• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 16 °C

Özel hastanede tabela krizi

Özel hastanede tabela krizi
60'a 60 ölçülerinde tabelaya ’kaç yıldızlı olduklarını’ yazacaklar.

SGK’nın sınıflandırdığı özel hastaneler kapılarına 60 santime 60 santim ölçülerinde tabela asarak ’kaç yıldızlı olduklarını’ hastalara duyurmak zorunda. Yanlış kriterlere göre yapıldığını söyledikleri sınıflandırmanın tamamen kaldırılmasını isteyen özel hastane yöneticileri, “Bu imaj kaybını kim telafi edecek?” diye konuştu

SGK’nın özel hastanelerin vatandaştan alacağı fark ücretini belirlemek için başlattığı puanlama sistemi özel hastaneler için çok ciddi bir imaj sorunu yarattı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) puanlamayı yaparken hastanelerin SGK ile ne ölçüde çalıştığını da ölçümlemeye dahil edince, sadece branş bazında kurumla çalışan üst seviyedeki hastanelerin notları kırıldı. Not düşüşünden branş hastaneleri de nasibini aldı. Şimdi Acıbadem’den Şişli Florance Nightingale’e, Amerikan ve Memorial’a kadar pek çok ünlü özel hastane kapılarına 60’a 60 ölçülerinde tabelalarla “Bu B sınıfı bir hastanedir” yazmak zorunda kalacak.

Dünyada benzeri yok

Tabela krizinin özel hastaneler için önemli bir imaj kaybı yaratacağını söyleyen Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği (OHSAD) Başkanı Reşat Bahat, “Görünür bir yere bu tabelayı asmak zorunda kalacağız. Halbuki SGK’nın verdiği notlar gerçeği yansıtmıyor. Örneğin ben dünyanın hiçbir yerinde Maslak Acıbadem kalitesinde bir hastaneye rastlamadım. Onlar nasıl C sınıfı olabilirler” diye konuştu.

Tabelalarla hastanelerde görünür yerlere yerleştirilecek bu ’karne notları’nın bilinçsiz hastaları etkileyeceğini belirten Bahat, “Bu imaj kaybını kim telafi edecek? Dünyanın hiçbir ülkesinde böyle bir sınıflandırma yapılmış değil. Ayrıca bunun ne hastalara, ne SGK’ya ne de hastanelere bir faydası var” dedi.

ÖZEL SİGORTALAR NASIL POLİÇE SATACAK?

OHSAD Başkanı Reşat Bahat, SGK puanlamasının özel sigortalar cephesinde de sıkıntı yaratacağını söyledi. Bahat, “Özel sigortalar poliçe satarken, SGK’nın B ya da C sınıfına koyduğu bir hastaneyi A sınıfına koyarken zorlanacak” diye konuştu.

Çarşamba günü iade-i itibar için görüşülecek

Özel hastane yöneticileri bu hafta Çarşamba günü SGK yönetimi ile bir toplantı yapacak. Toplantıda bir orta yol bulunabileceğine dair ümitli olduklarını söyleyen Özel Hastaneler Derneği Başkanı Bahat, “Bize iade-i itibar yapılması gerekiyor. Bu sınıflandırmaya karşıyız. Bir kalite standardı konulsun ve o denetlensin” diye konuştu.

Krizde batan hastaneyi devraldı, E sınıfına tek giren olduğunu duyunca yıkıldı

HİDAYET Uçar, Cerrahpaşa çıkışlı bir çocuk doktoru. Krizde iflas eden Konyaaltı Hastanesi’ni 3 ay önce devraldı. Hastaneyi baştan sona yeniledi, “butik bir hastane” haline getirdi. Ancak Uçar, hastanenin en düşük notu alan ve E sınıfına giren tek hastane olduğunu öğrenince yıkıldı. Uçar, “Hastaneyi hastane yapan doktorlardır. Biz bu anlamda çok iddialıyız. Notu duyunca ’Keşke otelmişiz gibi sorulan sorulara hep + işaretleseydik’ diye düşündük. Yeni toparlanmaya çalışan bir hastaneyiz, bu not bizi zora sokacak. Üzgünüz” dedi.

Vatan

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5712 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim