• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 28 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Bursa 26 °C
  • Antalya 28 °C
  • İzmir 24 °C

Özel Sağlık Kuruluşlarının Ruhsatlandırma Süreci Uzuyor!

Özel Sağlık Kuruluşlarının Ruhsatlandırma Süreci Uzuyor!
Özel Sağlık Kurum ve Kuruluşlarının Ruhsatlandırılma Süreci Uzadı. Özel sağlık kurum ve kuruluşlarının Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmasına yönelik yapılan iş ve işlemler uzamaya başladı. Bu durum özel sektörü tedirgin etmektedir.

Özel Sağlık Kurum ve Kuruluşlarının Ruhsatlandırılma Süreci Uzadı. Özel sağlık kurum ve kuruluşlarının Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmasına yönelik yapılan iş ve işlemler uzamaya başladı. Bu durum özel sektörü tedirgin etmektedir.

Bilindiği gibi özel sağlık kuruluşları il sağlık müdürlükleri, özel hastaneler ise Bakanlık tarafından ruhsatlandırılmaktadır.
 
Özel sektör yatırımlarının ruhsatlandırılması ve faaliyet izin belgesinin verilerek hizmet açılması hayati önem taşımaktadır. Ancak 2007 yılı içerisinde özel sağlık kurum ve kuruluşlarının ruhsatlandırılma işlemlerinin çok uzadığı, yatırımcıların bu nedenle ciddi sorunlarla karşılaştıkları belirtilmektedir. Özel sağlık kurumlarının ruhsatlandırılmalarına yönelik ilgili mevzuatta belirlenmiş süreler olmasına rağmen son dönemlerde buna pek uyulmadığı gözlenmektedir.
 
Sağlık Bakanlığının yeniden yapılanmasına yönelik çalışmalar kapsamında geçtiğimiz günlerde bazı Yönetmeliklerde değişiklik yapılmış ve sağlık kurum ve kuruluşlarının ruhsatlandırılması tek çatı altında toplanmıştı.
 
Bilindiği gibi özel hastanelerin ve diyaliz merkezlerinin ruhsat işlemleri Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğünden, Poliklinikler, Tıp Merkezleri, laboratuarlar gibi ayakta teşhis ve tedavi ünitelerinin ruhsat işlmeleri ise İl Sağlık Müdürlükleri / Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılmaktaydı.
 
Yapılan Yönetmelik değişiklikleri ile tüm sağlık kurum ve kuruluşlarının açılış, ruhsat ve denetimlerine yönelik iş ve işlemler Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğüne verilmiştir.
 
Ancak edinilen bilgilere göre, yapılan çalışmanın alt yapısı hazır olmadığından, ilgili Genel Müdürlükte gerekli personel ve fiziki mekan çalışmaları tamamlanmamış olduğundan ruhsatlandırma sürecini uzadığı bildirilmektedir.
 
Ayrıca daha önce il sağlık müdürlükleri tarafından takip edilerek sonuçlandırılan iş ve işlemlerin de Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğünde oluşturulan Özel Sağlık Kuruluşları Teknik Komisyonu tarafından sonuçlandırılması da bu süreci uzatan sebeplerden biri olarak görülmektedir. İlgili mevzuatta bu komisyonun dosyaları 4 ay içinde sonuçlandırma yetkisi bulunduğunu hatırlatmakta yarar vardır.
 
Sektör olarak özel sağlık kurum ve kuruluşlarının ruhsatlandırılmalarının tek çatı altına alınmasını olumlu bir adım olarak görmekle birlikte atılan adımın kimseyi mağdur etmemesi için yetkililerin daha hızlı hareket etmesini bekliyoruz.

Özel sağlık sektörü Sağlık Bakanlığı\'nın özel sağlık kurum ve kuruluşlarının bu sorununa yakın ilgi göstereceğini beklemektedir.

www.ozelhastaneler.org.tr

Bu haber toplam 1604 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim