastamıza bakacak donanım ve ruhsata sahip değil. Bebeğin anne karnında sevk edilmesi için yer arandı. Ancak bu periyotta hastaya yer bulunamadı ve Milas Devlet Hastanesi'ne nakledildi ve orada da maalesef kaybedilmiş bebek. Bununla ilgili soruşturma devam ediyor. Zaten her bebek ölümü Sağlık Bakanlığı tarafından soruşturuluyor. Biz de böyle bir olay yaşandığı için çok üzgünüz" dedi.

Mehmet AKDEMİR / MİLAS (AHT)

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2740 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim