• BIST 9016.2
  • Altın 2295.172
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0468
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 23 °C

Özel Hastaneler artık tüm branşlarda hizmet verecek, kısmi branş sözleşmesi kalkıyor

Özel Hastaneler artık tüm branşlarda hizmet verecek, kısmi branş sözleşmesi kalkıyor
1 Ocak 2012 tarihinden itibaren yeni sözleşmelerle hizmet vermeye başlayacaklarını söyleyen SGK Başkanı Fatih Acar Yaptığı açıklamada "SGK ile Sözleşme Yapan Hastaneler Tüm Doktor ve Branşlarını Hastalarımıza Açmak Zorundalar" dedi.

1 Ocak 2012 tarihinden itibaren yeni sözleşmelerle hizmet vermeye başlayacaklarını söyleyen SGK Başkanı Fatih Acar Yaptığı açıklamada "SGK ile Sözleşme Yapan Hastaneler Tüm Doktor ve Branşlarını Hastalarımıza Açmak Zorundalar" dedi.

Acar: Özel Hastanelerle Sözleşmeleri Hastalarımızın Hukukunu Koruyacak Şekilde
Tamamen Yeniliyoruz

“Özel hastanelerle yapılan sözleşmeleri hastalarımızın hukukunu koruyacak şekilde tamamen yeniliyoruz.” diyen Başkan Acar, 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren yeni sözleşmelerle hizmet vermeye başlayacaklarını söyledi. Başkan Acar, “Sözleşmeleri sadeleştirdik. Cezalarda tekerrür uygulamasına son verdik. Fatura tutarlarına göre bazı işlerde orantısal cezalar öngörüldü. Mesela bazı özel hastanelerin toplam cirosu 100 bin TL iken 50 bin TL ceza alıyordu. Çok yüksek cirosu olmayan hastanemiz bu cezayı ödeyemiyordu. Biz de cezaları daha makul hale getirdik. Özel hastanelerin de hasta mağduriyetlerinin de önüne geçmeye çalışıyoruz.” dedi.

Acar hastaya uygulanan işlemler ile alınan ilave ücretle ilgili Sağlık Uygulama Tebliğindeki kodları gösterecek şekilde bir belgeyi hastaya verme zorunluluğu getirdiklerini de ifade ederek, ”Bir hastamız, özel hastaneye gittiği zaman belgesini görecek. SGK ne kadar ödeme yapmış, özel hastane ne kadar ilave ücret almış, bunu görebilecek. Hastalarımızın mağduriyetini önlemek bakımından bu zorunluluğu getiriyoruz. Hastaneler hastaya mutlaka bu belgeleri vermek zorundalar.” diye konuştu.

Acar: SGK ile Sözleşme Yapan Hastaneler Tüm Doktor ve Branşlarını Hastalarımıza Açmak Zorundalar

Özel hastanelerin SGK ile yaptıkları sözleşme gereğince bütün kadrolu ve yarı zamanlı çalışan doktorları kuruma bildirmek ve tamamı üzerinden hizmet sunmak zorunda olduklarına işaret eden Başkan Acar, “Bazı hastanelerimizde, biz SGK ile anlaşma yaptık bu bölüm bu hastalara ait, şu bölüm diğer hastalarımıza ait denilmeyecek. Bizimle sözleşme yapan özel hastaneler tüm doktor ve branşlarını hastalarımıza açmak zorundalar. Hastanelerdeki görevli hekim tarafından sözleşmede belirtilen bazı fiillerin kasten çiğnendiğinin tespit edilmesi durumunda doktoru da sorumlu tutan bir düzenleme getiriyoruz.” dedi.

Fatih Acar, Sağlık hizmet sunucularına 1 Temmuz 2012 tarihine kadar avuç içi kimlik doğrulama sistemiyle ilgili teknik altyapıyı kurma zorunluluğu getirdiklerini de ifade ederek ayrıca özel hastanelerin hasta kişilerle ilgili bilgilerin sorgulandığı kiosk cihazı bulundurmak zorunda olacaklarını da belirtti.

Acar: Ölen Sigortalılar Üzerinden Yersiz Sağlık Yardımları Artık Tarihe Karışacak
Sağlık Provizyon Aktivasyon Sistemi (SPAS) ile devredilen kurumlara ait farklı programlarda kayıtlı verilerin tek bir programda birleştirileceğini belirten Başkan Acar Ölen sigortalılar üzerinden yersiz sağlık yardımlarının artık tarihe karışacağını söyledi. Acar, “Vatandaşın öldüğünü bizim sistemimiz göremediği için kişi hayatta olmadığı halde sağlık hizmeti almaya devam ediyordu. Artık bundan böyle MERNİS üzerinden kayıtlar kontrol edilebilecek. Programlar birbirini takip edemediği için sorgulama, kontrol ve eşleştirme imkanı yoktu ve bu nedenle bir kişi birden fazla kişi üzerinden sağlık hizmeti alıyordu. Bu da artık tarihe karışmış olacak.” şeklinde konuştu.

Acar: Denetmen Yardımcıları Kayıt dışı ile Mücadelede Etkin Görev Alacak
Konuşmasında Kuruma alınan 400 yeni Denetmen Yardımcısına önemli mesajlarda veren SGK Başkanı Fatih Acar ‘Evinize hoş geldiniz.’ dedi. Denetmen yardımcılarına Türkiye’nin en önemli kurumunu tercih ettikleri için teşekkür edilmesi gerektiğine vurgu yapan Acar, Ülkeye ve millete hizmet etmek gibi çok ulvi bir göreve talip olan arkadaşlarımızın aramızda olması bizim için çok büyük bir mutluluk. Arkadaşlarımız ülkenin en önemli problemlerinden biri olan kayıt dışı ile mücadelede etkin görev alacaklar.” diye konuştu. 2008' den bugüne kayıt dışı ile etkin bir mücadele stratejisi izlendiğini belirten Acar, bugüne kadar yaklaşık 1 milyon kişinin ve 60 milyon işletmenin kayıt altına alındığını vurguladı.

SGK Başkanı Fatih Acar'ın konuşmasının ardından, 400 Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcısı adayı, başarı sıralamasına göre atama tercihi yaptı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 10257 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim