• BIST 9079.97
  • Altın 2302.3
  • Dolar 32.3226
  • Euro 35.0903
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 25 °C

Özel sağlık kuruluşları 'yanlış' denetimden şikayetçi

Özel sağlık kuruluşları 'yanlış' denetimden şikayetçi
Ege Sağlık Kuruluşları Derneği (ESKD) yönetimi, özel sağlık sektöründeki problemlere çözüm bulmak için AK Parti İzmir milletvekilleri ve adaylarıyla akşam yemeğinde biraraya geldi.

Alsancak'taki dernek binasında verilen akşam yemeğine İzmir Milletvekili Nükhet Hotar, Gümüşhane Milletvekili Yahya Doğan ve İzmir adaylarından Aydın Şengül katıldı.

ESKD Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ruşen Aydın, ilgili kuruluşlar tarafından yapılan sıkı denetimlerin büyük cezalarla sonuçlandığını belirtirken denetim mekanizmasının doğru işlememesi sebebiyle bu alanda çok sayıda merkezin de kapandığını anlattı. Özellikle hükümetin, hastalardan alınan katkı paylarını sabit 22 lira olarak uygulanmasının ciddi zararlara yol açtığını ifade etti. Dr. Aydın, “Hastalardan alınan katkı payları, her hasta için uygun fiyat değil. Örneğin bir troid hastasının tetkikleri ve benzeri sonuçları çok daha yüksek rakamlara tekabül ediyor. Bu durumda özel sağlık kuruluşları zarar ediyor. Bütün bu yanlışlara rağmen en büyük şikâyetimiz, denetleme mekanizması ile ilgili doğru olmayan uygulamalardır.” dedi. Aydın, muayene olan hastalara daha sonra telefon edilerek ne kadar ödediklerinin sorulduğunu ve yanlış bir ifade doğrultusunda kuruma büyük cezalar geldiğini ifade etti. Bugün var olan merkezlerin dışında, geçmişte benzeri denetleme ve uygulamalardan dolayı kesilen cezalar karşısında ayakta duramayan ve kapanan sağlık merkezlerinin hâlâ soruşturulduğunu hatırlatarak, “Yaklaşık üç yıl önce sağlık merkezine gelip bir iğne yaptıran, örneğin 80 yaşındaki eski bir hastaya telefon ediliyor. Adam hatırlamazsa veya kötü niyetli olup 'hayır' derse, imzası alınarak bize 10 bin TL ceza kesiyorlar. Doktor arkadaşlarımız, hâlâ tek tek gidip ifade veriyor. Yolsuzluk yapmış, hastaları dolandırmışız gibi bir algı yaratılıyor. Bu durum aynı zamanda mesleki onurumuzu zedeliyor.” şeklinde konuştu.

Gerek Sağlık Bakanlığı'nın bu alandaki yeni yönetmeliğinin gerekse denetleme mekanizmasındaki kişisel inisiyatiflerin büyük cezalarla sonuçlandığı, bu sebeple özel sağlık kuruluşları olarak zor durumda olduklarını hatırlatan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Hasan Asker de çözüm yönünde hükümetin adım atması gerektiğini hatırlattı.

Milletvekili Hotar ise AK Parti olarak sağlık ve eğitim konusunda çok iyi yerlere geldiklerini ifade etti. Hotar, "Sağlık konusunda sizlerin yaşadığı bu sorunları, yasal mevzuat doğrultusunda yeniden gözden geçirmek üzere ilgili arkadaşlarımıza ileteceğiz. Temsili olarak sizden bir doktor arkadaşınızın olması, özel sağlık sektörü alanındaki sorunları da kaynağından anlatmış olacaktır ki bunun doğru bir yöntem olacağını düşünüyorum. Gereken uzlaşının ve çözümün sağlanması için bir orta yol bulunmasına çaba göstereceğiz. AK Parti hükümeti olarak bu konudaki hassasiyetimiz biliniyor.” dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2649 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim