• BIST 9093.58
  • Altın 2324.208
  • Dolar 32.3676
  • Euro 34.9781
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 22 °C

Özel Poliklinikler ve Aktif Memur Reçeteleri Hakkında Önemli Açıklama!!!

Özel Poliklinikler ve Aktif Memur Reçeteleri Hakkında Önemli Açıklama!!!
SGK tarafından "Emekli Sandığı"yla yapılan sözleşmeleri 15.06.2009 tarihinden itibaren iptal edilmiş bulunan Polikliniklerin Maliye Bakanlığı sözleşmeleri devam etmesine rağmen; Aktif çalışan 657 ye tbi memurlar ile bakmakla yükümlü oldukları kişilere ait

SGK tarafından "Emekli Sandığı"yla yapılan sözleşmeleri 15.06.2009 tarihinden itibaren iptal edilmiş bulunan Polikliniklerin Maliye Bakanlığı sözleşmeleri devam etmesine rağmen; Aktif çalışan 657 ye tbi memurlar ile bakmakla yükümlü oldukları kişilere ait Polikliniklerce verilen reçetelerin karşılanması üzerine keyfiyet derneğimizce incelenmiştir.

Öncelikle İstanbul Eczacılar Odası ile görüşülmüş ve kendilerine durum yazılı olarakta bildirilmiştir.

Konu tüm ülkeyi ilgilendirdiğinden bu defa Türk Eczacılar Birliği ile görüşülmüş ve aşağıda örneği sunulan yazı kendilerine fakslanmıştır.

Görüşmelerden çıkan ön sonuç; SGK duyurusunun yanlış algılandığı şeklinde olup anılan duyuruya istinaden Polikliniklerin tüm sözleşmelerinin iptal olduğu düşüncesiyle reçetelerin karşılanmadığı şeklindedir.

Türk Eczacılar Birliği ilgi yazımıza istinaden Hastalarımızın ve Polikliniklerimizin mağduriyetlerinin giderilmesini teminen derhal tüm eczanelere gerekli duyurunun ve düzeltmenin bildirileceğini belirtmiştir.

Yazımıza cevap aldığımızda sizlere tekrar ileteceğiz.

Bilgi edinilmesini rica ederiz.

Işın ERGÜNEY
Ohsad Dernek Müdürü



TÜRK ECZACILAR BİRLİĞİNE GÖNDERDİĞİMİZ YAZI İÇERİĞİ ŞÖYLEDİR: 


Türk Eczacılar Birliği
Yönetim Kurulu Başkanlığına




Derneğimiz üyesi özel poliklinikler; Aktif çalışan memurlar (657 ye tabi) ile bakmakla yükümlü oldukları kişilere ait reçetelerin 15 Haziran 2009 tarihinden beri Eczanelerce karşılanmadıklarını bildirmektedirler.



Bilindiği üzere;


Polikliniklerin daha önce imzalamış bulundukları 4 lü protokol gereği 15 Haziran 2007 den sonra Aktif memurlar ile emekli memurlar ve bunların bakmakla yükümlü oldukları kişilere bakma işlevleri devam etmekteydi. Bilahare 15 Haziran 2009 tarihi itibarıyle "Devredilen SSK, Devredilen EMEKLİ SANDIĞI, Devredilen BAĞ-KUR" işlevi sona ererek tamamı SGK olduğundan , SGK emekli memurlarlarla ilgili sözleşmeleri fesh etmiştir. Ancak 4 lü protokolun Maliye ayağı devam etmekte ve de Maliye bugüne kadar iptal yoluna gitmemiştir.

Sonuçta, aktif çalışan memurlar ve bakmakla yükümlü oldukları kişilerle ilgili değişen hiç bir şey olmadığı halde Eczanelerin bu kişilere ait reçetelerle ilgili işlevleri yapmaması nedeniyle hem hastalarımız hem de Polikliniklerimiz mağdur duruma düşmektedirler.

Keyfiyetin tarafınızdan Eczanelerinize duyurulmasını ve mağduriyetin giderilmesi konusunda gereğini ACİLEN arzederiz.




Işın Ergüney
OHSAD Dernek Müdürü
 
Av.Bülent Özer

Bu haber toplam 2440 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim