• BIST 9558.57
  • Altın 2487.863
  • Dolar 32.492
  • Euro 34.8149
  • Ankara 24 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 23 °C

Özel muayenehanelere ilgi azalıyor

Özel muayenehanelere ilgi azalıyor
Doğu'da, son yıllarda devlet hastaneleri ve özel hastanelerde sağlık hizmetlerinde verilen kalitedeki artışın etkisiyle özel muayenehanelere ilginin azaldığı bildirildi.

AA- Doğu'da, son yıllarda devlet hastaneleri ve özel hastanelerde sağlık hizmetlerinde verilen kalitedeki artışın etkisiyle özel muayenehanelere ilginin azaldığı bildirildi. Erzurum Tabipler Odası Başkanı Dr. Mehmet Ersoy Özmen, vatandaşın artık ihtiyaç duyduğu sağlık hizmetini alırken daha çok devlet hastaneleri ve özel hastaneleri tercih ettiğini söyledi.

Son yıllarda yapılan yatırımlar sayesinde devlet hastanelerinde verilen sağlık hizmetlerinde önemli iyileşme yaşandığına, vatandaşa daha kaliteli hizmet verilmeye başlandığına işaret eden Özmen, şunları kaydetti:

''Doğu'da, kamu ve özel sektörünün yatırımları sayesinde sağlık hizmetlerinde önemli bir ilerleme kaydetti. Mevcut devlet hastanelerinin imkanları geliştirildi ve yeni özel devlet hastaneleri açıldı. Vatandaş istediği her türlü sağlık hizmetini hastanelerden alabiliyor. Hastanelerde tüm poliklinlikler var. Hastaların sağlık hizmetlerine ulaşmada geçen süre de geçmişle kıyaslanamayacak kadar kısaldı. Vatandaş, artık istediği poliklinlikte istediği doktordan istediği sağlık hizmetini alabiliyor.''

Hastanelerinde yaşanan söz konusu gelişmeler nedeniyle özel muayenehanelere de ilginin doğal olarak azaldığını ifade eden Özmen, bunun sonucu olarak da özel muayenehane işleten hekimlerin gelirinde azalma olduğunu dile getirdi.

-''ÖZEL MUAYENEHANELER TEK TEK KAPANIYOR''-

Dr. Mehmet Ersoy Özmen, geçen yıl Erzurum, Bayburt, Iğdır, Kars ve Gümüşhane'de özel muayenehanesi bulunan yaklaşık 200 hekim bulunduğunu, ancak bu yıl bu sayının 130'a düştüğünü bildirdi.

Sağlık Bakanlığının kamu sektöründe çalışan hekimlerin ücretlerinde iyileştirme yaptığını ve yeni yasal düzenlemelerde de hekimlere ya özel muayenehane ya da devlet hastanesinden birini tercih etmesinin zorunlu kılındığını anımsattı.

Ücretlerde yapılan iyileştirme ve özel muayenehanecilikte ilgisizlik dolayısıyla azalan gelir ve yeni yasal düzenlemelerin, hekimleri özel ya da devlet hastanelerine geçiş yapmaya zorladığına işaret eden Dr. Özmen, şöyle devam etti:

''Doğu Anadolu Bölgesi'nde özellikle Erzurum'da da özel muayenehanesi olan birçok hekim özel ya da devlet hastanesine geçiş yapmayı tercih etti. Özel muayenehanecilik son devrini yaşıyor. Özellikle sağlık hizmetlerinde istenilen kaliteyi yakalayabilmek için kurumsallaşma zorunluluğu, bu süreci daha da hızlandıracaktır."

Bu haber toplam 2170 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim