• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 19 °C

Özel hastanelerden hükümete teşekkür

Özel hastanelerden hükümete teşekkür
Oran tavanının yüzde 70’ten yüzde 90’a çıkarıldığını belirten TOBB Türkiye Sağlık Kurumları Meclisi Başkanı ve Konya Ticaret Odası Meclis Başkanı Dr. Seyit Karaca, hükümete teşekkür etti.

Oran tavanının yüzde 70’ten yüzde 90’a çıkarıldığını belirten TOBB Türkiye Sağlık Kurumları Meclisi Başkanı ve Konya Ticaret Odası Meclis Başkanı Dr. Seyit Karaca, hükümete teşekkür etti.

Dr. Seyit Karaca, özel sağlık alanında uygulanan hizmet fiyat modellemesine ilişkin uzun süredir devam eden çağrılarına hükümetin nihayet ses verdiğini ifade etti. Karaca, "Hizmet fiyat oluşumu, SGK tarafından bizlere ödenen bedel ile sınıflama puanı aralığına göre hastalardan alacağımız fark ücretlerinden oluşmaktaydı. İlk oluşturulduğu zaman SGK tarafından ödenen ücretin yüzde 30’u olarak belirlenen bu fark, daha sonra özel kesimin taleplerine tam uymasa da yüzde 30-70 aralığında basamaklandırılmıştı. Ancak bu oranlar da özel hastanecilik hizmetlerinin bedelini karşılamaktan uzaktı. Bu husustaki çalışmalarımıza devam ederken, daha önce kısa vadede yapılabilecek işlemler olarak seslendirdiğimiz, hastadan alınabilecek fark ücret tavanının Bakanlar Kurulu yetkisi olan 'bir katına kadar' artırılması yönündeki önerimiz kısmen kabul görmüş, oran tavanı yüzde 70’ten yüzde 90’a çıkarılmıştır" dedi.



HASTALAR ZORLANMAYACAK

Ara kademe basamaklandırmaların bu günlerde SGK tarafından yayınlanacak tebliğle düzenleneceğini bildiren Karaca, şunları kaydetti: “Bu konuda sesimize kulak veren başta SGK Başkanımız olmak üzere tüm bürokratlarına, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Faruk Çelik Bey’e, hükümetin diğer üyelerine ve Sayın Başbakanımıza TOBB Türkiye Sağlık Kurumları Meclisi adına ve ilimizde faaliyet gösteren özel hizmet sunucuları adına teşekkürü borç biliyorum. Yine daha önceki taleplerimiz çerçevesinde, orta ve uzun vadede yapılabilecekler açısından SUT hizmet fiyat cetvelinin gözden geçirilmesi ve maliyet esaslı bir çalışma ile fark konusunun yeniden düzenlenmesi konularında SGK ile işbirliği içerisinde çalışmaya devam edeceğiz.”
Bu oran artışının hastalara yansıyan hizmette ciddi artışlara yol açmayacağını aktaran Dr. Karaca, Konya'daki hizmet sunucularının zaten piyasa şartlarında rekabete dayalı olarak hastalar için en uygun imkanlarda hizmet ettiklerini ve buna devam edeceklerini belirtti.

www.hakimiyet.com

Bu haber toplam 6019 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim