• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 25 °C

Özel hastanenin faaliyeti durdu

Özel hastanenin faaliyeti durdu
Antalya Sağlık Müdürlüğü'ne dilekçe veren Özel Konyaaltı Hastanesi, teknik cihaz arıza yapım çalışmalarını gerekçe göstererek, faaliyetlerini durdurduğunu bildirdi.

Antalya Sağlık Müdürlüğü'ne dilekçe veren Özel Konyaaltı Hastanesi, teknik cihaz arıza yapım çalışmalarını gerekçe göstererek, faaliyetlerini durdurduğunu bildirdi.

Antalya Sağlık Müdürlüğüne dilekçe veren Özel Konyaaltı Hastanesi, teknik cihaz arıza yapım çalışmalarını gerekçe göstererek, faaliyetlerini durdurduğunu bildirdi. Alacakları ödenmeden işten çıkarıldıklarını bildiren bir grup sağlık çalışanı da hastane yönetimini protesto etti.

Antalya İl Sağlık Müdürü Dr. İbrahim Çetin, AA muhabirinin sorusu üzerine, Uncalı semtinde faaliyet gösteren Özel Konyaaltı Hastanesi adına dilekçeyle kendilerine başvuran hastane yöneticilerinin, hastanenin teknik cihazlarının arızası ile yapımının ve geliştirilme çalışmalarının gerekçe gösterilerek, faaliyetlerini bir süre durdurduğunu bildirdi. Çetin, hastanenin arıza yapım süreci nedeniyle kendilerinden süre istediğini, geçici olarak faaliyetleri durdurulan hastanenin verilen sürenin ardından yeniden faaliyete başlayacağını kaydetti.


İŞTEN ÇIKARILMA PROTESTOSU

Öte yandan, faaliyeti durdurulan Antalya Özel Konyaaltı Hastanesinden alacakları ödenmeden çıkarıldıklarını iddia eden bir grup sağlık çalışanı da, hastane binası önünde basın açıklaması yaptı.

Grup adına konuşan Dr. Levent Tunçel, özel hastanede görev yapan 12 doktor, 25 hemşire, röntgen teknisyeni ve diğer sağlık çalışanlarından oluşan 42 kişinin, "Hastanenin zarar ettiği gerekçesiyle kapatıldığı" belirtilerek işten çıkarıldığını öne sürdü.

İşten çıkarılan çalışanların haklarının verilmediğini ve alacaklarının ödenmediğini ileri süren Tunçel, "Zarar ediyor gerekçesini kabul etmiyoruz. Bunların sorumlusu biz değiliz, bedelini ödeyen de biz olmayacağız"dedi.

Dr. Tunçel sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şu ana kadar ödenmemiş tüm alacaklarımızın bir an önce ödenmesini, işsizlik sigortasından yararlanabilmemiz için gerekli olan iş çıkış belgelerimizin verilmesini istiyoruz. Yasal haklarımızı sonuna kadar arayacağız" Hastanenin giriş kapısında, "Hastanemizde verilen sağlık hizmeti, tıbbi gaz sistemindeki arıza ve geliştirme çalışmaları nedeniyle geçici olarak durdurulmuştur" yazısının bulunduğu görüldü.

Özel Konyaaltı Hastanesinin ait olduğu Artı Doksan AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Murat Aslanoğlu da, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ekonomik sıkıntı yaşadıklarını ve faaliyetlerini geçici olarak durdurduklarını söyledi. Özel hastanelerde ekonomik sıkıntı yaşanmasının doğal olduğunu belirten Aslanoğlu, "Çalışanların sosyal hakları güvence altına alınmıştır ve korunmaktadır. Alacakları ödenecektir"dedi.

YeniŞafak

Bu haber toplam 2006 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim